Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο είχε συνεργασία ο Πρόεδρος της (ΠΕΔ) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο είχε συνεργασία ο Πρόεδρος της (ΠΕΔ) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης

 Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο είχε συνεργασία ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, στο Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Μεταξύ των θεμάτων τέθηκε το ζήτημα του Νόμου 5056/2023 που αφορά τη Κατάργηση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Ο.Τ.Α..

Όπως ενημέρωσε ο κ. Κουράκης τον κ. Υπουργό υπάρχει αναγκαιότητα της συνέχισης λειτουργίας ΝΠΔΔ (πχ Παιδικοί Σταθμοί κ.α.), αφού έχουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των Δήμων.


Συζήτησαν επίσης για το νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά τις εκλογές των Συλλογικών Οργάνων, με βάση τα νέα δεδομένα, αφού υπάρχει διαφοροποιήσει του πληθυσμού των ΟΤΑ με βάση την τελευταία απογραφή, παράλληλα δε μείωση του αριθμού των Συμβούλων στα Νέα Δημοτικά Συμβούλια.


Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο να παρευρεθεί στη Διημερίδα Ενημέρωσης των Νεοεκλεγέντων Δημάρχων Κρήτης, που θα διεξαχθεί 20-21 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο.


Αργά το βράδυ ο κ. Κουράκης θα έχει συνάντηση με στελέχη της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ για να οριστικοποιηθεί το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης, που θα περιλαμβάνει θέματα όπως ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Διοικητικό Σύστημα της χώρας, τα Χρηματοδοτικά εργαλεία περιόδου 2023-2028, το Σύστημα Διακυβέρνησης, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ