Παύεται ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο με εντολή Χρυσοχοΐδη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Παύεται ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο με εντολή Χρυσοχοΐδη

 Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο διοικητής και η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).


Χθες, ο υπουργός είχε ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία από τις αναβολές των χειρουργείων στο Ηράκλειο, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.


«Αναλαμβάνω την ευθύνη πλήρως ως αρμόδιος υπουργός, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες του Ηρακλείου για την πολλή ταλαιπωρία που υπέστησαν», ανέφερε χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι «αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε Δέσμη εκτάκτων μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων στο «Βενιζέλειο-Πανάνειο» Γενικό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο.


Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ενισχυθεί το Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα και για ένα τρίμηνο θα ενισχύσει τη λειτουργία των χειρουργείων, με στόχο να μη λειτουργούν καθημερινά με λιγότερα από τέσσερα χειρουργικά τραπέζια.


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «άμεσα θα προκηρυχθούν θέσεις, ούτως ώστε να καλυφθούν τα κενά και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία». Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από την ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου να προτείνουν άμεσα τις θέσεις, πέρα από τους αναισθησιολόγους, που είναι αυτή τη στιγμή απαραίτητες.


«Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση fast track προσλήψεων γιατρών στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να προκηρύξουμε και να προσλάβουμε άμεσα τους γιατρούς που έχει ανάγκη το νοσοκομείο για να γίνει περαιτέρω αξιόμαχο», τόνισε.

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ