Εκθεση ζωγραφικής που φέρει τον τίτλο ''ΑΥΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ''. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Εκθεση ζωγραφικής που φέρει τον τίτλο ''ΑΥΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ''.

 Το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας βιβλιοθήκης και η Σταματίνα Σαββανίδου,έχουν τη χαρά να παρουσιάσουν την έκθεση ζωγραφικής που φέρει τον τίτλο ''ΑΥΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ''.

Η έκθεση όπως δηλώνει και ο τίτλος της, επιχειρεί να ψηλαφίσει τον κόσμο του αισθητού, με την πνοή και το ίχνος του αθέατου. 


Πολύμορφες, οι καταστάσεις των πραγμάτων, η αλήθεια τους όμως ποιά είναι; Η τέχνη θέτει σχεδόν πάντα τα ίδια ερωτήματα και προσκαλεί τον θεατή να δεί, μέσα απο τα μάτια του ζωγράφου. 


Κι αν μπορεί, να τον συν-κινήσει Ο κόσμος μας,,είναι μια ενότητα, συνύπαρξη και αλληλοπεριχώρηση κι εμείς επιμένουμε να τον κοιτάμε αποσπασματικά και να τον θέτουμε απέναντι σαν αντι-κείμενο. Ή και να είμαστε απόντες. Κατανοούμε τον κόσμο εξυφαίνοντάς τον, και παράλληλα εξυφαίνουμε τον εαυτό μας. 


Είμαστε υπεύθυνοι για τον κόσμο που διαμορφώνουμε μέσω της αισθητικής για την προσέγγιση του ιερού.

Τα έργα της έκθεσης είναι ζωγραφισμένα με ακρυλικά, ακουαρέλες και κάποιες μονοτυπίες, κι ένα έργο με την τεχνική της μεταλλοτεχνίας. Παραστατικά ζωγραφισμένα Σε αρκετά έργα μου ωστόσο υπάρχει ένα στοιχείο υπερρεαλισμού.                                                                                                Ενας ανασαμός με κείνο που δεν φαίνεται είναι ο κόσμος. μας.

Σας περιμένουμε

                                                                                      Σταματίνα Σαββανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........