Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από σχολεία του Ηρακλείου συνεχίστηκε η ενημερωτική δράση «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ»

 Με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων στη φιλοζωία και στην προστασία του περι-βάλλοντος, συνεχίστηκε σήμερα η ενημερωτική δράση «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕ-ΒΟΜΑΙ» με τη συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση μαθητών και μαθητριών από τα δημοτικά σχολεία του Μποδοσάκειου, του Πειραματικού, του 7ου Δημοτικού καθώς και του 1ου Γυμνασίου


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτή-ριο της Ανδρόγεω το πρωί της Τετάρτης επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των νέων παιδιών σχετικά με την φροντίδα των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος τις οποίες μοιράστηκαν μαζί τους εξειδικευμένοι και έμπειροι εθελοντές και εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου.


Για τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων που βρίσκονται εκτός της πόλης, οι ε-νημερωτικές δράσεις πραγματοποιούνται στο χώρο της σχολικής μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες δράσεις υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, (Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ν. Γενιάς και Εθελο-ντισμού). Επίσης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, θα διοργανωθεί ειδικό δρώμενο (Μουσική Παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο») για την ευαισθητοποίηση της νεολαίας αλλά και του ευρύτερου κοινού καθώς και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης. 


Παράλληλα, θα διοργανωθούν δράσεις διασύνδεσης των εθελο-ντών στις 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων. Τέλος, θα οργα-νωθεί ειδική ενημερωτική δράση για τη φιλοζωία και το περιβάλλον, για παιδιά με προβλήματα ακοής.

Οι δράσεις αυτές διοργανώνονται με την υποστήριξη των Αντιδημαρχιών:

- Πολιτισμού (Αντιδήμαρχος κα Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη), με αρμοδιότητες για το Κυνοκομείο Ηρακλείου

- Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Για-λιτάκης)

- Εθελοντισμού (Αντιδήμαρχος, κα Φιλαρέτη Δαφέρμου – Χρονάκη)

καθώς και του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Νέας Γενιάς, Γιώργου Βλαχάκη

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........