Αλέξης Καλοκαιρινός: Βασικός στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Αλέξης Καλοκαιρινός: Βασικός στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας

 «Χάρτα απαιτήσεων για τις γειτονιές» για να μπορεί ο Δημότης και να διεκδικεί και να ακούγεται

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, θέτοντας ως προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των Δημοτών, συνεχίζει τις επισκέψεις του σε συνοικίες, χωριά και γειτονιές του Δήμου.


Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε για μια ακόμη φορά στα Καμίνια και ειδικότερα σε τμήμα της λεωφό-ρου 62 Μαρτύρων και της λεωφόρου Μίνωος, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με αρκετά προβλή-ματα, μαζί με υποψήφιους της παράταξης. 


Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αντάλλαξε απόψεις με κα-τοίκους και επαγγελματίες για το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, τα δίκτυα, την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων, κ.α., παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις της παράταξης για την αντιμετώ-πισή τους.

Μελέτη για το κυκλοφοριακό που ταλαιπωρεί και την λ. 62 Μαρτύρων

Αναφορικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα που επηρεάζει και την λεωφόρο 62 Μαρτύρων, ο Α-λέξης Καλοκαιρινός τόνισε ότι μέσα από την συνολική μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, μπο-ρούν να προτεραιοποιηθούν έργα άμεσης απόδοσης που θα συμβάλουν στη κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. 

«Ενθαρρύνουμε» είπε στους Δημότες, «κάθε μορφής εναλλακτική κίνηση, ενισχύ-ουμε τις μετεπιβιβάσεις, τα πάρκινγκ περιμετρικά του κέντρου και τις ποδηλατοδιαδρομές, ενώ ελεύ-θεροι χώροι μπορούν να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης για την αποσυμφόρηση κάθε γειτονιάς και για την ανάπλαση των δρόμων της». 


Παράλληλα, παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης για θέματα όπως είναι η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων και η δημιουργία νέων υποδομών πολιτισμού και αθλητισμού στην συνοικία, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για τη συνολική ανάπλαση της περιοχής.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε ότι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής είναι βασικοί στόχοι. Γι’ αυτό και στο πρόγραμμά της παράταξης περιλαμβάνεται η «Χάρτα α-παιτήσεων για τις γειτονιές» καθώς ο Δημότης πρέπει και να διεκδικεί και να ακούγεται. 


«Στις γειτονιές του Ηρακλείου κρύβεται μια απίστευτη δυναμική, τροχοπέδη στην οποία είναι τα προβλή-ματα της καθημερινότητας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε γιατί μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε το Ηράκλειο που θέλουμε» επεσήμανε ο Αλέξης Καλοκαιρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

......... .........
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ