Η νουβέλα το ξωτικό - της Άριας Αθανασάκη παρουσιάζεται την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στα Χανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Η νουβέλα το ξωτικό - της Άριας Αθανασάκη παρουσιάζεται την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στα Χανιά

  ΔΕΥΤΕΡΑ 11/12/2023, στις 6:30 μ.μ.


Πολυχώρος Ραδάμανθυς (Ξέπαπα 7, Χανιά)

Τη νουβέλα της Άριας Αθανασάκη, με τίτλο «Το ξωτικό», παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς τη Δευτέρα 11/12/2023, στις 6.30 μ.μ., στον πολυχώρο των εκδόσεων, στην οδό Ξέπαπα 7, στα Χανιά. 


Το βιβλίο εστιάζει με ευαισθησία στο φλέγον ζήτημα της προστασίας των ζώων και των δικαιωμάτων τους, μέσα από τα μάτια των ίδιων των μαθητών. 


Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά αλλά και σε κάθε νέο άνθρωπο, ανεξάρτητα από την ηλικία του.Θα μιλήσουν οι:

Μαρία Γαυγιωτάκη, φιλόλογος

Αρετή Μαρματάκη, υπ. πολιτισμικών προγραμμάτων ΔΕ Χανίων

Ελένη Πατηνιωτάκη, φιλόλογος

Ελένη Φουντουλάκη, δημοσιογράφος

& η συγγραφέας του βιβλίου, Άρια Αθανασάκη

Χαιρετίζει ο Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς


Εφαλτήριο της συγγραφικής αυτής κατάθεσης σκέψεων, πληροφοριών και συναισθημάτων, υπήρξε η αγάπη μου για τα παιδιά και για τα ζώα. «Το Ξωτικό» είναι μια ιστορία με λογοτεχνικό ύφος και μανδύα αλλά ταυτόχρονα έχει περιεχόμενο και λόγο που αφορούν στα «κατατρεγμένα» απ’ τους ανθρώπους, ζώα. 

Αυτά που ενώ προϋπήρξαν της εμφάνισης του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη Γη, δεν απολαμβάνουν απ’ αυτό, κανενός είδους σεβασμό στα δικαιώματα αλλά και στην καθολική τους ύπαρξη. Ως άλλοι δούλοι, αιώνιοι αυτή τη φορά, θυσιάζονται στο βωμό της σαθρής ανθρωπότητας που προτάσσει το κέρδος έναντι της ίδιας της ζωής!


Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε με μια ελπίδα: Nα αφυπνίσει συνειδήσεις, να διδάξει την ενσυναίσθηση, το σεβασμό και την αγάπη στους νέους αλλά και να προβληματίσει τους μεγαλύτερους, για τα ζώα αλλά όχι μόνο γι’ αυτά! Για κάθε αδύναμο και ανυπεράσπιστο πλάσμα του κόσμου αυτού! Γιατί όλα τα έμβια πλάσματα ως, αδιαμφισβήτητα, συναισθανόμενα όντα, αξίζουν την αγάπη και τον σεβασμό μας.


Γεννήθηκα στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας όπου και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στη Φιλοσοφική σχολή, στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών με κατεύθυνση Ψυχολογία. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής και έχω ολοκληρώσει πολύμηνο σεμινάριο για εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες. 


Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολούμαι ενεργά στο χώρο της φιλοζωίας σε μια κοινωνία κατεξοχήν ανθρωποκεντρική. Μαθήματα φιλοζωικού περιεχομένου και ανάλογες παρουσιάσεις πραγματοποιώ και στο χώρο του σχολείου όπου εργάζομαι ως φιλόλογος τα τελευταία  χρόνια στην πόλη μου τα Χανιά. Συμμετέχω σε κοινωνικές δράσεις που αφορούν στα δικαιώματα των ζώων αλλά και των ανθρώπων. Από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς κυκλοφορούν οι νουβέλες μου, με τίτλο «Το τίμημα» και «Δικαίωσις».

--
Γεωργίου Ξέπαπα 7, 73136, ΧΑΝΙΑ
Χρήστος Τσαντής, Συγγραφέας - Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας
Τηλ. επικοινωνίας 6983 091058


Η νουβέλα το ξωτικό της  Άριας Αθανασάκη παρουσιάζεται την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στα Χανιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........