Γάλατα υπάρχουν πολλά. ΝΟΥΝΟΥ όµως, ένα

 Γάλατα υπάρχουν πολλά. ΝΟΥΝΟΥ όµως, ένα! Το ΝΟΥΝΟΥ, πάνω από 80 χρόνια, αποτελεί εγγύηση ποιότητας και θρεπτικής αξίας στη διατροφή της ελληνικής οικογένειας. 


Η παρουσία του ΝΟΥΝΟΥ στην Ελλάδα ξεκινά µε το ζαχαρούχο γάλα ΝΟΥΝΟΥ, ενώ σήµερα συµπεριλαµβάνει µια ολοκληρωµένη σειρά γαλακτοκοµικών προϊόντων


Πίσω από το όνοµα ΝΟΥΝΟΥ υπάρχουν οι άνθρωποι, η οργάνωση και η φιλοσοφία µιας διεθνούς συνεταιριστικής εταιρείας, της Royal FrieslandCampina, αφοσιωµένης σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά: γαλακτοκοµικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία ο καταναλωτής µπορεί να εµπιστεύεται.


 H ιστορία των προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ ξεκινάει τo 1929 µε τα πρώτα κιβώτια LaΝΟΥΝΟΥ, τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα από ανεξάρτητο εισαγωγέα.


Το 1936 το όνοµα της µάρκας απλοποιείται σε ΝΟΥΝΟΥ. Το 1949 αναλαµβάνει την εισαγωγή του η Καρακώστας/ΓΕΝΚΑ. Το εβαπορέ γάλα ΝΟΥΝΟΥ γνωρίζει τεράστια επιτυχία µε το πλήρες, το ζαχαρούχο και αργότερα µε το παιδικό του γάλα. Το 1956 η αγορά της βρεφικής διατροφής ανοίγει στην Ελλάδα µε τις πρώτες εισαγωγές της κρέµας βανίλια ΝΟΥΝΟΥ και το 1960 παρουσιάζεται η νέα γεύση «Farine Lactee».

Το 1983 η Friesland εγκαθίσταται στην Ελλάδα µε θυγατρική εταιρεία. Την ίδια χρονιά εµφανίζεται το βρεφικό γάλα Frisolac σε σκόνη. Το 1986 λανσάρεται το ΝΟΥΝΟΥ Light και το γάλα εβαπορέ σε µικρές δόσεις και το 1987 η µάρκα Frisomel συµπεριλαµβάνεται στην οικογένεια προϊόντων Friso.


Το 1991 η αγορά τµηµατοποείται και λανσάρεται το τροποποιηµένο εβαπορέ γάλα για βρέφη Νoulac. Το 1992 λανσάρεται το ρόφηµα γάλακτος προσχολικής ηλικίας για παιδιά, ΝΟΥΝΟΥ Kid. Το 1994 το ΝΟΥΝΟΥ µπαίνει στην αγορά της φρουτόκρεµας και αποκτά ηγετική θέση, ενώ µε την κρέµα γάλακτος, το πρώτο προϊόν ψυγείου της ΝΟΥΝΟΥ, δηµιουργείται το νέο σύστηµα διανοµής της Friesland για προϊόντα ψυγείου.

Το 1996, µε την Κρέµα Μπισκότου ΝΟΥΝΟΥ κατακτά την πρώτη θέση στην αγορά, ενώ δηµιουργεί µια νέα κατηγορία γάλακτος ψυγείου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο λανσάροντας στην ελληνική αγορά γάλα υψηλής παστερίωσης, το ΝΟΥΝΟΥ Family, πρωτοστατώντας στη δηµιουργία νέας ευρωπαϊκής νοµοθεσίας. Το 2000 λανσάρεται το πρώτο λειτουργικό γάλα υπέρ της πρόληψης της οστεοπόρωσης, το ΝΟΥΝΟΥ Calciplus και έναν χρόνο µετά, το παιδικό γάλα ΝΟΥΝΟΥ Kid υψηλής παστερίωσης, προϊόν ψυγείου.


Το 2004 η εταιρεία λανσάρει τα γιαούρτια για ενήλικες, εγκαθιστώντας υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής στην Πάτρα. Το 2005 παρουσιάζεται στην ελληνική αγορά το βρεφικό γιαούρτι Noulac και το 2007 παρουσιάζεται η σειρά γιαουρτιών ενηλίκων µε φρούτα, τα ΝΟΥΝΟΥ Yotopia, που επίσης κερδίζουν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους. Την ίδια χρονιά λανσάρεται το πρώτο παιδικό γιαούρτι µε overcup, το ΝΟΥΝΟΥ Fun Fun. Τέλος, λανσάρεται η Κρέµα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Telia, οδηγώντας τις κρέµες γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ στην ηγετική θέση της αγοράς.

Το 2007 λανσάρεται η σειρά των επώνυµων κίτρινων τυριών ΝΟΥΝΟΥ στην Ελλάδα και το 2008 η σειρά γιαουρτιών ΝΟΥΝΟΥ Yotopia Wellness. Το ρόφηµα γιαουρτιού Calciplus εµφανίζεται και επαναλανσάρεται η οικογένεια της Βρεφικής Διατροφής ΝΟΥΝΟΥ. Το 2009 η FrieslandFoods ενώνεται µε την Campina. H FrieslandCampina ανήκει πλέον στις τρεις µεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκοµικών προϊόντων παγκοσµίως και αποτελεί τη µεγαλύτερη συνεταιριστική εταιρεία γαλακτοκοµικών προϊόντων στον κόσµο.


Το 2010 η σειρά συµπυκνωµένων γαλάτων «Νέα Γενιά ΝΟΥΝΟΥ» σε αποκαλυπτική γυάλινη συσκευασία ήρθε για να σηµατοδοτήσει µια νέα εποχή!

Ηµεροµηνίες σταθµός
1983: H Friesland, εγκαθίσταται στην Ελλάδα µε θυγατρική εταιρεία.
1996: Λανσάρεται µία νέα κατηγορία γάλακτος ψυγείου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το γάλα υψηλής παστερίωσης ΝΟΥΝΟΥ Family.
2004: Η µάρκα ΝΟΥΝΟΥ δραστηριοποιείται στην αγορά των γιαουρτιών για ενήλικες, εγκαθιστώντας υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής στην Πάτρα.
2007: Λανσάρεται µία ολοκληρωµένη σειρά γνήσιων κίτρινων τυριών ΝΟΥΝΟΥ.
2009: Η µητρική εταιρεία FrieslandFoods ενώνεται µε την Campina, γνωστή στην Ελλάδα από τα προϊόντα Milner και Fina, δηµιουργώντας τη FrieslandCampina.

https://selfservice.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........