Τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης ζητούν την παραμονή των 67 εργαζομένων στα ΚΟΜΥ

   

   Τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης στηρίζουν την παραμονή των 67 εργαζομένων στα ΚΟΜΥ οι οποίοι προσελήφθησαν σταδιακά από τον Μάιο του 2020 λόγω των αναγκών που προέκυψαν με την έξαρση της COVID -19.



   Σύμφωνα με κοινή απόφαση των Εργατικών Κέντρων κάθε νομού, η ύπαρξή των εργαζομένων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, στην πρωτόγνωρη κατάσταση της αντιμετώπισης της COVID-19. 




«Λίγες ημέρες πριν τη λήξη των συμβάσεών τους και διαπιστώνοντας καθημερινά τις ανάγκες του Συστήματος Υγείας της Κρήτης, απαιτούμε από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να βρεθεί το νομικό πλαίσιο για την μονιμοποίηση των συναδέλφων, διότι η Υγεία νοσεί λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού». 



Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι ήδη τρία χρόνια στον τομέα της υγείας και σύμφωνα με την άποψη των προέδρων των Εργατικών Κέντρων, έχουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία και έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια και για τον λόγο αυτό στηρίζεται η αξιοποίησή τους δεδομένου όπως τονίζουν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας τους χρειάζεται. 



Για το λόγο αυτό καλούν μάλιστα τα συναρμόδια υπουργεία «…να δώσουν μια λύση ώστε οι συνάδελφοι τους να μονιμοποιηθούν και να ενταχθούν στο ΕΣΥ που τόσο τους έχει ανάγκη».


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........