Η συνεχιζόμενη ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες απειλούν σοβαρά την υδροδότηση του Δήμου Μυλοποτάμου

 Η συνεχιζόμενη ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν φέρει το νερό της περιοχής του Δήμου Μυλοποτάμου σε κρίσιμο σημείο, σύμφωνα με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μυλοποτάμου (ΔΕΥΑΜ), η οποία ενημερώνει τους κατοίκους του δήμου πως η υδροδότηση απειλείται σοβαρά και καμία ποσότητα νερού δεν πρέπει πλέον να θεωρείται ανεκτή για σπατάλη.


Συμφωνα με σχετικό έγγραφο, για να μην αντιμετωπίσει και ο Μυλοπόταμος σοβαρά προβλήματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο απαιτείται να εφαρμοστούν από δημότες και κατοίκους άμεσα τα παρακάτω ενδεικτικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα λειψυνδρίας:

«Αμεσος έλεγχος για διαρροές: Ελέγξτε άμεσα και διορθώστε κάθε διαρροή σε σωληνώσεις και βρύσες. Κάθε σταγόνα που χάνεται είναι πολύτιμη.
Άμεση ενημέρωση της ΔΕΥΑΜ σε περίπτωση που διαπιστωθούν βλάβες-διαρροές, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα άσκοπης σπατάλης νερού.

Περιορισμός κατανάλωσης νερού: Μειώστε την καθημερινή κατανάλωση νερού, περιορίζοντας το πλύσιμο αυτοκινήτων και αύλειων χώρων, μειώνοντας τον χρόνο του μπάνιου και χρησιμοποιώντας νερό με σύνεση στις καθημερινές δραστηριότητες.Ορθολογική χρήση στην άρδευση: Αρδεύστε τους κήπους μόνο κατά τις ώρες που δεν υπάρχει ήλιος για να μειωθεί η εξάτμιση και μόνο εφόσον είναι απόλυτα απαραίτητο. Χρησιμοποιείται μόνο το απαραίτητο νερό για την άρδευση των δέντρων, με έλεγχο για την αποφυγή υπερκατανάλωσης του νερού.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση: Μιλήστε με φίλους και γείτονες για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τη σημασία της συμμετοχής όλων στη λύση του προβλήματος.Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα λαμβάνονται, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, αυστηρά μέτρα που μπορεί να περιλαμβάνουν πρόστιμο και περιορισμό παροχής.

Η προσωρινή διακοπή άρδευσης δεν αποκλείεται ως μέτρο περιορισμού σε περιοχές με υπερβολική χρήση».

Τονίζεται, επίσης, πως απαιτείται η δέσμευση όλων δεδομένου ότι η κατάσταση δεν επιδέχεται καθυστερήσεις ή αμέλεια.«Είναι επιβεβλημένη η συνεργασία κάθε κατοίκου σε αυτήν την κοινή προσπάθεια και η ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια σχετικά με την εφαρμογή αυτών των μέτρων.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την ενεργή σας συμμετοχή στη διασφάλιση των υδάτινων πόρων μας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπηρεσία της ΔΕΥΑΜ στα τηλ. 28343 40314-315-316», καταλήγει το σχετικό έγγραφο.


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........