Συναντήσεις Δημάρχου για χρηματοδοτήσεις και υπογραφή σύμβασης για την αξιοποίηση του πρώην Επαρχείου. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Συναντήσεις Δημάρχου για χρηματοδοτήσεις και υπογραφή σύμβασης για την αξιοποίηση του πρώην Επαρχείου.

 Στα πλαίσια των επαφών του Δημάρχου Σητείας κ. Γιώργου Ζερβάκη  στην Αθήνα την 9-3-2023, ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα με αντικείμενο συζήτησης τις  ενισχύσεις προς τον Δήμο Σητείας που προέκυψαν μετά την πλημμύρα της 15ης Οκτωβρίου ύψους 400.000 €, το αίτημα του Δήμου για επιπλέον χρηματοδότηση 299.000 € για την αποκατάσταση γεωτρήσεων και δικτύων και για το αίτημα αντικατάστασης των οχημάτων που καταστράφηκαν και είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου και συγκεκριμένα του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»,  για τα οποία ο Δήμος Σητείας θα χρηματοδοτηθεί μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.
Ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Σητείας για την ανακοίνωση των χρηματοδοτήσεων εντός του επόμενου δεκαημέρου.


Κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Σητείας με τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο, υπεγράφη η οριστική  σύμβαση που αφορά  την αναβάθμιση και αξιοποίηση του πρώην Επαρχείου Σητείας. Για το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Σητείας έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 1.000.000 € από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.Ο κ. Μπαλωμένος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Σητείας γιατί μετά από πολυετείς προσπάθειες συνέβαλε στην θετική έκβαση και ολοκλήρωση των διαδικασιών  για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου, αλλάζοντας έτσι την εικόνα όχι μόνο της κεντρικής πλατείας της Σητείας, αλλά και αξιοποιώντας ένα ιστορικό κτίριο το οποίο χαρακτηρίζει το κεντρικότερο σημείο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ