Η Μαντάμ Σουσού Αννα Παναγιωτοπούλου

Η Μαντάμ Σουσού είναι μια κωμική τηλεοπτική σειρά που πρωτοπροβλήθηκε το 1986 από το κανάλι της ΕΡΤ2 και προβαλλόταν κάθε Κυριακή στον Α' κύκλο της και κάθε Δευτέρα στον Β' κύκλο της.


Η ιστορία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά (1939), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο της σειράς, που είχε χρησιμοποιηθεί (χωρίς την ελεύθερη διασκευή της Ε. Διαμαντοπούλου στη σειρά του 1986) για άλλη τηλεοπτική παραγωγή, το 1972. 


Τη σειρά σκηνοθέτησε ο Θανάσης Παπαγεωργίου (ο οποίος και πρωταγωνιστεί) με τηλεσκηνοθέτη τον Πωλ Σκλάβο.


 Άλλοι βασικοί πρωταγωνιστές είναι οι Άννα Παναγιωτοπούλου (στον ρόλο του τίτλου), ο Άγγελος Αντωνόπουλος και ο Πάνος Χατζηκουτσέλης.

Η σειρά εξιστορεί τις περιπέτειες της Μαντάμ Σουσούς που από την υποβαθμισμένη αθηναϊκή γειτονιά του Βούθουλα στον Κολωνό, που μετακομίζει στο Κολωνάκι, χωρίζει τον ιχθυοπώλη σύζυγό της Παναγιωτάκη και γίνεται λεία στα χέρια ενός αρπαχτικού προικοθήρα.

Πλοκή

Η Σουσού Παναγιώτου (Άννα Παναγιωτοπούλου) είναι μια μεγαλομανής -πλην πάμφτωχη- γυναίκα, η οποία ζει στο Βούθουλα, μια φτωχογειτονιά των Αθηνών, την οποία η ίδια «γαλλιστί» αποκαλεί «Μπύθουλα». 


Βλέπει όλους τους γείτονές της ως μυρμήγκια (χαρακτηριστική η φράση της «πτωχοκομείο») κι έχει τη μύτη ψηλά και τουπέ αριστοκράτισσας, ασχέτως αν με το ζόρι καταφέρνει να έχει ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι της κάθε μέρα. 


Όλη αυτή η συμπεριφορά της πηγάζει από το γεγονός ότι ο πατέρας της ήταν «γιατρός της αριστοκρατίας», όπως διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία.

Είναι παντρεμένη με τον Παναγιωτάκη (Θανάσης Παπαγεωργίου), ο οποίος έχει ιχθυοπωλείο («της αριστοκρατίας», σύμφωνα με τη Σουσού) και προσπαθεί να εξασφαλίσει τον επιούσιο. 


Είναι ένας καλοκάγαθος άνθρωπος, ο οποίος συχνά κάνει τα στραβά μάτια στις απαιτήσεις και τις παλαβομάρες της γυναίκας του, αφήνοντάς τη να ζει στο δικό της κόσμο. 


Την αγαπά πολύ και τη φωνάζει χαϊδευτικά “ζαργάνα μου”. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που επιχειρεί να τη συνεφέρει και να της δείξει την πραγματικότητα, μα χωρίς αποτέλεσμα. 

Επιπλέον, δεν ανέχεται να την κοροϊδεύουν και να την περιπαίζουν οι γείτονες και συχνά έρχεται σε προστριβές μαζί τους, κυρίως με τον κουρέα της συνοικίας Ζορζ (Τάσος Χαλκιάς), ο οποίος είναι ο χιουμορίστας της γειτονιάς και σκαρώνει πλάκες στη Σουσού, την οποία αποκαλεί «πυργοδέσποινα του Μπύθουλα».


Σε ολιγοήμερες διακοπές στο Μεγάλο Πεύκο, η Σουσού γνωρίζει τον Μηνά Καντακουζηνό (Άγγελος Αντωνόπουλος) που της φαίνεται «πολύ καθώς πρέπει», αλλά στην πραγματικότητα είναι απατεώνας, που με τα κόλπα του καταφέρνει πάντα να έχει οικονομική άνεση και συχνά αλλάζει ονόματα, ώστε να ξεφεύγει από την αστυνομία. 


Ο Καντακουζηνός νοικιάζει ένα σπίτι στο Βούθουλα, ώστε να χαθούν για λίγο τα ίχνη του και να ετοιμάσει τις επόμενες κινήσεις του.

Η τύχη θα του χαμογελάσει ανέλπιστα, όταν θα συναντήσει στο δρόμο του τον Τζον Τριφύλλη (Τώνης Γιακωβάκης), ο οποίος ψάχνει να βρει την αδελφή του Βαγγέλη Ευθυβούλου, στενού του φίλου στην Αμερική, που πέθανε αφήνοντάς της μια τεράστια περιουσία. 


Ο Κατακουζηνός ανακαλύπτει ότι η κληρονόμος είναι η Σουσού, την οποία γοητεύει Εκείνη χωρίζει τον Παναγιωτάκη. μετακομίζει στο Κολωνάκι και κάνει παρέα με τον Καντακουζηνό, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Η αφελής «Σούζυ», όπως την αποκαλεί, τον παντρεύεται.


Η αριστοκρατία του Κολωνακίου μένει έκπληκτη από τη συμπεριφορά της νεοφερμένης εκατομμυριούχου με τη μυστηριώδη προέλευση. 


Η ίδια διαδίδει ότι ήλθε από τις Ινδίες, όμως πολύ γρήγορα αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ωστόσο, η ίδια δεν επηρεάζεται, τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζει λεπτομέρειες για την ιδιωτική ζωή της αριστοκρατίας και απειλεί με αποκαλύψεις.

Η Σουσού ζει μέσα σε πρωτοφανείς σπατάλες, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει η περιουσία της. 


Στο μεταξύ, ο Κατακουζηνός, στήνονει ένα εικονικό παιχνίδι στο χρηματιστήριο προσποιούμενος ότι δήθεν έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της.

 Εκείνη του ζητά να τα παίξει όλα κι εκείνος τότε αρπάζει ότι απέμεινε εξαφανίζεται. Έτσι, απένταρη η Σουσού επιστρέφει στον Μπύθουλα και τον Παναγιωτάκη, αφήνοντας τη μοναχοκόρη της Κάθριν στην είσοδο της έπαυλης ενός μεγαλεμπόρου

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........