Αλέξης Καλοκαιρινός: Με συγκεκριμένες ενέργειες, είναι εφικτός ο 12μηνος τουρισμός στο Ηράκλειο – Στρατηγικοί εταίροι του Δήμου όλοι οι συντελεστές του τουρισμού

 Συνάντηση Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης Μιχάλη Βλατάκη


Τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και προώθησης του τουρισμού στο Δήμο Ηρακλείου, συζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης Μιχάλη Βλατάκη και μέλη του Δ.Σ, κατά τη διάρκεια συνάντησης στα γραφεία του Συνδέσμου.


Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτεραιότητές του για να καταστεί το Ηράκλειο κορυφαίος προορισμός, με τουριστική κίνηση 12 μήνες το χρόνο. Ο στόχος αυτός, όπως ανέφερε, μπορεί να επιτευχθεί καθώς υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει το Ηράκλειο λειτουργική και φιλόξενη πόλη, φιλική προς τον επισκέπτη. 


Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται, σύμφωνα με τον Αλέξη Καλοκαιρινό, η συνεργασία όλων των φορέων επισημαίνοντας ότι οι τουριστικοί πράκτορες όπως και όλοι οι συντελεστές του τουρισμού, αποτελούν στρατηγικό εταίρο του Δήμου για την ανάπτυξη της πόλης. 


«Ο τουρισμός, δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους, συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και ευημερία των πολιτών και διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Γι’ αυτό και είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην προβληματική «πύλη» της πόλης, στο λιμάνι, που φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια, με τον Αλέξη Καλοκαιρινό να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα του Ανατολικού Πολεοδομικού, το οποίο συνδέεται πρέπει να συσχετισθεί με την κύρια εναλλακτική πρόσβαση από το λιμάνι προς την πόλη. 

Ανέλυσε επίσης το σχεδιασμό που υπάρχει και αναφέρεται στις προγραμματικές θέσεις της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», ώστε να προωθηθούν και άλλες δράσεις που θα προσελκύσουν ξένους επισκέπτες στο Δήμο, όπως είναι η οργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμού και αθλητισμού μεγάλης εμβέλειας, όλο το χρόνο. Αυτό μπορεί να συμβάλλει και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και ως εκ τούτου την ανάπτυξη πρόσθετων δραστηριοτήτων στο τουρισμό.


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, τόνισε ότι το Ηράκλειο χρειάζεται παρεμβάσεις για να γίνει πιο φιλικό και παράλληλα να αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται από κάποιους δημότες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, όταν αγαπήσουν τη πόλη οι κάτοικοί της, θα την αγαπήσουν και οι επισκέπτες. 


Σύμφωνα με τον Μιχάλη Βλατάκη, ο 12μηνος τουρισμός αποτελεί κρίσιμο ζήτημα και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται να δοθούν κίνητρα στους επαγγελματίες του τουρισμού που αφορούν στην επιδότηση της εργασίας και στην τιμολογιακή πολιτική των καυσίμων ενώ η αύξηση της επισκεψιμότητας συναρτάται με τη λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστέλλι.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........