Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο του Δήμου Ηρακλείου «Εκπαίδευση Εθελοντών για τη Διαχείριση ζώων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

 Με μεγάλη επιτυχία και με μαζική συμμετοχή κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το Επιμορφωτικό Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με θέμα «Εκπαίδευση Εθελοντών για τη Διαχείριση ζώων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης & Νομικό Πλαίσιο Ν.4830/2021».


Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης του Δήμου Ηρακλείου Δέσποινα Συγγελάκη, στον χαιρετισμό της, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ηρακλείου για τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τόνισε την συνέργεια των εθελοντικών οργανώσεων και των εθελοντών στην παροχή άμεσης φροντίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ζώα αλλά και σε ανθρώπους; 


«Με τις δράσεις αυτές ο Δήμος Ηρακλείου ενισχύει τη συμμετοχή των πολιτών και προωθεί τον εθελοντισμό, την κοινωνική συνείδηση και ευθύνη και παράλληλα δείχνει την ευαισθητοποίηση του στο θέμα της προστασίας των ζώων και της ευζωίας τους. Να επισημάνουμε ότι το 2022 ο Δήμος Ηρακλείου συγκρότησε την Ομάδα Διάσωσης Ζώων σε κατάσταση έκτακτης για να ανταποκριθεί σε περίπτωση ανάγκης».


Με το σεμινάριο αυτό συνεχίστηκαν οι δράσεις ενημέρωσης, και εκπαίδευσης εθελοντών και κοινού σε θέματα διαχείρισης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όπως παροχή πρώτων βοηθειών, χρήση απινιδωτή κλπ.


Συμμετείχαν και χαιρέτισαν την Ημερίδα

· Οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΣ & της Ειδικής Γραμματείας για την προστασία των Ζώων κ. Μανταφούνης και κ. Μυλωνά

· Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου κ. Σεληνιωτάκης

· Ο εκπρόσωπος της νέας Δημοτικής Αρχής, κτηνίατρος κ Σουρανάκης

· Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Γιαλιτάκης Νίκος

· Ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου και πρόεδρος της Παγκρήτιας ένωσης αξιωματικών της ΕΛΑΣ κ Καρακούδης

· Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου κ Καλομοίρης

Στον τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την «Προσφορά και συνεργασία τους στην Διάσωση αδέσποτων Ζώων συντροφιάς και την συμπαράσταση τους στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου»

ü Τα φιλοζωικά Σωματεία Ζωφόρος και Σείριος (την βράβευση παρέλαβαν οι εκπρόσωποι τους κ.κ. Χουστουλάκη Μαρία και Έλλη Κοκάλη αντίστοιχα)


ü Και οι κ.κ. Μανωλάκη Νίκη, Ορφανίδη Γιώργο, Τσικαλάκη Νίκο, Παπαδάκη Χρυσούλα, Ριτσάκη Γιώργο

Το επιμορφωτικό σεμινάριο περιλάμβανε τις ακόλουθες ενότητες:

1) «Διάσωση Άγριων Ζώων». Κ. Γανωτή Μαρία – Πρόεδρος ΑΝΙΜΑ & κ. Μαρκάκης Γρηγόρης – Κτηνίατρος ΑΜΙΜΑ (Διαδικτυακή Συνεδρία)


2) «Το νομικό status των ζώων στην Ελληνική έννομη τάξη, Ισχύουσα νομοθεσία, ερμηνευτικές και αστυνομικές προσεγγίσεις για την προστασία των ζώων» . κ. Χρυσάκης Νίκος, Υποδιοικητής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου

3) «Συμπεριφορά Αδέσποτων Ζώων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». κ. Περιστέρη Σοφία – Εκπαιδεύτρια Κυνοκομείου Δήμου Ηρακλείου (με τη συνδρομή της κ. Χρυσούλας Παπαδάκη και του σκύλου Όσκαρ)


4) «Τι είναι και τι κάνει το Zero Stray Pawject». κ. Ρωμάνος Σπύρος – Υπεύθυνος εφαρμογής προγράμματος Zero Stray Pawject

5) «Πρώτες Βοήθειες για σκύλους». κ. Δουκιαντζάκης Νικόλαος, εκπ/τής Α΄ Βοηθειών και ΚΑΑ και εκπ/τής Α΄ Βοηθειών σε σκύλους. Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


6) «Δηλητηριασμένα δολώματα: τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου». κ. Μπαξεβάνη Πόπη - Υπεύθυνη επικοινωνίας LIFE Bonelli eastMed-εξωτ. Συνεργάτης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........