Περιοριστικά μέτρα για την αρδευτική περίοδο του 2024 στον Δήμο Σητεία

 Ο Δήμος Σητείας , με συγκεκριμένες πλέον προτάσεις προχωράει  στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της λειψυδρίας, τις οποίες ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.


Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης και στην αναγκαιότητα συνεργασίας και συμβολής όλων καθώς και η ενίσχυση της ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν τόσο στην καθημερινότητα του δημότη όσο και στην αγροτική παραγωγή.


Προτάσσοντας τον αυστηρό έλεγχο των διαρροών, τη βελτίωση των δικτύων και την αξιολόγηση των γεωτρήσεων, ο Δήμαρχος Σητείας εστίασε και στην σύνεση με την οποία ο δημότης θα αντιμετωπίσει την κατάσταση, της οποίας τα πρώτα δύσκολα σημάδια ήδη γίνονται αισθητά, ενώ βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου.


Τα περιοριστικά μέτρα για την αρδευτική περίοδο του 2024 έχουν ως εξής:


  • κήποι και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες 200 κυβικά  ανά στρέμμα την αρδευτική περίοδο
  • αμπέλι 100 κυβικά  ανά στρέμμα την αρδευτική περίοδο
  • ελιά 4 κυβικά ανά δένδρο την αρδευτική περίοδο
  • καλλιέργειες θερμοκηπίου 600 κυβικά ανά στρέμμα την αρδευτική περίοδο
  • τα αγροτεμάχια που αρδεύονται με ώρες , ανάλογα με την δυνατότητα της κάθε γεώτρησης και όταν κρίνεται απαραίτητο στις μικτές γεωτρήσεις, οι υπηρεσίες θα προχωρούν στη διακοπή της άρδευσης αφού προτεραιότητα θα δίδεται στην ύδρευση με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στις αγροτικές καλλιέργειες.Η συμμόρφωση του δημότη στα έκτακτα μέτρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος, προς όφελος ολων.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........