Στη Βουλή τα προβλήματα των επιχειρήσεων εκμίσθωσης ΕΙΧ με οδηγό στην Κρήτη από την Ελένη Βατσινά

 Η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ καλεί τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Τουρισμού να άρουν τον υφιστάμενο διαχωρισμό της Κρήτης ως προς την ελάχιστη χρονική διάρκεια μίσθωσης και το ελάχιστο μίσθωμα.


Ως αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και την Υπουργό Τουρισμού κατέθεσε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά την επιστολή της Επιτροπής Σωματείων Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με οδηγό νησιωτικής Ελλάδας, στην οποία αναφέρονται εκτενώς τγα σημαντικά προβλήματα του κλάδου όπως καταγράφονται στην Κρήτη.


Στην αναφορά, την οποία συνυπογράφει η βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Σπυριδάκη, γίνεται αναφορά στο σημαντικό μέρος του μεταφορικού έργου που αναλαμβάνουν με ειδικό καθεστώς επιχειρήσεις, μέσω σύμβασης μίσθωσης ΙΧΕ με οδηγό, κατά την τουριστική περίοδο.


Η κ.Βατσινά σημειώνει, μάλιστα, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την κάλυψη νέων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στην τουριστική αγορά, από τις υπηρεσίες που παρέχουν οι εν λόγω επιχειρήσεις μίσθωσης ΙΧΕ με οδηγό.


Το πρόβλημα, όπως σημειώνει, ωστόσο είναι ότι στην Κρήτη – όπως και στην Εύβοια – σε αντίθεση με ό,τι προβλέπεται για τα άλλα νησία “η ελάχιστη χρονική διάρκεια ορίζεται σε τρεις ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το ίδιο ισχύει και για το ελάχιστο μίσθωμα, το οποίο σε όλα τα νησιά, πλην της Κρήτης και της Εύβοιας, ορίστηκε στα 36 ευρώ, ενώ για την Κρήτη ορίστηκε στα 82 ευρώ (υπερδιπλάσιο)”.


Το αποτέλεσμα αυτής της διαφοροποίηση της Κρήτης από τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά “δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως λόγο δημοσίου συμφέροντος και, ως εκ τούτου, το καθεστώς που ισχύει στα υπόλοιπα νησιά θα πρέπει να επεκταθεί, για λόγους ισότητας, και στην Κρήτη” – σημειώνει η βουλευτής Ηρακλείου, προσθέτοντας ότι “θα πρέπει να τεθεί και ένας οδικός χάρτης για την πλήρη κατάργηση των ως άνω περιορισμών (ελάχιστη χρονική διάρκεια και ελάχιστο μίσθωμα)”.


Σημειώνεται μάλιστα, ότι πρόκειται για έναν κλάδο “που έρχεται αντιμέτωπος με διοικητικές κυρώσεις και δαιδαλώδες διατυπώσεις των συμβάσεων, που δε διευκολύνουν την ομαλή λειτουργία του”.

Επισυνάπτοντας το υπόμνημα της Επιτροπής Σωματείων Εκμίσθωσης ΕΙΧ με οδηγό Νησιωτικής Ελλάδας, η κ.Βατσινά καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να λάβουν υπόψη τους τα αναφερόμενα και να προβούν στις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την διευκόλυνση και εύρυθμη λειτουργία στην καθημερινότητα του κλάδου.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........