Η εφαρμογή των ισχυόντων κανόνων στη χρήση κοινόχρηστων χώρων, στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους εμπόρων και επαγγελματιών

 Αλέξης Καλοκαιρινός: «Στόχος μας είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ο σεβασμός της προσβασιμότητας για όλους, παντού»


Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους εμπόρων και επαγγελματιών της εστίασης είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Μαΐου στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.


Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργος Αγριμανάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης και Αλέξανδρος Χουστουλάκης αντίστοιχα και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη.Σε δήλωσή του αμέσως μετά την συνάντηση, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε: «Θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση που αφορά στην λειτουργικότητα της πόλης. Θέλουμε η χρήση και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας να ανταποκρίνεται στο ισχύον πλαίσιο που έχει τεθεί. Γι’ αυτό και θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να βρίσκονται εντός των χώρων που έχουν οριστεί γι’ αυτόν τον σκοπό και για τους οποίους καταβάλλουν το ανάλογο τίμημα. Σε αυτούς και μόνο σε αυτούς.


Βούλησή μας είναι η άμεση εφαρμογή και τήρηση των κανόνων που ισχύουν σήμερα, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουμε στον ανασχεδιασμό σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς και άλλους φορείς. Για να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο που θα αντανακλά τις ανάγκες της πόλης, των επαγγελματιών, των κατοίκων και των επισκεπτών της, καθώς και στην φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής. Στόχος μας παραμένει η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ο σεβασμός της προσβασιμότητας για όλους, παντού.».


Υπενθυμίζεται ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, υλοποιώντας τη δέσμευση που είχε αναλάβει, προχώρησε στην σύσταση Επιτροπής Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Ηρακλείου, με σκοπό τη δημιουργία ενός πλαισίου που θα εφαρμοστεί το 2025 και το οποίο θα αντανακλά την φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης, των κατοίκων και των επισκεπτών της.


Στη συγκεκριμένη Επιτροπή θα συμμετέχουν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αγριμανάκης ως Πρόεδρος, Γιώργος Σισαμάκης, Μανόλης Χαιρέτης, Γιάννα Καλονάκη και Στέλλα Αρχοντάκη - Καλογεράκη, η Πρόεδρος του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος Θεοδοσία Αγγελιδάκη, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Μανόλης Κουμαντάκης και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης Γιώργος Βιδάκης.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........