Παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη Το Βιβλίο Του Μανόλη Σπανάκη «Στήλες Καπνού Στην Καρδιά Του Λεβάντε»

 Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, παρουσιάζουν το βιβλίο του Μανόλη Σπανάκη «Στήλες καπνού στην καρδιά του Λεβάντε», την Τετάρτη 18/10/2023, στις 8 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Χρήστος Κωσταντουδάκης, εκπαιδευτικός – συγγραφέας,

Γιάννης Χαραλαμπίδης, ιστορικός-ραδιοφωνικός παραγωγός και ο συγγραφέας.

Θα χαιρετίσει ο Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης.

thumbnail_%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B101


Σ’ ένα όχι και πολύ μακρινό μέλλον, στον Λίβανο, ξεσπά ένας νέος εμφύλιος πόλεμος. Τέσσερεις διαφορετικοί άνθρωποι μπλέκουν τις ζωές τους με την πολεμική περιπέτεια της πατρίδας τους…

Tο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, είναι ένα βιβλίο για τον πόλεμο και την ειρήνη, για τους πονεμένους λαούς της Ανατολής, για τους Χριστιανούς του Λεβάντε που πληθυσμιακά φθίνουν, για την προσφυγιά αλλά και για τους πολεμιστές που πεθαίνουν με το όπλο στο χέρι για μια πατρίδα, μια πίστη, ένα ιδανικό. 


Ένα βιβλίο για την εξιλέωση και τα κρυμμένα μυστικά των ανθρώπων. Ένα βιβλίο για τον Θεό που υπαινίσσεται την ύπαρξή του ακόμα και μέσα στην  πιο μεγάλη καταστροφή, για τον έρωτα που γλυκαίνει τη ζωή, για τη χαρά της αλληλεγγύης και τη δύναμη της φιλίας.


«Οι νέοι μαχητές βίωναν την αγωνία του πολέμου και την έκσταση του έρωτα αλλά ο Μίλτος γνώριζε βαθιά μέσα του ότι η φλόγα του έρωτα και η σήψη του θανάτου διεκδικούσαν εξίσου αυτά τα νεανικά κορμιά» (απόσπασμα από το κεφάλαιο «Η ταξιαρχία Ναζαρέτ»).


Ο Μανόλης Σπανάκης είναι δάσκαλος και υπηρετεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Κατά καιρούς, κείμενα του, κυρίως δοκιμιακού περιεχομένου, έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο και στο διαδίκτυο. Αυτό το βιβλίο αποτελεί την πρώτη του εμφάνιση στην πεζογραφία.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........