2 νέα παιδικά παραμύθια από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

 Μόλις κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς τα παραμύθια "Ο γίγαντας, η πόλη και ο Άλκης" της Αννίτας Βαρουξάκη, με εικονογράφηση του Βαγγέλη Ντουσάκη, και "Αέρας αλλαγής στις γειτονιές του κόσμου", κείμενο και εικονογράφηση της Χαράς Πεφάνη.





"Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ, Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΚΗΣ"
Σκληρόδετο, εικονογραφημένο παραμύθι

ISBN 978-618-5712-05-1

Μέσα από αυτή την ιστορία καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε κι εμείς το ενδόμυχό μας ταξίδι, με σκοπό την επανανοηματοδότηση του εαυτού μας. Επιλογή μας είναι να μην φοβόμαστε, διότι ο φόβος είναι ο ιστός που εμείς οι ίδιοι υφαίνουμε, επειδή δεν θέλουμε να βιώσουμε την αποτυχία, τη θλίψη, την αγωνία, γιατί μας έχουν μεταλαμπαδεύσει ότι είμαστε «τέλειοι». Ποιος καθορίζει όμως το «τέλειο»; Απλά, έχουμε ηθικό χρέος να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.


Η ζωή παύει να έχει ενδιαφέρον όταν απλά παραμένεις βαλτωμένος σε ένα δικό σου εσωτερικό κόσμο, σε μια δική σου εσωτερική πραγματικότητα. Χάνεις το ταξίδι, το κάλεσμα να ζήσεις πέρα από τα τετριμμένα, παραμένοντας μόνο σε όσα γνωρίζεις. 


Ας παραχωρήσουμε στον εαυτό μας την άδεια να ζήσει την αυθεντική ζωή, να σταθεί μπροστά στην αλήθεια και να είναι παρών σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, χωρίς φόβο και ντροπή. Μόνο με οδηγό την αγάπη, πρώτα απέναντι στο εαυτό μας και ύστερα απέναντι στον συνάνθρωπό μας. Εσείς όμως αποφασίζετε! Εγώ είμαι απλά εγώ!

Αγαπητοί μου… καλό ταξίδι στον όμορφο και θαυμαστό κόσμο που ξεδιπλώνεται μπροστά σας!

Αννίτα Βαρουξάκη

 "Η ιστορία αυτή καλεί για μια επανανοηματοδότηση του ευατού, για μια γνωριμία και συμφιλίωση με το εσωτερικό μας παιδί, που έχει τόσα να μας πει αν το αφήσουμε!", ΓΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Δραματοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος, BSc, Μέλος της ΕΔΠΕ (Ένωση Δραματοθεραπευτών-Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος).

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Ονομάζομαι Αννίτα Βαρουξάκη. Γεννήθηκα στις 21 Οκτωβρίου του 1973. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Επιμορφώνομαι στην επιστήμη της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς, επιστήμη που βασίζεται στη συλλογή δεδομένων και στην ανάλυσή τους, ώστε να κατανοήσουμε πώς η συμπεριφορά επηρεάζεται από περιβαλλοντικές μεταβλητές και με ποιον τρόπο μαθαίνει το άτομο. Το παραμύθι που κρατάτε στα χέρια σας είναι το πρώτο μου έργο που εκδόθηκε.

Λίγα λόγια για τον εικονογράφο

Ο Βαγγέλης Ντουσάκης γεννήθηκε στα Χανιά.
Σπούδασε στην σχολή «Bακαλό» και εργάστηκε ως γραφίστας για περισσότερο από δέκα χρόνια. Από το 2012 ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την εικονογράφηση, κυρίως σε εκδόσεις φαντασίας, τρόμου και παιδικού βιβλίου, με συνεργασίες εντός και εκτός Ελλάδας.
Από το 2021 ζει στην Αθήνα.

Διαστάσεις: 17 Χ 24

42 σελίδες


"ΑΕΡΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
Κείμενο και εικονογράφηση: Χαρά Πεφάνη

Η μάγισσα Μπούρδου Μπούρδου εξαιτίας της μεγάλης της επιθυμίας  για «Προσωπική Αλλαγή» προκειμένου να βρει φίλους, αποφασίζει να δεχτεί την πρόσκληση της μάγισσας ΣουΜουΤου για ένα μεγάλο ταξίδι… Αλήθειες ντυμένες με φαντασία μπλέκουν το πραγματικό με το μαγικό, και η περιπέτεια της αναζήτησης της «Αλλαγής» αρχίζει... Η γνωριμία της μάγισσας Μπούρδου Μπούρδου με τον έφηβο Ευτύχη θα δράσει καταλυτικά στην «Αλλαγή της»; 


Ο ίδιος ο Ευτύχης θα δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία της δικής του «Αλλαγής», αντιδρώντας απέναντι στη βία και τον εκφοβισμό που δέχεται; Γιατί όταν η επικοινωνία εξισώνεται με τον εκφοβισμό, υπάρχουν μαγικά συναπαντήματα που βοηθούν τους ήρωές μας να ανακαλύψουν τον τρόπο αντιμετώπισης της βίαιης συμπεριφοράς.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Πάτρα. Από παιδί η αγάπη μου ήταν το σκίτσο και η γκραβούρα, μια αγάπη που με ακολουθεί έως και σήμερα. Σιγά σιγά, όσο μεγάλωνα, ανακάλυπτα ότι ένα χαρτί και ένα μολύβι είναι η καλύτερη παρέα. Το παιχνίδι με τις λέξεις, το παιχνίδι με τα χρώματα, ανακατεύτηκαν και έγιναν ένα με τον καιρό.


 Είμαι εκπαιδευτικός στον Τομέα Υγείας  Πρόνοιας και Ευεξίας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτρας, ανθρωποστάσι ζωής, καθώς καθημερινά ξετυλίγω και πλέκω μαζί με τους μαθητές μου τον κόσμο της γνώσης και της επιβίωσης.

Σπούδασα στην ΑΣΠΑΙΤΕ, και έκανα το μεταπτυχιακό «Γηριατρική και Χρόνια Νοσήματα» στην Ιατρική του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχω τιμηθεί με βραβεία και επαίνους σε Περιβαλλοντικά προγράμματα και σε προγράμματα Αγωγής Υγείας. Από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς κυκλοφορεί και το πρώτο μου βιβλίο «Τα αντιεφιαλτικά σεντόνια της θάλασσας (2017).

ISBN 978-618-5712-18-1

Διαστάσεις: 14 Χ 21
 
Σελίδες 88 (πολλές από αυτές με έγχρωμες εικόνες)

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........