Στη Λότζια ο «Μίνως Ανακύκλωντας» - Αναβολή της πρώτης ημέρας του 6ου Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας

 Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Δευτέρα 5 Ιουνίου), διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το θέμα της ανακύκλωσης 


Στο πλαίσιο αυτό το πρωί της Παρασκευής και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες βρέθηκε στο αίθριο της Λότζια ο ήρωας της ανακύκλωσης «Μίνως Ανακύκλωντας» για να παίξει με τα παιδιά και να μοιράσει στο κοινό ενημερωτικό υλικό.Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αυξήσουμε το ποσοστό της ανακύκλωσης στην πόλη μας, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των παιδιών. Θεωρούμε ότι αν μάθουν τα παιδιά να ανακυκλώνουν θα μάθουν και οι γονείς τους. Για αυτό εκτός όλων των άλλων δράσεων που διοργανώνουμε, πηγαίνουμε στα σχολεία όπου όπως έχουμε διαπιστώσει η ανταπόκριση των μαθητών είναι μεγάλη».


Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς τόνισε από την πλευρά του: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει με δικό του περίπτερο στο 6ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας στον Καράβολα .


 Περιμένουμε στις 3 και 4 Ιουνίου από τις 19:00 έως τις 21:00 τους μικρούς και μεγάλους κατοίκους του Ηρακλείου να γνωρίσουν από κοντά τον “Μίνωα Ανακύκλωντα”, να παίξουν και να κερδίσουν δώρα και κυρίως να ενημερωθούν για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ παράλληλα διασκεδάζουν».


*Σημειώνεται ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου δράσεις του 6ου Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας το οποίο διοργανώνουν η εθελοντική ομάδα Heraklion Eco Voice και η ΔΗΚΕΗ.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........