Τη μνήμη των νεκρών της γερμανικής κατοχής τίμησαν στον Καμαριώτη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

......... .........
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Τη μνήμη των νεκρών της γερμανικής κατοχής τίμησαν στον Καμαριώτη

 Τη μνήμη των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τίμησαν ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα στον Καμαριώτη ανήμερα της Παναγίας.


 Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων του Καμαριώτη στους κατακτητές που οδήγησε σε τραγικές απώλειες για το χωριό και τόνισε:


«Τιμούμε τη μνήμη των ηρώων μας και μαζί το ηρωικό χωριό και την ευρύτερη περιοχή του Καμαριώτη. Αυτά εδώ τα χώματα, ποτίστηκαν από το αίμα των προγόνων μας για να μας θυμίζουν ότι τίποτα δε χαρίζεται. Η Ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη χρειάζονται διαρκή αγώνα και εγρήγορση. Χρειάζονται ατομική και συλλογική απόφαση, συνείδηση και αφιέρωση. 


Αυτή είναι η παράδοση, αυτός είναι ο πολιτισμός και η παρακαταθήκη μας στις νέες γενιές, αυτό θέλησαν να κληροδοτήσουν σε εμάς οι συντοπίτες μας που θυσίασαν τη ζωή τους για τις ζωές όλων μας. Αθάνατοι να είναι να φωτίζουν τα μονοπάτια της μνήμης μας και της ιστορίας μας στο μέλλον!»

Στην τελετή μνήμης το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης, Μαρίνα Βογιατζή και Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Μιχαλάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Χρονάκης, ο πρώην Δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης καθώς και κάτοικοι του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ