Η Κρητικοπούλα Ρίκα Διαλυνά Που Βγήκε 5η Στα Καλλιστεία «Μις Υφήλιος» Στην Αμερική

 Η κοπέλα της φωτογραφίας γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1934 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το όνομα της είναι Ειρήνη, αλλά έκανε καριέρα με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο. Μεγάλωσε στην Κρήτη και όταν αποφοίτησε από το γυμνάσιο, αποφάσισε να πάει στην Αμερική. 


Ένα όνειρο που πέρναγε από την Αθήνα. Να πάει στην Αμερική! Για να πετύχει το στόχο της σχεδίασε να ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος και να σπουδάσει υποκριτική, αλλά οι γονείς της δεν της το επέτρεψαν. 


Επειδή είχε ταλέντο στη ζωγραφική, προσπάθησε να τους πείσει να δώσει εξετάσεις για τη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά ούτε και αυτή η επιλογή τους άρεσε. 


rika

Η μικρή δεν το έβαλε κάτω. Κατέστρωσε ένα σχέδιο για να καταφέρει να βρεθεί στην Αθήνα. Έκανε την άρρωστη λέγοντας στους γονείς της ότι υπέφερε από πονοκεφάλους. 


Όταν ο γιατρός στην Κρήτη δεν μπόρεσε να βρει τι είχε, αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα για αναλυτικότερες εξετάσεις. Το πρώτο βήμα είχε γίνει. Στην Αθήνα η Ειρήνη αποκάλυψε το μυστικό σε μια θεία της και της είπε ότι ήθελε να μείνει εκεί για να σπουδάσει. 

%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BF%2B%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25281%2529

Η θεία δέχτηκε να την φιλοξενήσει, αλλά και να τη βοηθήσει να μπει στο χώρου του θεάτρου. Γνώριζε καλά τον Δημήτρη Μυράτ και της έκλεισε ακρόαση μαζί του. Θεία και ανιψιά βρέθηκαν στο θέατρο Ρεξ. 


Η όμορφη κοπέλα εντυπωσίασε τον Μυράτ, ο οποίος της πρότεινε αμέσως να γίνει μέλος στο θίασό του. Εκείνη όμως ήθελε να σπουδάσει και όχι να γίνει «εμπειρική» ηθοποιός. 


Έτσι αρνήθηκε. Έδωσε ταυτόχρονα εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Σχολή Καλών Τεχνών και πέρασε και στις δύο.... 

rika1


Το 1954, ενώ ήταν φοιτήτρια, πήρε μέρος στα καλλιστεία. Η συμμετοχή της κανονίστηκε εν αγνοία της. Ένας φίλος της θείας της πήρε μια φωτογραφία της και την έστειλε στους υπεύθυνους του διαγωνισμού, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. 


Ένα βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο και της ανακοινώθηκε ότι είχε περάσει από την επιτροπή και ήταν ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες των καλλιστείων. Όπως έχει αναφέρει σε συνέντευξή της, της άρεσε η ιδέα, καθώς σκέφτηκε πως αν κέρδιζε, θα πήγαινε σίγουρα στην Αμερική. (Τότε η νικήτρια λάμβανε αυτομάτως μέρος στα καλλιστεία «Μις Υφήλιος», που γίνονταν στην Αμερική). 


Μάλιστα, είχε πιστέψει τόσο πολύ στη νίκη της, που είχε πει στον εαυτό της πως αν δεν κέρδιζε στα καλλιστεία, θα γινόταν καλόγρια! Στην πρώτη της εμφάνιση στη σκάλα της ομορφιάς, με φόρεμα, δεν εντυπωσίασε τους κριτές και το κοινό. 

08

Όταν πήγε στα παρασκήνια διαπίστωσε πως ήταν έντονα βαμμένη και χτενισμένη, με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύεται η φυσική ομορφιά της. Έτσι πριν από την εμφάνιση με μαγιό, πήρε την πρωτοβουλία και έλυσε τα μαλλιά της, ενώ αφαίρεσε σχεδόν όλο το μακιγιάζ. Όταν εμφανίστηκε «έγινε χαμός», όπως λέει η ίδια. 


Η Ειρήνη, κέρδισε τα καλλιστεία και κατάφερε να κάνει πράξη το όνειρό της. Πήγε στην Αμερική και κατέκτησε την 5η θέση στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος». Αλλά δεν επέστρεψε στην Ελλάδα, καθώς παντρεύτηκε στις ΗΠΑ και έζησε εκεί για αρκετά χρόνια. 


Συνέχισε τις σπουδές της στην υποκριτική έχοντας τους καλύτερους δασκάλους και δεν άφησε ποτέ τη ζωγραφική. Έτσι ξεκίνησε η παραμυθένια ζωή και η λαμπρή καριέρα της Ρίκας Διαλυνά!... 

%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BF%2B%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7%25CF%2582

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........