Αλλαγή ώρας 2024: Αντίστροφη μέτρηση για τη θερινή

 Αλλαγή ώρας σε κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες, με τους δείκτες στα ρολόγια να πηγαίνουν μία ώρα μπροστά για να δείξουν τη θερινή ώρα. Η αλλαγή ώρας γίνεται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου


Ειδικότερα, στις 31 Μαρτίου, στις 03:00 τα ξημερώματα, οι δείκτες στα ρολόγια πηγαίνουν μια ώρα μπροστά για να δείξουν 04:00.


Το πέρασμα στη θερινή ώρα έχει ως αποτέλεσμα η ημέρα να αρχίσει να μεγαλώνει αισθητά, με την ηλιοφάνεια να συνδράμει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Η θερινή ώρα υιοθετήθηκε τη δεκαετία του 1970 εν μέσω πετρελαϊκής κρίσης, που είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές στην ενέργεια να αυξηθούν σημαντικά. 


Από το 1996 ισχύει μία ενιαία, πανευρωπαϊκή ρύθμιση, κατά την οποία την άνοιξη γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά (ώστε να αξιοποιούμε το φως της ημέρας για μία ώρα επιπλέον), ενώ το φθινόπωρο τα επαναφέρουμε μία ώρα πίσω.


Η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών για την αλλαγή ώρας σε θερινή

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αλλαγή ώρας σε θερινή.


Η τελευταία αλλαγή ώρας στα ρολόγια στην Ευρώπη ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο 2021, με τα κράτη – μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καλούνταν να επιλέξουν μια από τις δύο ζώνες (χειμερινή ή θερινή). Ειδικότερα, με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα (θερινή και χειμερινή ώρα).

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........