Συλλήψεις για ναρκωτικά και 1.760 παραβάσεις στο οδικό δίκτυο της Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Συλλήψεις για ναρκωτικά και 1.760 παραβάσεις στο οδικό δίκτυο της Κρήτης

 Συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Ρεθύμνου, αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις που αφορούν ναρκωτικά. Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο αλλοδαπός, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 14,5 γραμμάρια κάνναβης.


Επίσης, στο Λασίθι συνελήφθη Έλληνας, από αστυνομικούς των ΤΑΕ Σητείας, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια ελέγχου, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν 15 γραμμάρια κάνναβης.

Ακόμη, στη Μεσσαρά του Δήμου Γόρτυνας, στο Ηράκλειο, συνελήφθη αλλοδαπός από αστυνομικούς των ΤΑΕ, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 925 γραμμάρια καπνού χωρίς την απαιτούμενη σήμανση.Οι σχετικές προανακρίσεις διενεργούνται από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια της Κρήτης. Ειδικότερα, σε 7.798 ελέγχους που διενεργήθηκαν βεβεαιώθηκαν 1.760 παραβάσεις. Οι έλεγχοι αφορούν στο χρονικό διάστημα από 05.10.2023 έως και 11.11.2023 και έχουν στόχο, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών.Οι παραβάσεις αφορούσαν: Υπερβολική ταχύτητα 160, μη χρήση προστατευτικού κράνους 127, μη χρήση ζώνης ασφαλείας 137, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 49, χρήση κινητού τηλεφώνου 37, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 18, αντικανονικό προσπέρασμα 47, αντικανονικοί ελιγμοί 27, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 22 και λοιπές παραβάσεις 1.136.«Δεδομένου ότι η οδική ασφάλεια μας αφορά όλους, από την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ζητείται η ευαισθητοποίηση, η αλλαγή νοοτροπίας, η αλλαγή της κουλτούρας και της παιδείας μας. Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία για να μπει επιτέλους ένα "stop" στα τροχαία ατυχήματα. Ας είναι αυτό το μήνυμα και ο τρόπος σκέψης μας για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο», επισημαίνουν οι αρμόδιοι των τμημάτων Τροχαίας όλης της Κρήτης.


ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ