Το Βιβλίο «Ήμουν Κι Εγώ Παιδί Κάποτε…Της Φρίντας Κριτσωτάκη.

 Από τις μη εμπορικές ψηφιακές Εκδόσεις Σαΐτα το βιβλίο «Ήμουν κι εγώ παιδί κάποτε…, Ένα σχέδιο εργασίας για τον Νίκο Καζαντζάκη» της Φρίντας Κριτσωτάκη.


230_Imoun%2Bki%2Bego%2Bpaidi%2Bkapote_cover

Αποτελεί μια πρόταση για διεπιστημονική προσέγγιση της θεματικής αυτής ενότητας. Είναι ένα σχέδιο εργασίας (πρότζεκτ) κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου. 


Συνδέεται αφ’ ενός με τη ζωή και τα βιώματα του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη κατά την παιδική και εφηβική του ηλικία, τόσο στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον όσο και στο σχολικό, και αφ’ ετέρου με την πολιτισμική ατμόσφαιρα της γενέθλιας πόλης με τα αυστηρότατα ήθη και τις πολλές και σημαντικές μεταβολές που υπέστη σε πολιτισμικό επίπεδο, που επηρέασαν την ψυχοσύνθεση του συγγραφέα και κατά συνέπεια τις φιλοσοφικές του ανησυχίες.


Το πρόγραμμα μπορεί να εκπονηθεί από παιδιά 5-18 ετών, να ενσωματωθεί στο αναλυτικό πρόγραμμα και να συνδεθεί με τις διάφορες επιστήμες και περιοχές της γνώσης.

Σκοπός είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τη ζωή και το έργο του συγγραφέα και να κατανοήσουν τις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές, πολιτιστικές, και θρησκευτικές συνθήκες της εποχής του και πόσο αυτές επηρέασαν το έργο του. Επίσης, να ευαισθητοποιηθούν με αναγνώσεις σε χαρακτηριστικά αποσπάσματα των έργων του Νίκου Καζαντζάκη.


Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το βιβλίο από τη διεύθυνση: http://www.saitapublications.gr/2019/11/ebook.230.html


Η Φρίντα Κριτσωτάκη είναι Αρχιτέκτονας, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........