Πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα με θέμα «Θεόδωρος Τζεδάκης, Ο Λόγιος Ιεράρχης Του Ρεθύμνου»

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας (Β.Μ.Ε.), με την στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου (Μέγαρο Αχτάρικα 2ος όροφος).  

 

Ομιλητές της βραδιάς ήταν 

Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ

"Μητροπολίτης Θεόδωρος Τζεδάκης, Διακονία και προσφορά"

Σάββας Δημήτρης, διοικητικός προϊστάμενος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου

«Ο μακαριστός Θεόδωρος Τζεδάκης και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου»

Αυτός ο πολυσχιδής ιεράρχης, υπήρξε χαρισματική προσωπικότητα, διακρίθηκε για την ευρύτατη μόρφωση του και έμεινε στην ιστορία ως ο «λόγιος Ιεράρχης» του Ρεθύμνου.


Στα 9 χρόνια ως Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου και την 12ετή θητεία στη Μητρόπολη Λάμπης και Σφακίων, ίδρυσε τράπεζα αίματος, οργανισμό καταπολεμήσεως ναρκωτικών, υπηρεσία για τη μέριμνα καρκινοπαθών παιδιών σε συνεργασία με νοσηλευτικά ιδρύματα της Αμερικής, σχολή βυζαντινής μουσικής και γραφείο ιεραποστολής.



Κορυφαίο του επίτευγμα ήταν η εκ βάθρων αναστύλωση και επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης, έργο το οποίο απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο «Europa Nostra».




ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........