Η πρώτη παρουσίαση του μοντέλου της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου της Αλικαρνασσού στα μικρασιατικά παράλια. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Η πρώτη παρουσίαση του μοντέλου της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου της Αλικαρνασσού στα μικρασιατικά παράλια.

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου στην Ρόδο, στον 9D κινηματογράφο "Ο Θρόνος του Ήλιου" η πρώτη παρουσίαση του μοντέλου της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου της Αλικαρνασσού στα μικρασιατικά παράλια. 


Η εκδήλωση οργανώθηκε για ένα μικρό κοινό, τους ξεναγούς της Ρόδου. 


Την παρουσίαση πλαισίωσε ένα ντοκυμαντέρ μίας ώρας, που γυρίστηκε στην Τουρκία και μεταγλωττίστηκε στα ελληνικά, για το ιστορικό της κατασκευής αλλά και καταστροφής του Ναού. 


Εκτός από τις τρεις εκκλησίες της Αλικαρνασσού, το ντοκυμαντέρ περιέγραψε άλλες 20 που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου με υπέροχες λήψεις και σημαντικές πληροφορίες. 


Σύντομα, το ντοκυμαντέρ θα προβληθεί σε μεγαλύτερη αίθουσα για ευρύτερο κοινό σε συνδυασμό με παρουσίαση μιας σειράς βιβλίων που έχουν ως θέμα την μικρασιατική αυτή πόλη και την πρώτη εγκατάσταση των κατοίκων της στα Δωδεκάνησα, λίγο πριν και μετά, την Έξοδο του 1922. 

Τον Μάιο, το μοντέλο της εκκλησίας θα εκτεθεί στην Κω και την Κάλυμνο και λίγο αργότερα στην Αθήνα. Ευχαριστώ την Διεύθυνση του κινηματογράφου για την παραχώρηση της αίθουσας και τους συνάδελφους ξεναγούς που με τίμησαν με την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ