Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στα Χανιά

 Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής της  Δ.Δ.Ε. και Δ.Π.Ε. Χανιών  συνδιοργάνωσε με επιτυχία στο «Κλειστό Γυμναστήριο Χανίων» εκπαιδευτικό σεμινάριο για την εκμάθηση της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.


Στη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωή» συμμετείχαν δεκάδες εκπαιδευτικοί και καθηγητές φυσικής αγωγής, οι οποίοι με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του εργαστηρίου καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης είχαν τη δυνατότητα μέσω διαλέξεων και πρακτικής εξάσκησης, πάνω σε προπλάσματα, να εκπαιδευτούν στην έγκαιρη αναγνώριση των σημείων ανακοπής και της παροχής πρώτων βοηθειών.


Στόχος του σεμιναρίου η εκπαίδευση των πολιτών ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες του ασθενούς να φτάσει στο νοσοκομείο έγκαιρα όπου μπορεί να του παρασχεθεί εξειδικευμένη ιατρική  βοήθεια.

Στο σεμινάριο παραβρέθηκε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού της Π.Ε Χανίων Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη η οποία αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του σεμιναρίου για τους πολίτες οι οποίοι εκπαιδεύονται στη χρήση των απινιδωτών αλλά και στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου συνεχάρη την Περιφέρεια Κρήτης για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής δράσης που προληπτικά μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές. 

Ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Δ.Δ.Ε. Χανίων Αναστάσιος Μαραγκουδάκης  ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη για την υλοποίηση του προγράμματος.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........