Συνάντηση του Δημάρχου Σητειας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

 Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, μια συνάντηση η οποία έρχεται σε συνέχεια της διευρυμένης τηλεδιάσκεψης για την εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών πάρκων, στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου.


Ο Δήμαρχος Σητείας, για ακόμα μία φορά, εξέφρασε την αρνητική θέση του Δήμου στον σχεδιασμό του Υπουργείου, θέση η οποία στηρίζεται από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού είναι ακόμα σε εκκρεμότητα η ακριβής χωροθέτηση, το πλαίσιο κατασκευής και λειτουργίας αλλά και η ανταποδοτικότητα προς τις τοπικές κοινωνίες.


Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Υπουργό, στη φάση αυτή ο σχεδιασμός θα προχωρήσει με τα μέχρι τώρα δεδομένα, με τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών να είναι προς εξέταση και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν.Παρά τις συζητήσεις, ο σχεδιασμός φαίνεται να είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αφού το Υπουργείο θα μπορεί να έχει στη διάθεση του ολοκληρωμένες μελέτες σε βάθος δύο έως τριών ετών.


Αφού προηγηθούν οι ακριβείς χωροθετήσεις αλλά και ο αριθμός των ανεμογεννητριών από τις οποίες θα αποτελείται το κάθε υπεράκτιο πάρκο, τότε θα μπορούν να ολοκληρωθούν και οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οι οποίες θα έρθουν σε δεύτερη φάση προς διαβούλευση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και φορέων.


Η πρόθεση του Υπουργείου για την ενεργειακή μετάβαση είναι ξεκάθαρη, δίνοντας όμως και την απαιτούμενη βαρύτητα στη βούληση των τοπικών κοινωνιών.


Δοθείσης της ευκαιρίας, ο κ. Ζερβάκης στην συνάντηση με τον Υπουργό, άνοιξε και το θέμα των περιοχών NATURA, λαμβάνοντας την διαβεβαίωση  ότι έχουν ενσωματωθεί  όλες οι προτάσεις του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ θα λάβει γνώση η δημοτική αρχή πριν την οριστικοποίηση του σχεδιασμού.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........