Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Μπότσια 2023 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Μπότσια 2023

 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 14 Νοεμβρίου, το 2ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Μπότσια 2023 στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Πυγμαχίας Περιστερίου, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, το «Ζήσε Αθλητικά» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, την Ειδική Ολυμπιάδα Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), και με την υποστήριξη της Alpha Bank.


Τη διοργάνωση παρουσίασε ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Μπότσια και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία σκοπεύει στη γνωριμία των παιδιών με το άθλημα του Μπότσια και τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό συλλήβδην.


Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν μέχρι τα προκριματικά δύο ομάδες από κάθε σχολείο. Στη φάση των ομίλων συμμετείχαν έξι σχολεία που αποτελούνταν από μαθητές του 6ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου, του 12ου δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου, του 62ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, του 59ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, του 8ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα και του 19ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου.


Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του 6ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του 12ου δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου και το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η ομάδα του 62ου δημοτικού σχολείου Αθηνών.

Οι νικήτριες ομάδες βραβεύτηκαν με μετάλλια, πιστά αντίγραφα των μεταλλίων των Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», διοργάνωση στην οποία ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Επιπρόσθετα, οι νικήτριες ομάδες έλαβαν πλούσια δώρα. Πιο συγκεκριμένα, το σχολείο που κατέκτησε το κύπελλο έλαβε ένα laptop HP, ενώ οι «χρυσοί» πρωταθλητές έλαβαν από ένα τάμπλετ Samsung. Οι «ασημένιοι» έλαβαν από ένα ζευγάρι smart watch., και οι «χάλκινοι» από ένα ζευγάρι ακουστικά SONY.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό:

Ø Η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Ζέφη Δημαδάμα, η οποία εκπροσώπησε στην εκδήλωση τον Πρωθυπουργό, κο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ø Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Αττικής, κος Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, ο οποίος εκπροσώπησε στο μαθητικό πρωτάθλημα τον Περιφερειάρχη Αττικής, κο Γιώργο Πατούλη.

Ø Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου, κος Αλέξανδρος Πλέστης, καθώς και ο προϊστάμενος, κος Βασίλειος Ράγκος, οι οποίοι αποτέλεσαν τους οικοδεσπότες του πρωταθλήματος.


Ø Η συντονίστρια ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) στην Alpha Bank, κα Μαγδαληνή Μουτζούρη, καθώς και οι Διευθυντές των καταστημάτων της Τράπεζας, κος Θεόδωρος Πιπέρης, και κος Δημήτριος Γιαννόπουλος.

Ø Ο Παραολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, κος Θεόδωρος Αλεξάς, ο οποίος εκπροσώπησε στην εκδήλωση το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και ο οποίος τυγχάνει να είναι και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.


Ø Ο Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης και Μέλος του Συλλόγου μας , κος Ιωάννης Κωστάκης.

Ø Η Παραολυμπιονίκης και συνοδός (ramp operator) του Προέδρου μας, Γρηγόρη Πολυχρονίδη, κα Κατερίνα Πατρώνη.

Ακόμα, διαβάστηκε χαιρετισμός του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού και νυν Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κου Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κου Γιώργου Καπελλάκη.

Διαιτητής των αγώνων αποτέλεσε ο Διεθνής Κριτής Μπότσια, κος Νίκος Μαυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ