Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Μαλεβιζίου με την κωμωδία «Ο μπαμπάς ο πόλεμος»

  Το επίκαιρο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο Μπαμπάς ο πόλεμος» παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου. 


Μία επίκαιρη κωμωδία αν και γράφτηκε πριν από 72 χρόνια που σατιρίζει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη και το πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι με τον πόλεμο.


Συνεχίζονται την Δευτέρα 28 Αυγούστου στη Μονή, την επόμενη μέρα 29 Αυγούστου στο Παλιόκαστρο, στις 4 Σεπτεμβρίου στις Κορφές, στις 6 Σεπτεμβρίου στο Γάζι και στις 10 Σεπτεμβρίου στο Καβροχώρι.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης Γιώργος Βεϊσάκης – Φρίξος και Ευελπίδης, Ανδρέας Μπαντουβάς – Φιλόξενος, Εμμανουήλ Παπαδοσπυριδάκης – Λούκιος Τερέντιος Πίκουλος και Νεοκλής, Εύα Χαριτάκη – Κορνηλία και Λουκία, Ζωή Σηνιολάκη στο ρόλο της εγγονής, Θανάσης Αλεγκάκης – Μέντης, Μαρία Ποντικάκη – Παμφηλία, Μαρία Μωραϊτάκη – Βουτία και Χιλίαρχος, Βασιλική Ραχώνη – Δημάδης, Νίκος Λυρώνης – Χάρης και στρατιώτης, Μαρία Κτιστάκη – Ουρανία, Γιώργος Μαματζάκης – Καλλικράτης, Μαρία Γεροντή – Πυθία, Χριστόφορος Μπάτσος – Δημήτριος.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έκανε ο Δομίνικος Ταβερναράκης.

Το έργο, ένα από τα πρώτα θεατρικά του Καμπανέλλη, γράφτηκε το 1951, και μιλώντας για το 305 π.Χ., μοιάζει να γράφτηκε για την σημερινή μας εποχή, στον απόλυτο βαθμό.


Με αφορμή το ιστορικό γεγονός της πολιορκίας της Ρόδου από τον Δημήτριο τον Πολιορκητή, το 305 π.Χ., ο Ιάκωβος Καμπανέλλης δημιουργεί μια ευφάνταστη κωμωδία, στηλιτεύοντας την κερδοσκοπική και τουριστική δραστηριότητα, μέσα από διαδικασίες υποτέλειας και ξεπουλήματος των αξιών


Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Μαλεβιζίου με την κωμωδία «Ο μπαμπάς ο πόλεμος»

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........