Με τέσσερα σύγχρονα απορριμματοφόρα και έναν κλαδοτεμαχιστή ενισχύεται ο Δήμος Χερσονήσου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Με τέσσερα σύγχρονα απορριμματοφόρα και έναν κλαδοτεμαχιστή ενισχύεται ο Δήμος Χερσονήσου

 Με τέσσερα σύγχρονα απορριμματοφόρα και έναν κλαδοτεμαχιστή ενισχύεται ο Δήμος Χερσονήσου στην προσπάθεια αναβάθμισης του δικτύου αποκομιδής των απορριμμάτων και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής των πολιτών.


Μετά από 16 χρόνια, ο στόλος του Δήμου Χερσονήσου ενισχύεται με οχήματα που λειτουργούν με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες αποκομιδής βιοαποβλήτων ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η προμήθεια δύο χιλιάδων κάδων απορριμμάτων.


«Η προσπάθειά μας για μια καθαρή πόλη είναι διαρκής και καθημερινή. Χρησιμοποιούμε κάθε μέσο και κάθε δυνατότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Το στοίχημα της καθαριότητας και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και προς αυτή την κατεύθυνση προχωράμε στην ενίσχυση και ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.


Πρόκειται για τέσσερα σύγχρονα απορριμματοφόρα αποκομιδής βιοαποβλήτων τα οποία διαθέτουν αυτόματο σύστημα πλύσης κάδων και έναν κλαδοτεμαχιστή που παρέλαβαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργος Χειρακάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Μανόλης Καλαϊτζάκης και ο Διευθυντής του ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας Γιώργος Παπαδάκης.


Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014 – 2020» και η προμήθειά τους εντάχθηκε στη δράση «Διαχείριση Βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Κρήτης» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Τα νέα οχήματα αποτελούν μέρος του επιχειρησιακού σχεδιασμού αναβάθμισης και ανανέωση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού του Δήμος Χερσονήσου με στόχο να προάγουν την αποτελεσματικότητα στην αποκομιδή των απορριμμάτων συμβάλλοντας παράλληλα στον εκσυγχρονισμό των δομών καθαριότητας.


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα νέα αποκτήματα που ενισχύουν τον δημοτικό στόλο και συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου για την καθαριότητα και την ευταξία της πόλης.


«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να βάζουμε ακόμη ένα λιθαράκι στην αποδοτικότητα του συστήματος αποκομιδής, θέτοντας στην πρώτη γραμμή σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό που απέκτησε ο Δήμος Χερσονήσου με την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων», επεσήμανε ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε :


 «Ενισχύουμε και ανανεώνουμε τον στόλο των οχημάτων μας υπηρετώντας ένα νέο μοντέλο καθαριότητας που αναβαθμίζει την αποκομιδή απορριμμάτων και τη συλλογή βιοαποβλήτων, βελτιώνει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού και δυναμώνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων στον τόπο μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

......... .........
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ