Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιώργου Καράμπελα - Επανάσταση στο Γουδή έως τη Μικρασιατική Καταστροφή. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιώργου Καράμπελα - Επανάσταση στο Γουδή έως τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Παρουσιάζεται το βιβλίο που αναφέρεται στην περίοδο 1909 - 1922, δηλαδή από την Επανάσταση στο Γουδή έως τη Μικρασιατική Καταστροφή.


Πρόκειται για μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, η οποία παρουσιάζεται με μεστό, συναρπαστικό και πολιτικά εύστοχο τρόπο στο βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, που παρά τις διαφωνίες μας, είναι, αναμφίβολα, ένας σημαντικός διανοούμενος του τόπου.Στο βιβλίο κυριαρχεί η προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου, του αναμορφωτή της σύγχρονης Ελλάδας, που περνά όμως μέσα από τον έντονα κριτικό φακό του Γιώργου Καραμπελιά.


Θερμές ευχαριστίες στο Κρητικό σωματείο ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ (Δροσουλίτες) και τον Πρόεδρο του Μανώλη Εγγλέζο - Δεληγιαννάκη, όπως επίσης και στον συγγραφέα του βιβλίου, για την τιμή που μου έκαναν να με ορίσουν ως συντονιστή της εκδήλωσης. Σημαντική η παρουσία στην εκδήλωση και του Νίκου Παπαδάκη, γενικού διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".


Η εκδήλωση, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικων Κρητικών Σωματείων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων ), θα λάβει χώρα την Κυριακή 26.11.2023 και ώρα 11 πμ στην Κρητική Εστία (Στράβωνος 12, Παγκράτι).
Είσοδος ελεύθερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........