Νέο Social trend από τον Viral Κρητικό με τις κατσούνες του.  Ξανά χτυπά αυτή τη φορά με τις Κατσουνάδες - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Νέο Social trend από τον Viral Κρητικό με τις κατσούνες του.  Ξανά χτυπά αυτή τη φορά με τις Κατσουνάδες

 Νέο Social trend από τον Viral Κρητικό με τις κατσούνες του. 

Ξανά χτυπά αυτή τη φορά με τις Κατσουνάδες! 


Όταν η κατσούνα γίνεται κατασουνάδα….  Ο Κρητικός που κάνει σάλο στο διαδίκτυο με τις κατσούνες του ξανά χτυπά. Αυτή τη φορά με έναν ακόμα έξυπνο, φρέσκο και χιουμοριστικό τρόπο προσέγγισης των νέων για τη διάδοση της παραδοσιακής κρητικής κατσούνας, καθώς και της τέχνης της κατασκευής της.  


Οι κατσουνάδες του τράβηξαν μέχρι σήμερα χιλιάδες αλληλεπιδράσεις, αλλά και το ενδιαφέρον του Δελτίου Ειδήσεων στο “Star Κεντρικής Ελλάδας”. Ο Μάρκος Σμυρνάκης εμπνευστής των «Κατσουνάδων» Φιλοξενήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού και παραχώρησε μία συνέντευξη στον Δημοσιογράφο – Παρουσιαστή Γιάννη Ρίζο μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ώστε να καταφέρει να μείνει στην πατρίδα του την Κρήτη κάνοντας αυτό που αγαπά τόσο πολύ. Στη ίδια συνέντευξη παροτρύνει τους νέους της επαρχίας να μείνουν στον τόπο τους και να κυνηγήσουν το όνειρο τους.  


“Οι νέοι της επαρχίας, έχουν πολλές ιδέες και μία διαφορετική καθημερινότητα από τους νέους της Πόλης. Δεν είναι εύκολο σε όλους να προσαρμοστούν στα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα ζωής μίας πόλης. Ας αρπάξουν λοιπόν την ευκαιρία να αναδείξουν την καθημερινότητα τους, ας μείνουν στην επαρχία και ας δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό. Η φυγή ας είναι λύση για κάποιους που θέλουν και μπορούν να ζήσουν εκτός της πόλης τους, όχι για λόγους ανάγκης….”   


Δείτε τη συνέντευξη

https://youtu.be/m9Bii1ta48I 


Φυσικά από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσαν να λείπουν κατσουνάδες αφιερωμένες στο Σταθμό και τους Ανθρώπους του.  

Σταρ Κεντρικής Ελλάδας να επιλέγετε 

Να βλέπετε Δελτία 

Είναι τα πιο αξιόπιστα 

Σε όλη τη Λαμία 

 

Οι κατσούνες είναι αφορμή 

Στις ειδήσεις να τα πούμε 

Και το μεράκι μας γι αυτές 

Μαζί σας να μοιραστούμε 

 

Ειδήσεις με τη Μαρία Τσατζαλή 

Να παρακολουθείτε κάθε μέρα. 

Όπως πρέπει θα σας τσι πει 

Πριν ξεχαστούν την άλλη μέρα 

 

Και επίσημα λοιπόν έρχονται copyright για τις…. Κατσουνάδες. 

Το νέο Digital Trend που δημιούργησε φέρει τον τίτλο κατσουνάδες. Τι είπατε; δεν ξέρετε τι σημαίνει; Είστε δεν είστε Κρητικός είναι απολύτως φυσιολογικό να μη ξέρετε, αφού δεν είναι υπαρκτός όρος, αλλά μία ακόμα επινόηση του δημιουργού του.  

Η κατσουνάδα αποτελεί μία παραλλαγή της μαντινάδας, ενώ το Κατσουνολόγιο αποτελεί μία παραλλαγή από τον όρο μαντιναδολόγιο. Οι Μαντινάδες που γράφονται είναι εμπνευσμένες από τις ίδιες τις κατσούνες και συνήθως είναι αφιερωμένες στον παραλήπτη τους. Μιλάμε δηλαδή για μαντινάδες με επίκεντρο τις κατσούνες, εξού και οι κατσουνάδες με το κατσουνολόγιο. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις θα ακούσετε μαντινάδες που στέλνουν οι φίλοι των κατσουνών, οι γνωστοί σε όλους ως κατσουνοφανς! 

Επειδή λοιπόν όπως δηλώνει ο Μάρκος Σμυρνάκης 

"Μαντιναδολόγος δεν είμαι και ούτε θα γενώ, επινόησα αυτούς τους όρους με σκοπό να ανεβάζω τις προσπάθειες μου για να δημιουργήσω κρητικές μαντινάδες. Με πολλή αγάπη, με χιούμορ όπως πάντα, αλλά και με σεβασμό προς τις μαντινάδες και τους μαντιναδολόγους, τροποποίησα τους όρους για να μην υπάρξει καμία συσχέτιση" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........