Σήμα κινδύνου εκπέμπει το νοσοκομείο Σητείας στο νομό Λασιθίου

 Σήμα κινδύνου εκπέμπει το νοσοκομείο Σητείας στο νομό Λασιθίου μετά το νοσοκομείο της Ιεράπετρας για το οποίο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε ένα ιστορικό συλλαλητήριο.

Αυτή τη φορά στα όρια του έχει φτάσει το νοσοκομείο της Σητείας με τους εργαζομένους εκεί να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να καλύψουν τα κενά.



Στο νοσοκομείο εργάζονται αυτή την περίοδο δύο μόνο καρδιολόγοι και δύο αναισθησιολόγοι ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι τρεις ώστε να καλύπτονται οι εφημερίες.

Επίσης σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στον κλάδο των παιδιάτρων όπου αυτή τη στιγμή εργάζονται τρεις εκ των οποίων ο ένας οδεύει το επόμενο διάστημα προς συνταξιοδότηση


Σοβαρό πρόβλημα όμως αντιμετωπίζει και ο κλάδος της Ακτινοδιάγνωσης καθώς τον όγκο δουλειάς καλείται να σηκώσει ένα μόνο άτομο. Για την συγκεκριμένη ειδικότητα μάλιστα έχουν προκηρυχθεί θέσεις τουλάχιστον τρεις φορές κατά το παρελθόν ωστόσο δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον με συνέπεια το πρόβλημα να παραμένει.


Επίσης το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου μεταξύ άλλων υποστηρίζει πώς "σε εύλογο χρονικό διάστημα αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί ένας ικανός αριθμός ιατρών".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Παθολόγοι που από τέσσερις θα γίνουν δύο με συνέπεια η κλινική να ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί.


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Σητείας όσο και ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας εκπέμπουν SOS και ζητούν την κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν αλλά και την άμεση κάλυψη των θέσεων που θα παραμείνουν κενές με τις συνταξιοδοτήσεις που ακολουθούν.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........