Γ.Αλεξάκης: Εγκαταλελειμμένο στη "μοίρα" του το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Σχολείο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Γ.Αλεξάκης: Εγκαταλελειμμένο στη "μοίρα" του το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Σχολείο

 Ένα ζήτημα που χρονίζει αλλά ως σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σημασία μπήκε στο “μικροσκόπιο” της επίσκεψης του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου, Γιώργου Αλεξάκη, το πρωί της Παρασκευής 12.05.2023.


Συνοδευόμενος από τη συνεργάτιδα Μαρία Τσιμιτάκη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Μαζί για το Ηράκλειο”, Γιώργος Αλεξάκης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού, στο Ηράκλειο, όπου η διευθύντρια Ελένη Σακελλάρη και ο καθηγητής Γιώργος Πατερόπουλος ξενάγησαν Αλεξάκη και Τσιμιτάκη στους χώρους αλλά κυρίως στα προβλήματα του σχολείου.


Τα θέματα πολλά και καίρια, με αιχμή του δόρατος να αποτελεί το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου. Συγκεκριμένα στη συζήτηση έγινε αναφορά σε ζητήματα ασφάλειας, όπως το ότι δεν υπάρχουν έξοδοι κινδύνου αλλά ούτε ράμπες για αμαξίδια, που προφανώς είναι απαραίτητες σε μία τέτοια σχολική εγκατάσταση. 

Όσο για τις υπάρχουσες αίθουσες … ουδέν μονιμότερον του προσωρινού: Οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα σε λυόμενες αίθουσες που από προσωρινή λύση, δυστυχώς έγινε … μόνιμη.


Το ειδικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) καθώς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου επιτελούν αδιαμφισβήτητα, εξαιρετικά σημαντικό έργο, καθώς προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να εκπαιδεύσουν τα παιδιά ώστε να μπορούν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της καθημερινότητάς τους και πολλά εξ αυτών να είναι σε θέση να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.


Στην προσπάθεια αυτή της ενσωμάτωσης στην αγορά εργασίας, καταλυτικό ρόλο διαδραματίζουν τα προγράμματα της Δ.ΥΠΑ., μέσω των οποίων αρκετοί μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ βρίσκουν εργασία, προσφέρουν και καταφέρνουν να στηρίζονται στις δυνάμεις τους.
Ο κ.Αλεξάκης άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα και διαπιστώνοντας ότι “μπαλώματα” και ημίμετρα δε χωρούν στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τους εκπαιδευτικούς προκειμένου από κοινού να παλέψουν τα προβλήματα και να επιτύχουν να δρομολογήσουν την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου, σύγχρονου, κατάλληλου, με τις αρμόζουσες προδιαγραφές και σε διαφορετική τοποθεσία, συνυπολογίζοντας και το κυκλοφοριακό χάος που πλέον αποτελεί καθημερινότητα για την περιοχή και μία συνθήκη αυξημένης επικινδυνότητας για μαθητές με προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........