«Ο Ιππότης Με Την Σκουριασμένη Πανοπλία» Στο «Heraklion Arts And Culture» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

«Ο Ιππότης Με Την Σκουριασμένη Πανοπλία» Στο «Heraklion Arts And Culture»

  Η κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά «Ο Ιππότης με την Σκουριασμένη Πανοπλία» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture στο YouTube!

Την παραγωγή μπορείτε να την παρακολουθήσετε στη Ζώνη θέασης

«Κόκκινη Κλωστή Δεμένη», στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/CGzVJDRQujw

«Ο Ιππότης με την Σκουριασμένη Πανοπλία» είναι μια ταξιδιωτική περιπέτεια, μια ιστορία γραμμένη σαν παραμύθι, χιουμοριστική, απλή και κατανοητή για παιδιά και εφήβους. Ταυτόχρονα, με την πυκνή και μεστή νοήματος αλληγορία απευθύνεται άμεσα και στην ψυχή των ενηλίκων, αφού αποκαλύπτει έντεχνα την πανανθρώπινη πορεία προς την ανακάλυψη της απάντησης, στη σημαντικότερη ίσως ερώτηση στη ζωή του ανθρώπου: «Ποιος είμαι και ποιος θέλω να είμαι;».

thumbnail_%CE%9F%20%CE%99%CF%80%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%20%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%AF%CE%B1

Η διασκευή της αφήγησης βασίζεται στο ομώνυμο παγκόσμιο best-seller του Αμερικανού συγγραφέα Ρόμπερτ Φίσερ (1922-2008), που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οpera. Ο ήρωας είναι ένας ιππότης που συνεχώς ταξιδεύει για να πολεμήσει εχθρούς, να σκοτώσει δράκοντες και να σώσει πριγκίπισσες. 


Ζει σε ένα κάστρο με τη γυναίκα του και τον γιο του αλλά δεν ξέρει και πολλά για αυτούς, ούτε εκείνοι για τον ίδιο, αφού συνεχώς απουσιάζει. Ο καιρός περνά και ο ιππότης νιώθει πια εγκλωβισμένος μέσα στην πανοπλία που φορά συνεχώς. Όταν θα δοκιμάσει να τη βγάλει από πάνω του, θα βρεθεί μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. 


Η πανοπλία δεν μπορεί να βγει. Έχει γίνει πια ένα με τον ιππότη. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας θα αναζητήσει βοήθεια για να απαλλαγεί από το αβάσταχτο βάρος της πανοπλίας. Η αναζήτηση του θα τον οδηγήσει στο να περάσει από το μονοπάτι της Αλήθειας, να μπει στο κάστρα της Σιωπής, της Γνώσης, της Θέλησης και του Θάρρους. 


Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει είναι μακρύς κι ανηφορικός, και η πανοπλία που φορά δεν τον βοηθά καθόλου. Άραγε θα τα καταφέρει να απαλλαγεί από αυτήν και αν ναι, πώς; Αινιγματικοί μάγοι και ζώα που μιλούν, θα βοηθήσουν τον ιππότη να περάσει μέσα από δοκιμασίες που σταδιακά τον αλλάζουν, τον φέρνουν πιο κοντά στον αυθεντικό εαυτό του, επανορθώνουν την ικανότητα του να σχετίζεται και τελικά να καταφέρει να ξεκολλήσει την σκουριασμένη πανοπλία από πάνω του.


Συντελεστές:

Συγγραφέας: Ρόμπερτ Φίσερ (Εκδόσεις: OPERA) | Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης | Διασκευή: Βαγγέλης Λιοδάκης, Μαρία Τσιάμη | Σκηνοθέτης: Βαγγέλης Λιοδάκης | Συνθέτης-Στιχουργός: Μανώλης Ανδρέου | Video-Video Editing: Καλλιόπη Καραδάκη | Κατασκευή Σκηνικών Αντικειμένων & Κούκλες: Καλλιόπη Καραδάκη & ΧΩΡΑφΙ ΑμΚΕ | Χειρισμός Ηχητικών-Βίντεο: Γιάννης Ορφανός | Αφηγητές-Ηθοποιοί: Βαγγέλης Λιοδάκης, Μαρία Τσιάμη, Μυρτώ Σαλβαράκη | Ηχητικός-Φωτιστικός Εξοπλισμός & Εξοπλισμός Προβολής: “ΧΩΡΑφΙ” | Εικονοληψία-Μοντάζ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος | Βοηθός Παραγωγής: Ελισάβετ Κουτουξίδου | Οργάνωση Παραγωγής: “ΧΩΡΑφΙ” – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Για ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο «Heraklion Arts and Culture» ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ