Την αντικατάσταση των συμβατικών Κινητών Μονάδων Ελέγχου Καυσαερίων με ηλεκτρικές, ζητάει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Την αντικατάσταση των συμβατικών Κινητών Μονάδων Ελέγχου Καυσαερίων με ηλεκτρικές, ζητάει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

 Την ανάγκη αντικατάστασης των συμβατικών Κινητών Μονάδων Ελέγχου Καυσαερίων με ηλεκτρικές, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών με την συνυπογραφή 11 ακόμη Βουλευτών.


«Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών διαθέτει 10 κινητές μονάδες εκ των οποίων επιχειρούν μόνο οι 4 λόγω έλλειψης προσωπικού. Πρόκειται για οχήματα παλαιότητας άνω των είκοσι ετών που παρουσιάζουν συχνά βλάβες αλλά και που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Παρά το ότι ξεκίνησαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αντικατάσταση, μέσω του ΕΣΠΑ, αυτών των μονάδων με ηλεκτρικές νέας τεχνολογίας που θα είναι αφενός μεν φιλικές προς το περιβάλλον αφετέρου δε, συνδεδεμένες ηλεκτρονικά με την μηχανοργάνωση του υπουργείου, δεν τελεσφόρησαν. Γιατί; Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει απαντήσεις.».
Με την Ερώτηση υπενθυμίζεται ότι από τη λειτουργία 5 κινητών μονάδων την περίοδο 2017 - 2019 βεβαιώθηκαν παραβάσεις ύψους ποσού περίπου 500.000€ κατ’ έτος που αφορούσαν μόνο τα ανώτατα όρια καυσαερίων, ζητούνται απαντήσεις σχετικά με τον λόγο της καθυστέρησης αντικατάστασης, καθώς και στο αν τελικά θα ενισχυθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που επιχειρούν με τις κινητές μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........