Νέο σύστημα υποβολής προστίμων για εκπρόθεσμες πληρωμές των τελών κυκλοφορίας του 2024 αλλά και δίμηνη παράταση - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Νέο σύστημα υποβολής προστίμων για εκπρόθεσμες πληρωμές των τελών κυκλοφορίας του 2024 αλλά και δίμηνη παράταση

 Νέο σύστημα υποβολής προστίμων για εκπρόθεσμες πληρωμές των τελών κυκλοφορίας του 2024 προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας παράλληλα παράταση δύο μηνών εξόφλησής τους.


Όπως έγινε γνωστό, τα πρόστιμα για όσους καθυστέρησαν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα υπολογίζονται κλιμακωτά και όχι απευθείας μετά τη λήξη της προθεσμίας.


Οι ανακοινώσεις Χατζηδάκη για τα τέλη κυκλοφορίας

«Αποφασίσαμε να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, για την πληρωμή τους, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2024. Για ένα δίμηνο ακόμα. Κατόπιν, η Κυβέρνηση θα προτείνει ένα καινούργιο σύστημα, με βάση το οποίο δεν θα υπάρχει αμέσως, εάν δεν πληρωθούν τα τέλη, προσαύξηση 100%, αλλά μια σταδιακή προσαύξηση ανάλογα με την καθυστέρηση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.


\«Δεν θα δοθεί νέα παράταση»

Λίγο νωρίτερα, με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, παρετάθη έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 η προθεσμία πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας οχημάτων.


Όπως διευκρινίζεται από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η νέα ημερομηνία είναι οριστική και δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω παράταση.


Αναφερόμενος στην νέα προθεσμία, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι «αποφασίσαμε να παρατείνουμε την εμπρόθεσμη εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας οχημάτων για το 2024 προκειμένου οι συμπολίτες μας και κάθε ελληνικό νοικοκυριό που διαθέτει όχημα, να προγραμματίσουν την κάλυψη των υποχρεώσεών τους με μεγαλύτερη άνεση».

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........