Μόνοι Στο Σπίτι Παραμονή Πρωτοχρονιάς

 Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπορεί να είναι μια δύσκολη γιορτή να την περάσετε μόνοι σας. Είναι μια μέρα που οι περισσότεροι την περνούν με το άλλο τους μισό, με αγαπημένους ή φίλους και συνήθως είναι μια γιορτή που περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους. 

.com/img/a/

Αν αντιμετωπίζετε διαταραχή κοινωνικού άγχους, το συναισθηματικό στρες και τα σωματικά συμπτώματα, όπως μυϊκή ένταση και γρήγορος καρδιακός παλμός, αυξάνονται σε τέτοιες γιορτές. Όμως μόνο και μόνο επειδή ετοιμάζεστε να βάλετε πόδι στη νέα χρονιά μόνοι σας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποφέρετε.Είτε περάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μόνοι εξαιτίας της κοινωνικής ανησυχίας ή για άλλους λόγους, ακολουθούν 10 συμβουλές για να αποφύγετε τη μελαγχολία.

Απομακρύνετε τις αρνητικές σκέψεις

Για μερικούς ανθρώπους, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς χωρίς περίγυρο, είναι αναπόφευκτη. Σ΄ αυτή τη φάση όμως, μπορείτε να δοκιμάσετε τεχνικές συμπεριφορικής θεραπείας. Όταν σας έρχεται μια αρνητική σκέψη, προσδιορίστε την, αξιολογήστε την, και αντικαταστήστε την με κάτι θετικό. Για παράδειγμα, αν και είστε σόλο αυτή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είσαι και την επόμενη. 

Κι αν νομίζετε πως είστε ο μόνος που δεν έχετε κάποιον να γιορτάσετε την είσοδο της νέας χρονιάς μαζί, αναλογιστείτε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια θέση. Αυτός μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του κοινωνικού άγχους.

.com/img/a/

Ανασκόπηση της χρονιάς

Η τελευταία μέρα του χρόνου είναι μια τέλεια στιγμή για αυτο-ανάλυση. Το να είσαι μόνος σου προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για ειλικρινή ενδοσκόπηση που δεν θα έκανες αν περιτριγυριζόσουν από μια σειρά ανθρώπους. Μην ξεχάσετε να συγχαρείτε τον εαυτό σας για τις επιτυχίες, μεγάλες ή μικρές και να τον φροντίσετε με μικρές κινήσεις όπως:

Βάλτε στο σπίτι ένα αιθέριο έλαιο ή κάντε ένα μασάζ.

Κανονίστε ένα εξαιρετικό δείπνο έξω ή στο σπίτι.

Αγοράστε το βιβλίο που θέλατε να διαβάσετε (Και αν δεν μπορείτε να περιμένετε, πάρτε το σε ηλεκτρονική μορφή).

Προγραμματίστε ένα περιπετειώδες ταξίδι για το νέο έτος.

Εάν η χρονιά δεν πήγε τόσο καλά, αναλογιστείτε τι δεν πήγε καλά και πώς θα το διορθώσετε από τώρα και στο εξής. Θυμηθείτε ότι όλοι έχουν αποτυχίες στην πορεία των στόχων τους. Όσο κοιτάτε καθημερινά προς την επιτυχία, τελικά θα φτάσετε εκεί που θέλετε.

.com/img/a/


Διάβασε ένα βιβλίο

Εάν απολαμβάνετε τις ήρεμες νύχτες στο σπίτι, μπορείτε να δείτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σαν μια τέτοια νύχτα. Διαλέξτε ένα καλό βιβλίο που δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε και περάστε τη νύχτα διαβάζοντας. Αν θέλετε μεγάλες βελτιώσεις για το επόμενο έτος, μπορείτε να επιλέξετε ένα βιβλίο αυτοβοήθειας που επικεντρώνεται στις διαπροσωπικές δεξιότητες.

Φτιάξτε λίστα αποφάσεων

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η κατάλληλη ώρα για αποφάσεις. Από γενικές αποφάσεις για βελτίωση της ζωής, μέχρι την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων. Δεν χρειάζεται να γράψετε μυθιστόρημα με δραματικές αλλαγές. Μια σύντομη, αλλά ρεαλιστική λίστα στόχων είναι στην πραγματικότητα πιο αποτελεσματική και μπορεί να περιλαμβάνει:

Συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής, όπως σωστό φαγητό, ύπνο και άσκηση.

Βελτίωση κοινωνικών δεξιοτήτων, ξεκινώντας από αποτελεσματική ψιλοκουβέντα.

Αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων αντί να τις αποφεύγετε.

Βελτίωση της εμπιστοσύνης στον εαυτό σας.

Να είστε ευγνώμονες για ότι έχετε, όπως τα ταλέντα και οι δεξιότητές σας.

Ορκιστείτε να κάνετε μια αλλαγή. Αξιοποιήστε τη βοήθεια των ειδικών ή συνδεθείτε με ομάδες υποστήριξης και φόρουμ ή πάρτε ένα βιβλίο αυτοβοήθειας για να ξεπεράσετε το άγχος.

Αποδεχτείτε την πρόσκληση που απορρίψατε

Ίσως λάβατε μια πρόσκληση στην οποία απαντήσατε αυτόματα "όχι". Ίσως να έπρεπε να είστε μόνοι ανάμεσα σε ζευγάρια ή βρήκατε πολύ πιεστικό το ενδεχόμενο να είστε όλη τη νύχτα με τόσο κόσμο. Ποτέ όμως δεν είναι αργά να δεχτείτε. Σκεφτείτε το ως απόφαση της χρονιάς να συμμετέχετε σε περισσότερες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Δείτε ταινίες

Εάν μένετε μέσα, σκεφτείτε να παραγγείλετε φαγητό, να δείτε μια ταινία ή τον τρόπο που γιορτάζουν την είσοδο της νέας χρονιάς στον κόσμο, από την τηλεόραση. Μπορεί να είναι μοναχικές δραστηριότητες , όμως δίνουν την αίσθηση της γιορτής, στην άνεση του σπιτού σας.

Τηλέφωνα τα μεσάνυχτα

Πάρτε τηλέφωνο! Καλέστε λίγο πριν τα μεσάνυχτα για την αντίστροφη μέτρηση. Δε χρειάζεται να κρατήσετε το τηλέφωνο πολλή ώρα. Αρκεί η αλλαγή του χρόνου. Μετά μπορείτε να συνεχίσετε όπως επιλέξατε.

Συνδεθείτε στα Social Media

Εάν δεν υπάρχει κανένας να καλέσετε, συνδεθείτε με άλλους σε πραγματικό χρόνο σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Twitter ή το Instagram. Παρακολουθήστε πώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπαίνουν στο νέο έτος σε διαφορετικές ώρες.

Κάνε κάτι κοινό

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια ακόμη νύχτα. Με αυτό το σκεπτικό, μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε κάνετε τις υπόλοιπες νύχτες, αγνοώντας την επιβολή της γιορτής. Καθαρίστε το σπίτι σας, οργανώστε το γραφείο σας, μαγειρέψτε μια νέα συνταγή ή κοιμηθείτε. Μην αφήστε την παράδοση να υπαγορεύει τις επιλογές σας εάν δεν αισθάνεστε γιορτινά.

Ένα Word From Verywell

Μερικές φορές, παρά τις καλύτερες προθέσεις σας, οι γιορτές μπορεί να σας φέρνουν σε απόγνωση, παρά ευτυχία. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις μεγάλες προσδοκίες για τη γιορτή όπου τα πράγματα πρέπει να είναι καλύτερα από αυτά που είναι. Ίσως περιμένατε αυτό το νέο έτος να επιφέρει αλλαγές και παρ 'όλα αυτά, εξακολουθείτε να αισθάνεστε το ίδιο άγχος όπως και πριν.

Για να αποφύγετε να πέσετε σε αυτήν την παγίδα, προσπαθήστε να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς - ή οποιαδήποτε γιορτή. Και αν διαπιστώσετε ότι το κοινωνικό άγχος εμποδίζει την ικανότητά σας να ζήσετε τη ζωή που θέλετε, αναζητήστε βοήθεια άμεσα.

ΒΒΒ 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........