Στήριξη κινητοποιήσεων για την Υγεία των φορέων της Σητείας στις 15/11. Η Υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό.

 Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. του νομού Λασιθίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων της πόλης της Σητείας την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στον χώρο του Νοσοκομείου στις 11:00.


Με αφορμή την αιφνίδια επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Χρυσοχοΐδη, στην Κρήτη και στο Νοσοκομείο της Σητείας, την ημέρα που εδώ και καιρό είχε αναγγελθεί και προγραμματιστεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των φορέων και των κατοίκων της Σητείας στην 7η ΥΠΕ στο Ηράκλειο, και αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα αυτής της εξέλιξης και τα ερωτηματικά που δημιουργεί, καλούμε τους πολίτες και τους εργαζόμενους να δώσουμε το παρών στην κινητοποίηση, ώστε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην υπολειτουργία και στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας αναδεικνύοντας συνολικά το ζήτημα της Υγείας στο Λασίθι.


Η Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όλοι οι κάτοικοι πρέπει να έχουν ισότιμα πρόσβαση σε υψηλές και ποιοτικές παροχές υγείας και φροντίδας.


Ζητάμε να υπάρξει γενναία αύξηση μισθών, μείωση της φορολογίας των εφημεριών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό Ε.Σ.Υ. και να μπορέσουν επιτέλους να εξοπλιστούν και να στελεχωθούν πλήρως όλα τα Νοσοκομεία και ειδικά της Περιφέρειας, όπως και αυτό της Σητείας.


Καλούμε τους πολίτες της Σητείας και τους φορείς που τους εκπροσωπούν να εκφράσουν δημόσια την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης και να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά σήμερα στην κινητοποίηση στον χώρο του Νοσοκομείου στις 11:00.


Για το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λασιθίου

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Αλέξανδρος Αλεξάκης Αλέξανδρος Αριστοτέλης Κουπατσιάρης

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........