Στη Βουλή, από την Ελένη Βατσινά, ο “Γολγοθάς” για μια συμβολαιογραφική πράξη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Στη Βουλή, από την Ελένη Βατσινά, ο “Γολγοθάς” για μια συμβολαιογραφική πράξη

 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το υποστελεχωμένο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου που καθυστερεί και την ολοκλήρωση των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης.


Τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση συμβολαιογραφικών πράξεων φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά.


Σε ερώτησή της προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης η κ.Βατσινά επισημαίνει τον "Γολγοθά" που ανεβαίνουν οι πολίτες που επιχειρούν να κάνουν αγοραπωλησία ή να διεκπεραιώσουν δωρεά ή γονική παροχή, καθώς σημειώνονται χαρακτηριστικές καθυστερήσεις που μπορεί να ξεπερνούν και το 1 έτος, για την ολοκλήρωση των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης.


Ως αιτία αναδεικνύεται η υποστελέχωση του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου και μάλιστα ενώ οδεύουμε προς το τέλος του έτους, που συμπίπτει με τη λήξη της προθεσμίας διόρθωσης σφαλμάτων και αδήλωτων εμπραγμάτων δικαιωμάτων για τα παλαιά όρια του Δήμου Ηρακλείου, με τις ως τώρα εκκρεμότητες να είναι εκατοντάδες και καμία ανακοίνωση για παράταση να μην έχει γίνει ως τώρα.


Η κ.Βατσινά απευθύνει στους υπουργούς ερωτήματα περί της ανάγκης στελέχωσης του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου αλλά και για την επιβεβλημένη παράταση για τις διορθώσεις σφαλμάτων του Κτηματολογίου των παλαιών ορίων του Δήμου Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ