Ξεκινάει το καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του καλοκαιριού «Τέχνη καθ’ οδόν» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου από 17 έως 30 Ιουνίου

  Με μελωδίες και χρώματα ξεκινά και φέτος το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν».

Από 17 έως 30 Ιουνίου το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν 2024», θα προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο μας σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.


Στη διάρκεια των 14 ημέρων που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν πλούσιες εκδηλώσεις σε: 27 σημεία στο κέντρο της πόλης και 20 σημεία στην περιφέρεια του Δήμου, στις οποίες συμμετέχουν εκατοντάδες καλλιτέχνες και μεγάλος αριθμός εθελοντών!


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός δήλωσε για τις εκδηλώσεις: «Η χρονική και γεωγραφική επέκταση του Φεστιβάλ που επιδιώξαμε φέτος, ξεκινά από ένα δομικό χαρακτηριστικό του Πολιτισμού όπως τον αντιλαμβανόμαστε: 


Ο Πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό. Και ως τέτοιο, θέλουμε να το απολαμβάνουν όλοι, παντού. Το δικαίωμα της έκφρασης και της πρόσβασης στα πολιτιστικά αγαθά παραμένει ένα μεγάλο στοίχημα για την Δημοτική Αρχή. Στοίχημα που στοχεύουμε να κερδίσουμε φέτος μέσω του Φεστιβάλ, με την πολύτιμη βοήθεια των σχεδόν 500 καλλιτεχνών και των αναρίθμητων εθελοντών του. … Ας χαρούμε την πόλη, όπως της αξίζει. Θα σας δω στο δρόμο!»


Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη αναφέρει «Σκοπός και στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι, να υποστηρίξει και να αναδείξει το καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου, να ενισχύσει την τοπική οικονομία, να προσελκύσει επισκέπτες και ταυτόχρονα να προσφέρει ψυχαγωγία, χαρά, και αισιοδοξία σε όλους! … Σας καλούμε να ζήσετε μαζί μας, την μεγάλη γιορτή πολιτισμού για την πόλη και την περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου!»


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ: https://www.heraklionculture.gr/street-art-festival


Ραντεβού λοιπόν στις πλατείες και στους δρόμους του Δήμου μας!

Ακολουθήστε το Φεστιβάλ στα κοινωνικά δίκτυα: https://www.facebook.com/StreetArtFestival.gr https://www.instagram.com/streetartfestival.gr/


Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού

για το «Τέχνη καθ’ οδόν 2024»

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στο φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν 2024».

Το Ηράκλειο διαθέτει ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό και πνευματικό δυναμικό, έτοιμο, για άλλη μια χρονιά, να προσφέρει χαρά, γέλιο, συγκίνηση και τροφή για σκέψη σε μικρούς και μεγάλους. Στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, που για 14 ημέρες θα συναντούν καλλιτεχνικές δράσεις στους δρόμους, στις πλατείες και σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Η χρονική και γεωγραφική επέκταση του Φεστιβάλ που επιδιώξαμε φέτος, ξεκινά από ένα δομικό χαρακτηριστικό του Πολιτισμού όπως τον αντιλαμβανόμαστε: Ο Πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό. Και ως τέτοιο, θέλουμε να το απολαμβάνουν όλοι, παντού. Το δικαίωμα της έκφρασης και της πρόσβασης στα πολιτιστικά αγαθά παραμένει ένα μεγάλο στοίχημα για την Δημοτική Αρχή. Στοίχημα που στοχεύουμε να κερδίσουμε φέτος μέσω του Φεστιβάλ, με την πολύτιμη βοήθεια των σχεδόν 500 καλλιτεχνών και των αναρίθμητων εθελοντών του. Το Φεστιβάλ θα ξεδιπλωθεί σε 27 σημεία της πόλης και 20 σημεία της περιφέρειάς της, με 6 εκθέσεις, 23 εργαστήρια, 24 παιδικές θεατρικές και διαδραστικές παραστάσεις, προβολές ταινιών μικρού μήκους στο θερινό κινηματογράφο και 29 μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

Ευελπιστούμε το φεστιβάλ «Τέχνη καθ' οδόν 2024» να μεγαλώνει και να διευρύνεται κάθε χρόνο μαζί με το κοινό του, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της ταυτότητας της πόλης. Μιας πόλης που δημιουργεί Πολιτισμό μέσα από δράσεις όπως αυτό το Φεστιβάλ, που έρχεται και φέτος να δώσει χρώμα στους δρόμους του Δήμου μας από τις 17 μέχρι τις 30 Ιουνίου. Μιας πόλης που δίνει χώρο σε νέες και νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους και να μας αφυπνίσουν με τις ανησυχίες τους. Γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι, η μουσική, το θέατρο, τα εικαστικά και ο χορός δεν προσφέρουν μόνο το πολύτιμο δώρο της ψυχαγωγίας. Ενδυναμώνουν τους δεσμούς της κοινότητας, ενισχύουν την ευημερία της και αναδεικνύουν τη δυναμική της.

Εύχομαι καλή επιτυχία και συγχαίρω την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη, τους συνεργάτες, τις εθελόντριες και τους εθελοντές, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν για το Φεστιβάλ «Τέχνη καθ' οδόν 2024».

Ας χαρούμε την πόλη, όπως της αξίζει. Θα σας δω στο δρόμο!

Αλέξης Καλοκαιρινός

Δήμαρχος Ηρακλείου

Πρόλογος Αντιδημάρχου Πολιτισμού

Με μελωδίες και χρώματα ξεκινά και φέτος το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν »!

Από 17 έως 30 Ιουνίου το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν 2024 », θα προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο μας σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Αρχική επιδίωξη της νέας Δημοτικής αρχής, ήταν το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν 2024 » να διευρυνθεί χρονικά, αλλά και να επεκταθεί γεωγραφικά και να αγκαλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές του Δήμου.

Έτσι, το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν 2024» διαρκεί 14 ολόκληρες ημέρες και παρουσιάζει πλούσιες εκδηλώσεις σε:

27 σημεία στο κέντρο της πόλης και

20 σημεία στην περιφέρεια του Δήμου

στις οποίες συμμετέχουν εκατοντάδες καλλιτέχνες

και μεγάλος αριθμός εθελοντών

Οι δημότες και οι επισκέπτες του δήμου, θα απολαύσουν εντελώς δωρεάν συναυλίες έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής, παραστάσεις χορού, θέατρο δρόμου, εκθέσεις, παιδικές εκδηλώσεις, εικαστικές παρεμβάσεις, δράσεις και δραστηριότητες, σε πλατείες και πεζοδρόμους, σε συνοικίες και χωριά, όπου καθημερινά θα στήνεται γιορτή σε έναν πολύχρωμο κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σκοπός και στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι, να υποστηρίξει και να αναδείξει το καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου, να ενισχύσει την τοπική οικονομία, να προσελκύσει επισκέπτες και ταυτόχρονα να προσφέρει ψυχαγωγία, χαρά, και αισιοδοξία σε όλους.

Σας καλούμε να ζήσετε μαζί μας, την μεγάλη γιορτή πολιτισμού για την πόλη και την περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου!

Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Εκθέσεις

Βασιλική Αγίου Μάρκου – Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

«Ψηφοθετώντας … » Έκθεση ψηφιδωτών έργων από τον Σύλλογο Μικρασιατών Κρήτης “Ο Άγιος Πολύκαρπος”.

Ο Σύλλογος και το εργαστήριο ψηφιδωτού επιστρέφουν στο Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» και στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Ηρακλείου, έπειτα από την ομαδική έκθεση «Ψηφιδογραφίες», του 2020.

“Ψηφοθετώντας” λοιπόν, οι δημιουργοί – μέλη του εργαστηρίου ψηφιδωτού του Συλλόγου, με υπομονή, μεράκι και με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας Ευαγγελίας Αγιομυργιαννάκη, αποτυπώνουν σε ψηφιδωτό Αγιογραφίες, έργα μεγάλων ζωγράφων, φωτογραφίες αλλά και χρηστικά αντικείμενα και ευφάνταστα διακοσμητικά.

Οργάνωση παραγωγής: Ιωάννης Χατζημανώλης

Συμμετέχουν: Αγιομυργιαννάκη Ευαγγελία, Ανετάκης Νικόλαος, Αντιμισάρη – Λυρώνη Μαρία, Αντωνάκης Γεώργιος, Αράπογλου – Οικονομάκη Λίζα, Βίτσα Δήμητρα, Δουλγεράκη Μαρία, Δραμουντάνη – Δασκαλάκη Μαρία, Καλαϊτζάκης Ιωάννης, Καρτσάκης Χαρίλαος, Καφούση Μαρία, Κελαράκης Γεώργιος, Κιόρογλου Χρυσάνθη, Κουγιουμουτζάκη Μαίρη, Κουναλάκη – Χαχλάκη Ελένη, Λενακάκη – Φουντουλάκη Κατερίνα, Λυρώνη Κατερίνα, Μακράκη – Καρασταμάτη Φεβρωνία, Μαμαλάκη Μαρία, Μανιακουδάκη - Αράπογλου Εύα, Μανουρά Μαριλένα, Μαρκογιαννάκη Ελένη, Μπολαράκη Ιωάννα, Παπαδογιάννη – Δαφέρμου Μάγδα, Παπαϊωάννου Μαρία, Παπαστεφανάκη Ευαγγελία, Παρασύρη – Τσιτούρη Αθηνά, Πατεράκη Αλίκη, Πετρίδη Ιωάννα, Πηγάκη Ειρήνη, Πολίτη Μαρία, Σκυβαλάκη Άννα, Σολάκη Εύα, Σοφού Αγγελική, Φανουράκης Δημήτριος, Χριστοδουλάκη – Μπιτζαράκη Μαρία, Ψαρουδάκη Μαρία.

Εγκαίνια: Δευτέρα 17 Ιούνιου 2024 ώρα 20:00

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 με Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:00 -21:00, Σάββατο 09:00 - 14:00, Κυριακή – Αργίες: Κλειστά

Πατάρι Βιβλιοπωλείου Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

«Πορτραίτα»: Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.)

Ίσως είναι εποχή να επιστρέψουμε στο πρόσωπο, να ξανακοιτάξουμε γύρω και μπροστά μας και μέσα μας. Φωτογράφοι, μέλη της ΕΦΕ Ηρακλείου παρουσιάζουν πορτραίτα και φέρνουν στην επιφάνεια τον εσωτερικό συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων γύρω μας, που μένει απαρατήρητος μέσα στην πολύβουη καθημερινότητα.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη – Σάββατο 09:00 -14:30, Τρίτη – Τετάρτη - Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:00 -21:00, Κυριακή – Αργίες: Κλειστά

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 έως και Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Λεωφόρος Δικαιοσύνης (προς πλατεία Δασκαλογιάννη)

«Τοπία της Κρήτης»: Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.)

Φωτογράφοι, μέλη της ΕΦΕ Ηρακλείου υμνούν την Κρήτη με εικόνες από διάφορα μέρη της. Έγχρωμα και ασπρόμαυρα τοπία που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο, μιας και μέσα από αυτά εμφανίζεται το μεγαλείο του τόπου και οι αντιθέσεις που τον συνθέτουν. Κάθε φωτογράφος χρησιμοποιεί το δικό του στυλ και τις δικές του τεχνικές, για να παρουσιάσει το θέμα του, όμως η τελική αίσθηση που αφήνουν οι φωτογραφίες είναι μία: Θαυμασμός και δέος για την ομορφιά που υπάρχει στη φύση του νησιού.

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 έως και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Πάρκο Γεωργιάδη

Έκθεση χειροτεχνών: Η Έκθεση Χειροτεχνών σας περιμένει καθημερινά από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ! Χειροτέχνες της πόλης, μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης τους και μας προσκαλούν σε ανοιχτά εργαστήρια υφαντικής, μακραμέ, ζωγραφικής, κ.α.

Μην τους χάσετε!

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 έως και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Λάκκος

«Θαλασσινό τοπίο» - Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.)

Το γαλάζιο υδάτινο τοπίο, μας είναι συχνά ευχάριστη συντροφιά από τότε που ακόμα ήμασταν παιδιά, είναι συχνά αφορμή φαντασίας και στοχασμού, ένας θελκτικός δρόμος που μας καλεί σε ταξίδια, άγνωστα μέρη και περιπέτειες που η στεριά θαρρούμε μας στερεί.

Λαός θαλασσινός…Πώς είναι δυνατόν η θάλασσα να μην εμπνεύσει;

Μέλη της ΕΦΕ Ηρακλείου παρουσιάζουν έργα τους με θαλασσινά τοπία, άλλοτε όπως τα βλέπουν, άλλοτε ως σκηνοθετικό πλαίσιο, άλλοτε ως στοιχείο συμβολισμού και αλληγορίας.


Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου (αυλή)

«Πάμε Μαζί» - Έκθεση με έργα που θα παραχθούν στο Διαδραστικό Εικαστικό Εργαστήρι του τμήματος εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Λούλας Μεταξά.

Το Διαδραστικό Εικαστικό Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο αίθριο της Λότζια.

Τα έργα θα εκτεθούν από την Παρασκευή 21 έως Σάββατο 29 Ιουνίου 2024


Εικαστικές παρεμβάσεις στον Δημόσιο χώρο

Αισθητική παρέμβαση στα έργα της Πλατείας Ελευθερίας με έργα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου

Ομορφαίνουμε την περίφραξη των εργασιών ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία «Ένωση LYDAKIS ESTATE IKE- ΜΑΡΜΙ Α.Ε. -ΑΦΟΙ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ».

Επιμέλεια: Μαριάννα Γιαλύτη – Υπεύθυνη Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου


Ζωγραφίζουμε τις γειτονιές:

Το “Τέχνη Καθ’ Οδόν” διαθέτει τα χρώματα σε ερασιτέχνες εικαστικούς που μας “χαρίζουν” την τέχνη τους ζωγραφίζοντας στις γειτονιές! Κοιτάξτε γύρω σας!

Ζωγραφίζουμε τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ

Το “Τέχνη Καθ΄ Οδόν” σε συνεργασία με την Δημιουργική Ομάδα του Κέντρου κοινωνικής επανένταξης και της Συμβουλευτικής Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, δίνει χρώμα στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ.

*Ευχαριστούμε την COSMOTE για την στήριξη της δράσης με την παροχή της απαιτούμενης άδειας.Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024


Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

11:00 -13:00 Εργαστήριο συντήρησης βιβλίων: «Τα ΒΙΒΛΙΑ και τα μάτια σας!».

Χρειάζονται και αυτά την φροντίδα τους. Γίνε και εσύ συντηρητής.

Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου συντήρησης παλαιών βιβλίων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης ξεδιπλώνει και μας μεταφέρει στα μυστικά της συντήρησης ενός βιβλίου αλλά και στον τρόπο διαφύλαξης του και προστασίας του, δηλαδή τις πρώτες βοήθειες.

Η τέχνη της συντήρησης των βιβλίων, η αξία των παλαιών βιβλίων και η διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ο σκοπός αυτού του προγράμματος.

Ελάτε με τα δικά σας βιβλία που χρειάζονται φροντίδα!!


Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

10:00 -12:30 «Χάνδακας, πόλη οχυρωμένη και ανοχύρωτη»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την ιστορία του Ηρακλείου από την Ενετική περίοδο ως σήμερα.

Μια διαδρομή στο Μουσείο και την πόλη θα μας αποκαλύψει τα μυστικά του παρελθόντος του Ηρακλείου και τις ιστορίες των κατοίκων του «Μεγάλου Κάστρου». Εξερευνώντας την ενετική οχύρωση του Ηρακλείου κάνουμε ένα ταξίδι στο περιπετειώδες παρελθόν, συγκρίνοντας τη ζωή των κατοίκων της πόλης με σύγχρονα βιώματα. Μέσα από τα τεκμήρια του Μουσείου, αλλά και την επιτόπια παρατήρηση θα ανακαλύψουμε τις διαφορετικές πτυχές της ιστορίας της πόλης.


*Για παιδιά από 10 ετών και ενήλικες.

Ελεύθερη συμμετοχή (απαιτείται τηλεφωνική κράτηση)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: καθημερινά 09:15-17:00 2810 283219 (εσωτ. 101) / 13:00-16:30 2810 288708 (εσωτ. 106)

Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (δανειστικό τμήμα)

17:00 -18:00 «Βιβλιο-παίζοντας»: Προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής απασχόλησης για τους ''λιλιπούτειους'' φίλους της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. ''Βιβλιο-παίζοντας'' με τον Βικελίνο, αναζητώντας τον Τιπούκειτο, εξερευνώντας το μαγικό κόσμο των παραμυθιών και άλλες φανταστικές ιστορίες.

Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη – Αίθουσα Θεοτοκόπουλος (2ος Όροφος )

18:00 Ξενάγηση στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη: Ένα ταξίδι μνήμης και μάθησης της πορείας και της ιστορικής διαδρομής, της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης , και της πολιτείας του Μεγάλου Κάστρου. Τότε που έκλειναν οι πύλες για την ασφάλεια των κατοίκων, τότε που από τα βαθιά χαράματα η πλατιά στράτα και η πλατεία του συντριβανιού, αλλά και οι αγορές της πόλης μας , τα λεγόμενα τσαρσιά της, παρουσίαζαν ιδιαίτερη κίνηση .

Επιμέλεια Ξεναγήσεων: Δημήτρης Σάββας, προϊστάμενος Β.Δ.Β.

Θεατράκι Καράβολα (στην παραλιακή λεωφόρο)

19:00 -20:00 "Εμείς τα παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων Ηρακλείου!"

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών που διδάχτηκαν τα παιδικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων τη σχολική χρονιά 2023 - 2024. Κρητικοί Παραδοσιακοί χοροί αλλά και σκοποί από την υπόλοιπη Ελλάδα.


Οι μαθητές θα φοράνε παραδοσιακές φορεσιές από την Κεντρική Κρήτη.

Παρουσιάζει το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου Κρήτης με τη συνοδεία του λυράρη Πλατάκη Εμμανουήλ και του συγκροτήματός του.

Βασιλική Αγίου Μάρκου – Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

20:00 Εγκαίνια Έκθεσης Ψηφιδωτών Έργων: «Ψηφοθετώντας … ».

«Ψηφοθετώντας … » Έκθεση ψηφιδωτών έργων από τον Σύλλογο Μικρασιατών Κρήτης “Ο Άγιος Πολύκαρπος”.

Ο Σύλλογος και το εργαστήριο ψηφιδωτού επιστρέφουν στο Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» και στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Ηρακλείου, έπειτα από την ομαδική έκθεση «Ψηφιδογραφίες», του 2020.

“Ψηφοθετώντας” λοιπόν, οι δημιουργοί – μέλη του εργαστηρίου ψηφιδωτού του Συλλόγου, με υπομονή, μεράκι και με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας Ευαγγελίας Αγιομυργιαννάκη, αποτυπώνουν σε ψηφιδωτό Αγιογραφίες, έργα μεγάλων ζωγράφων, φωτογραφίες αλλά και χρηστικά αντικείμενα και ευφάνταστα διακοσμητικά.


Οργάνωση παραγωγής: Ιωάννης Χατζημανώλης

Συμμετέχουν: Αγιομυργιαννάκη Ευαγγελία, Ανετάκης Νικόλαος, Αντιμισάρη – Λυρώνη Μαρία, Αντωνάκης Γεώργιος, Αράπογλου – Οικονομάκη Λίζα, Βίτσα Δήμητρα, Δουλγεράκη Μαρία, Δραμουντάνη – Δασκαλάκη Μαρία, Καλαϊτζάκης Ιωάννης, Καρτσάκης Χαρίλαος, Καφούση Μαρία, Κελαράκης Γεώργιος, Κιόρογλου Χρυσάνθη, Κουγιουμουτζάκη Μαίρη, Κουναλάκη – Χαχλάκη Ελένη, Λενακάκη – Φουντουλάκη Κατερίνα, Λυρώνη Κατερίνα, Μακράκη – Καρασταμάτη Φεβρωνία, Μαμαλάκη Μαρία, Μανιακουδάκη - Αράπογλου Εύα, Μανουρά Μαριλένα, Μαρκογιαννάκη Ελένη, Μπολαράκη Ιωάννα, Παπαδογιάννη – Δαφέρμου Μάγδα, Παπαϊωάννου Μαρία, Παπαστεφανάκη Ευαγγελία, Παρασύρη – Τσιτούρη Αθηνά, Πατεράκη Αλίκη, Πετρίδη Ιωάννα, Πηγάκη Ειρήνη, Πολίτη Μαρία, Σκυβαλάκη Άννα, Σολάκη Εύα, Σοφού Αγγελική, Φανουράκης Δημήτριος, Χριστοδουλάκη – Μπιτζαράκη Μαρία, Ψαρουδάκη Μαρία.

Εγκαίνια: Δευτέρα 17 Ιούνιου 2024 ώρα 20:00

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 με Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:00 -21:00, Σάββατο 09:00 - 14:00, Κυριακή – Αργίες: Κλειστά


Θερινός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ»

21:00 Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους

The Man on the Left (Maria Tsagkari, 24'), Light of Light (Neritan Zinxhiria, 13'), Fracture (Panayotis Fafoutis, 13'), Ember (Nikos Nikolopoulos, 18'), Highway of a Broken Heart (Nikos Kyritsis, 12')

Πλατεία Ελευθερίας || Eleftheria’s (Liberty) Square

21:15 Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κηρύσσει την έναρξη του Φεστιβάλ.

21:30 Συναυλία: «Τραγούδια του έρωτα στον Κινηματογράφο» με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου. Τραγουδούν οι: Χρυσούλα Στεφανάκη και Γιάννης Κασσωτάκη

Συμμετέχει σύνολο λαϊκής ορχήστρας.

Διεύθυνση: Δέσποινα Σκανδαλάκη (Αρχιμουσικός)

Λαϊκή ορχήστρα: Δημήτριος Βασμαρής (μπουζούκι), Απόστολος Ξυριτάκης (πιάνο), Ολυμπία Σκανδαλάκη (κιθάρα), Εμμανουήλ Παπαδάκης (μπάσο)


Μέλη της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου:

Φλάουτο: Μαρία Αλεξάκη (κορυφαία), Αναστασία Άννινου (κορυφαία), Κουαρτίνο: Χαράλαμπος Γιακουμάκης, Κλαρινέτο: Γεωργία Μανιαδάκη (κορυφαία), Γεώργιος Στρατάκης (κορυφαίος), Μαρία Κουτσουμπάρη, Αργυρώ Σιγανού, Σαξόφωνο Άλτο: Μαρία Βετουλάκη (κορυφαία), Ευαγγελία Λασηθιωτάκη (κορυφαία), Εμμανουήλ Μελισσείδης. Τρομπέτα: Ιωάννης Ταμπακάκης (κορυφαίος), Εμμανουήλ Βασιλοκωνσταντάκης, Γεώργιος Καρύδας, Αντώνιος Νικολαϊδης, Γεώργιος - Ιωάννης Τζίκας, Εμμανουήλ Χανιωτάκης, Κόρνο: Μιχαήλ Χαμαλάκης, Τρομπόνι: Αντώνιος Βερτούδος (κορυφαίος), Μιχάήλ Κισσαμιτάκης, Ευφώνιο: Εμμανουήλ Σφακιανάκης (κορυφαίος), Χαράλαμπος Παστός, Τούμπα: Χαράλαμπος Παλιός (κορυφαίος), Εμμανουήλ Παπαδάκης, Κρουστά: Αικατερίνη Τζωρτζακάκη (κορυφαία), Ευάγγελος Τσαγκαράκης (κορυφαίος), Νικόλαος Μαγκαφουράκης, Νικόλαος Παγωμένος

Ενοργανώσεις – Διασκευές: Δημήτρης Βασμαρής, Λεωνίδας Τζωρτζάκης

Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης: Φλάουτο: Μιχαήλ Μαζωνάκης, Μαρία Ρουμελιώτη, Κλαρινέτο: Ελισάβετ Καραγιάννη, Λεωνίδας Φαλιαγκάρας, Τρομπέτα: Μιχαήλ Κωνσταντάκης, Αφροδίτη Πιταροκοίλη, Γεώργιος Χωλόπουλος, Κόρνο: Άννα Καλογεράκη, Τρομπόνι: Αθανάσιος Λεοντάκης, Κρουστά: Δημήτριος Πιταροκοίλης

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λεωνίδας Τζωρτζάκης (Αρχιμουσικός).Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (στοά Ν.Χ. Γιανναδάκη)

09:00 Τριήμερο Παζάρι Βιβλίου!: Το Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης διοργανώνει Παζάρι Βιβλίου! Αποκτήστε σημαντικές εκδόσεις της ΒΔΒ σε προνομιακές τιμές!

Ώρες παζαριού: Τρίτη και Πέμπτη 09:00 - 14:00 & 17:00 -21:00, Τετάρτη 09:00 -14:30

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

10:00 -12:30 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Να ‘μουν γάργαρο νερό» με θέμα την ύδρευση της πόλης του Ηρακλείου από την Ενετική περίοδο ως σήμερα. Ξεκινώντας από τις κρήνες και τα πηγάδια θα κάνουμε έναν περίπατο στην ιστορία της ύδρευσης της πόλης. Μέσα από τον πειραματισμό, θα γνωρίσουμε τον κύκλο του νερού, θα μάθουμε πώς έρχεται το νερό στην πόλη στο πέρασμα των χρόνων και θα ανακαλύψουμε τρόπους για να προστατεύουμε και να διαφυλάσσουμε τους υδάτινους πόρους.


*Για παιδιά από 6 ετών και ενήλικες

Ελεύθερη συμμετοχή (απαιτείται τηλεφωνική κράτηση)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: καθημερινά 09:15-17:00 2810 283219 (εσωτ. 101) / 13:00-16:30 2810 288708 (εσωτ. 106)

Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου (αυλή)

18:00 -22:00 Σκάκι στο Τέχνη Καθ’ Οδόν! … Αγώνες Γρήγορου Σκακιού (Blitz)

Στους αγώνες blitz κάθε παίκτης έχει συνολικό χρόνο 3 λεπτά για όλη την παρτίδα και δύο δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση που πραγματοποιεί. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό!

Σε όλη τη διάρκεια της δράσης θα υπάρχουν επίσης, 10 επιτραπέζιες σκακιέρες καθώς και μια επιδαπέδια σκακιέρα για τους λάτρεις του παιχνιδιού και για όσους θέλουν να μάθουν Σκάκι!


Πύλη Ιησού (καινούργια πόρτα)

18:30 Εκπαιδευτικός περίπατος για ενήλικες από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη (ΜΝΚ): «Στα Βήματα του Καζαντζάκη… Μεγάλο Κάστρο»

Πώς ήταν το Μεγάλο Κάστρο του Νίκου Καζαντζάκη; Πού βρισκόταν η γειτονιά του και πώς ήταν η ζωή στην πόλη του Ηρακλείου; Μέσα από τον εκπαιδευτικό περίπατο «Στα Βήματα του Καζαντζάκη… Μεγάλο Κάστρο» θα περιηγηθούμε, κάνοντας ένα ταξίδι στον χρόνο, στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο οικουμενικός συγγραφέας. Θα ακολουθήσουμε μία διαδρομή που περιλαμβάνει σημεία της πόλης τα οποία περιγράφει ο Νίκος Καζαντζάκης στα μυθιστορήματά του και θα τα συνδέσουμε με επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο του.

Διάρκεια εκπαιδευτικού περιπάτου: 1,5 ώρα

Σημείο εκκίνησης: «Μικρός Άγιος Μηνάς»

Σημείο λήξης περίπατου: Προμαχώνας Μαρτινέγκο - Τάφος Καζαντζάκη

Για τη συμμετοχή στον περίπατο προτείνονται άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια, καπέλο και νερό.

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσης: Χαρά Βαβαδάκη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων ΜΝΚ

Βαγγέλης Χ

για δηλώσεις συμμετοχής και κράτηση θέσης επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. Τ.: 2810741689

Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

19:00 -21:00 Εργαστήριο συντήρησης βιβλίων: «Τα ΒΙΒΛΙΑ και τα μάτια σας!».

Χρειάζονται και αυτά την φροντίδα τους. Γίνε και εσύ συντηρητής.

Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου συντήρησης παλαιών βιβλίων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης ξεδιπλώνει και μας μεταφέρει στα μυστικά της συντήρησης ενός βιβλίου αλλά και στον τρόπο διαφύλαξης του και προστασίας του, δηλαδή τις πρώτες βοήθειες.

Η τέχνη της συντήρησης των βιβλίων, η αξία των παλαιών βιβλίων και η διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ο σκοπός αυτού του προγράμματος.

Ελάτε με τα δικά σας βιβλία που χρειάζονται φροντίδα!!


Πλατεία Αγίου Τίτου

20:00 -22:30 Συναυλία με τους Kultur Multur! Η πιο χαρούμενη μουσική παρέα έχει σκοπό να προσφέρει απλόχερα διασκέδαση σε παιδιά κάθε ηλικίας, με αγαπημένα τραγούδια γνωστών συνθετών, δημοτικά τραγούδια και πρωτότυπες συνθέσεις του συγκροτήματος. Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, να τραγουδήσουμε και να ταξιδέψουμε στον κόσμο των Kultur Multur!

Οι Kultur Multur είναι οι: Ευτυχία Βαρούχα (φωνητικά), Ξενοφών Ζαμπούλης (ακουστική κιθάρα, φωνητικά), Γιάννης Μητάκης (ντραμς, κρουστά), Αριάδνη Πρατικάκη (βιολί, φωνητικά), Μαρία Ταβαντζοπούλου (φωνητικά), Ιάκωβος Τριχάκης (πιάνο, φωνητικά), Λευτέρης Τριχάκης (ηλ. κιθάρα), Νίκος Χρηστάκης (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, φωνητικά)


Συνεχίζουν οι Dogs n' Rats, σε μια μουσική περιπλάνηση με επιρροές από τη Rock και Blues σκηνή!

Συντελεστές: Βασίλης Βαλάτας - Ελένη Κασωτάκη (Φωνητικά), Λευτέρης Τριχάκης (Κιθάρα), Αντώνης Σπανάκης (Μπάσο), Ιάκωβος Τριχάκης (Πλήκτρα), Κωστής Μαθιουδάκης (Τύμπανα)

Αίθριο Βασιλικής Αγίου Μάρκου

21:00 Βραδιά Tango στο κέντρο της πόλης! Ο σύλλογος TANGONEΟN μας προσκαλεί να αφεθούμε στη μαγεία του tango!

Πλατεία Αγίας Αικατερίνης

21:00 Μουσικοχορευτική παράσταση με τον Θανάση Μαυρόκωστα και χορευτές από τις σχολές "Μαυρόκωστα".


Θερινός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ»

21:00 Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους

The Other Way Around (Anna Vasof, 7'), Pendulus (Dimitris Gotsis, 18'), Iota Period Omega (Alexis Alexiou, 14'), L' acqua che passa (Kallia Papadaki, 33')

Πάρκο Γεωργιάδη

21:00 «Η απίθανη περιπέτεια του Καραγκιόζη»: παράσταση θεάτρου σκιών με τον Άθω Δανέλλη & το Θέατρο Σκιών Κρήτης!

Πλατεία Ελευθερίας

21:30 «Νύχτα Μαγική»: Τέσσερις ξεχωριστοί καλλιτέχνες, μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια από την αρχή της ελληνικής δισκογραφίας μέχρι σήμερα.

Μια νύχτα μαγική με γλυκιές μελωδίες και όμορφες αναμνήσεις!

Άννα Φραντσέσκα Ζανδέ (φωνή), Διονύσης Παπαμήτσος (πιάνο – φωνή), Τηλέμαχος Αθανασιάδης (μπουζούκι – φωνή) και Δημήτρης Ζαχαριουδάκης -ΧαΪνης (κιθάρα – φωνή).Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Στοά Ν.Χ.Γιανναδάκη (Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης)

09:00 Τριήμερο Παζάρι Βιβλίου! Το Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης διοργανώνει Παζάρι Βιβλίου! Αποκτήστε σημαντικές εκδόσεις της ΒΔΒ σε προνομιακές τιμές!

Ώρες παζαριού: Τρίτη και Πέμπτη 09:00 - 14:00 & 17:00 -21:00, Τετάρτη 09:00 -14:30

Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

10:00 -12:00 Εργαστήριο συντήρησης βιβλίων: «Τα ΒΙΒΛΙΑ και τα μάτια σας!».

Χρειάζονται και αυτά την φροντίδα τους. Γίνε και εσύ συντηρητής.

Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου συντήρησης παλαιών βιβλίων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης ξεδιπλώνει και μας μεταφέρει στα μυστικά της συντήρησης ενός βιβλίου αλλά και στον τρόπο διαφύλαξης του και προστασίας του, δηλαδή τις πρώτες βοήθειες.


Η τέχνη της συντήρησης των βιβλίων, η αξία των παλαιών βιβλίων και η διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ο σκοπός αυτού του προγράμματος.

Ελάτε με τα δικά σας βιβλία που χρειάζονται φροντίδα!!

Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (δανειστικό τμήμα)

17:00 -18:00 «Βιβλιο-παίζοντας»: Προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής απασχόλησης για τους ''λιλιπούτειους'' φίλους της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. ''Βιβλιο-παίζοντας'' με τον Βικελίνο, αναζητώντας τον Τιπούκειτο, εξερευνώντας το μαγικό κόσμο των παραμυθιών και άλλες φανταστικές ιστορίες.

Λεωφόρος Δικαιοσύνης (προς Μωσαϊκό)

17:30 – 19:30 «Τέχνη και περιβάλλον» Ελάτε να ζωγραφίσουμε μαζί!


Το ΚΔΑΠ Νέας Αλικαρνασσού μας προσκαλεί σε μια δράση γεμάτη χρώμα και χαρούμενη διάθεση! Με την καθοδήγηση της εικαστικού του ΚΔΑΠ θα δημιουργήσουμε ένα πάζλ ζωγραφικής!

Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη – Αίθουσα Θεοτοκόπουλος (2ος Όροφος )

18:00 Ξενάγηση στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη: Ένα ταξίδι μνήμης και μάθησης της πορείας και της ιστορικής διαδρομής, της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης , και της πολιτείας του Μεγάλου Κάστρου. Τότε που έκλειναν οι πύλες για την ασφάλεια των κατοίκων, τότε που από τα βαθιά χαράματα η πλατιά στράτα και η πλατεία του συντριβανιού, αλλά και οι αγορές της πόλης μας , τα λεγόμενα τσαρσιά της, παρουσίαζαν ιδιαίτερη κίνηση .

Επιμέλεια Ξεναγήσεων: Δημήτρης Σάββας, προϊστάμενος Β.Δ.Β.


Πάρκο Γεωργιάδη

18:00 -22:00 Σκάκι στο Τέχνη Καθ’ Οδόν ! … Αγώνας «σιμουλτανέ»

Ο προπονητής σκακιού και σκακιστής Κώστας Κλώκας θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 20 αντιπάλους διαφόρων επιπέδων και ηλικιών σε 20 διαφορετικές σκακιέρες.

Σε όλη τη διάρκεια της δράσης θα υπάρχουν επίσης 10 επιτραπέζιες σκακιέρες καθώς και μια επιδαπέδια σκακιέρα για τους λάτρεις του παιγνιδιού αλλά και όσους θέλουν να μάθουν Σκάκι!

Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου (αυλή)

19:30 «Kιθαριστικές αφηγήσεις»: Ρεσιτάλ κιθάρας από τους τελειόφοιτους μαθητές της τάξης της Όλιας Σκανδαλάκη, του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου. Ένα ταξίδι μουσικής με σταθμούς σε τόπους σύγχρονους, παλιούς, ευρωπαϊκούς, αλλά και ελληνικούς. Ένα ταξίδι όπου χώρος, χρόνος και άνθρωποι συνδέονται και συνυπάρχουν με την δύναμη της μουσικής.


Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) Δουκός Μποφώρ 20

20:00 -21:30 Εργαστήριο: Βασικοί κανόνες σύνθεσης στη φωτογραφία


Η σύνθεση στη φωτογραφία αναφέρεται στην οργάνωση και στη διάταξη των στοιχείων μέσα στο κάδρο της εικόνας. Είναι η διαδικασία με την οποία ο φωτογράφος αποφασίζει τι θα περιλάβει στην εικόνα, πώς θα το τοποθετήσει και με ποιον τρόπο θα κατευθύνει την προσοχή του θεατή. Η καλή σύνθεση βοηθά να δημιουργηθεί μια ισορροπημένη και ελκυστική φωτογραφία και καθορίζει την αισθητική και την αποτελεσματικότητά της, ώστε αυτή να γίνει το μέσον με το οποίο ο φωτογράφος θα μεταφέρει με ακρίβεια, το μήνυμα ή το συναίσθημα που επιθυμεί.


Ομιλητής: Νικηφοράκης Πολυχρόνης, πρόεδρος ΔΣ της ΕΦΕΗ

Θεατράκι Καράβολα (στην παραλιακή λεωφόρο)

20:00 Πλουμιστά Παραμύθια: «Ιστορίες για πειρατές και κουρσάρους» με την Ευαγγέλια Ορφανουδάκη.

Μουσικοαφηγηματική παράσταση λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους! Τα πιθάρια των Πλουμιστών Παραμυθιών γίνονται σεντούκια πειρατικά, με κρυμμένους θησαυρούς κι ένα σωρό μυστικά!

Πρωτότυπη μουσική και ηχοτοπία: Ισίδωρος Παπαδάκης


Πλατεία Αγίου Τίτου

20:30 Συναυλία "Ταξίδι στις μουσικές του κόσμου" ένα μαγικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, εκεί όπου η μουσική ενώνει και μας γεμίζει συναισθήματα, με τους: Μαριέλλα Βιτώρου, Γιάννη Κιαγιαδάκη και Σπύρο Ξενιτόπουλο.

Πλατεία Αγίας Αικατερίνης

21:00 «Ήρθαμε να γλεντήσουμε» μια βραδιά με αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια με τους Γιάννη Παξιμαδάκη (μπουζούκι, τραγούδι), Γιώργη Κοντογιάννη (μπουζούκι, τραγούδι), Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι) και Νίκο Σταματάκη (κιθάρα, τραγούδι)

Λάκκος

21:00 «Καραγκιόζης ο ανίκητος»: παράσταση θεάτρου σκιών με τον Άθω Δανέλλη & το Θέατρο Σκιών Κρήτης!

Θερινός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ»

21:00 Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους || Short film Screenings

Until you Die (Florence Lafond, 18’), ALEXX196 and the Pink Sand Beach (Loic Hobi, 24’),

I Saw the Face of the Devil (Julia Kowalski, 36’), La Herida Luminosa (Christian Aviles, 24’)


Αίθριο Βασιλικής Αγίου Μάρκου

21:30 Συναυλία με την Άννα- Φραντσέσκα Ζανδέ «Πάμε σαν άλλοτε» με μουσικές επιλεγμένων μεγάλων Ελλήνων συνθετών που με το γλυκό ήχο του πιάνου και την μοναδική φωνή της Άννας Φραντσέσκας Ζανδέ, θα μας ταξιδέψουν σε ένα κόσμο γεμάτο νοσταλγικές μελωδίες. Μαζί της ο Διονύσης Παπαμήτσος (πιάνο, φωνή)

Πλατεία Ελευθερίας

21:30 Συναυλία: «Η Τέχνη του Ρυθμού με τον Haig Yazdjian»

Ο διεθνούς εμβέλειας αρμένιος σολίστας, συνθέτης και τραγουδιστής Haig Yazdjian, συμπράττει με τους ωφελούμενους του προγράμματος «Η Τέχνη του Ρυθμού στην Εκπαίδευση - H Μουσική στην Κοινότητα». Το πρόγραμμα συνδιοργανώνει το Εργαστήριο Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τον Δήμο Ηρακλείου.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος μέσα από την τέχνη των κρουστών ερμηνεύουν παραδοσιακά τραγούδια της Αρμενίας αλλά και συνθέσεις του ίδιου μέσα από την μοναδική συγκίνηση που προσφέρει η εμπειρία της μουσικής πράξης.Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (στοά Ν.Χ. Γιανναδάκη)

09:00 Τριήμερο Παζάρι Βιβλίου!: Το Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης διοργανώνει Παζάρι Βιβλίου! Αποκτήστε σημαντικές εκδόσεις της ΒΔΒ σε προνομιακές τιμές!

Ώρες παζαριού: Τρίτη και Πέμπτη 09:00 - 14:00 & 17:00 -21:00, Τετάρτη 09:00 -14:30

Άγιος Ματθαίος των Σιναϊτών

11:00 Ξενάγηση στον Άγιο Ματθαίο των Σιναϊτών και στην περιοχή του Λάκκου από τους Βασίλη Καφετζάκη και τον αρχιτέκτονα Ηρακλή Πυργιανάκη.


Πάρκο Γεωργιάδη

18:00 -22:00 Σκάκι στο Τέχνη Καθ’ Οδόν! … Αγώνες Γρήγορου Σκακιού (Blitz)

Στους αγώνες blitz κάθε παίκτης έχει συνολικό χρόνο 3 λεπτά για όλη την παρτίδα και δύο δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση που πραγματοποιεί. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό!

Σε όλη τη διάρκεια της δράσης θα υπάρχουν επίσης, 10 επιτραπέζιες σκακιέρες καθώς και μια επιδαπέδια σκακιέρα για τους λάτρεις του παιχνιδιού και για όσους θέλουν να μάθουν Σκάκι!


Αίθριο Λότζια (Δημαρχείο)

18:00 -21:00 «Πάμε Μαζί» - Διαδραστικό Εικαστικό Εργαστήρι του τμήματος εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Λούλας Μεταξά

Η δράση έχει σκοπό μέσα από τον συνδυασμό της λογοτεχνίας και της ζωγραφικής να αφήσει τη φαντασία του συμμετέχοντα να ταξιδέψει, με αποτέλεσμα ο ίδιος να επιλέξει, με τον τρόπο που θα τον καθοδηγήσει η ψυχή του, το συγκεκριμένο ποιητικό κείμενο από αυτά που θα έχουμε ήδη τυπωμένα εκεί και να το αποτυπώσει εικαστικά πάνω στον καμβά.


Δεν έχει σημασία το εικαστικό επίπεδο των συμμετεχόντων, σημασία έχει να καταφέρουν να συντονιστούν με τα βιώματα και το συναίσθημα τους στο παρόν και αφαιρώντας εμπόδια και φραγμούς, να αποτυπώσουν όλα εκείνα που δεν λέγονται, όμως είναι μέσα στην ψυχή τους. Να καταφέρουν να εκφράσουν τον ψυχικό τους κόσμο, δηλαδή, με τη λογοτεχνία σαν εφαλτήριο και στη συνέχεια με τη ζωγραφική σαν δρόμο,.

Τα έργα που θα παραχθούν στο εικαστικό εργαστήριο θα εκτεθούν από την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο αίθριο του Πολύκεντρου του Δήμου Ηρακλείου.

Πύλη Ιησού (καινούργια πόρτα)

18:30 Εκπαιδευτικός περίπατος για ενήλικες από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη (ΜΝΚ): «Στα Βήματα του Καζαντζάκη… Μεγάλο Κάστρο»


Πώς ήταν το Μεγάλο Κάστρο του Νίκου Καζαντζάκη; Πού βρισκόταν η γειτονιά του και πώς ήταν η ζωή στην πόλη του Ηρακλείου; Μέσα από τον εκπαιδευτικό περίπατο «Στα Βήματα του Καζαντζάκη… Μεγάλο Κάστρο» θα περιηγηθούμε, κάνοντας ένα ταξίδι στον χρόνο, στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο οικουμενικός συγγραφέας. Θα ακολουθήσουμε μία διαδρομή που περιλαμβάνει σημεία της πόλης τα οποία περιγράφει ο Νίκος Καζαντζάκης στα μυθιστορήματά του και θα τα συνδέσουμε με επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο του.

Διάρκεια εκπαιδευτικού περιπάτου: 1,5 ώρα

Σημείο εκκίνησης: «Μικρός Άγιος Μηνάς»

Σημείο λήξης περίπατου: Προμαχώνας Μαρτινέγκο - Τάφος Καζαντζάκη

Για τη συμμετοχή στον περίπατο προτείνονται άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια, καπέλο και νερό.

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσης: Χαρά Βαβαδάκη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων ΜΝΚ

Βαγγέλης Χαριτόπουλος, Υπεύθυνος Περιοδικών Εκθέσεων και Προγραμμάτων ΜΝΚ

Για δηλώσεις συμμετοχής και κράτηση θέσης επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. Τ.: 2810741689


Πλατεία Αγίου Τίτου

19:00 Dance Pilates on the road από το Y Dance Pilates!

Η Γιούλη Γρηγοράκη μαζί με μέλη του Y Dance Pilates θα παρουσιάσουν την πρακτική Flow Pilates στο έδαφος, της μεθόδου BASI Pilates μέσα από μια πρωτότυπη χορογραφία που αναδεικνύει τη ροή της κίνησης, την ισορροπία, τη σωστή αναπνοή, τον έλεγχο και την αρμονία. Στοιχεία που θα φανούν μέσα από την συντονισμένη κίνηση του γκρουπ, και θα εμπνεύσουν τους περαστικούς να συμμετάσχουν!

Μη διστάσετε! Ελάτε μαζί μας να βρούμε την επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης, την αρμονία της κίνησης και την ορθοσωμία!


20:30 Loopia Live Concert: Το μουσικό σχήμα Loopia συστάθηκε το 2013 από τον Αντώνη Βουμβουλάκη (κιθάρα, πλήκτρα & λούπες), την Ίριδα Τσιγάρα στη φωνή και τον Νίκο Συγλέτο στα κρουστά. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει jazz, pop και funk διασκευές πολύ γνωστών ξένων τραγουδιών από Michael Jackson, Sade, Pink Martini, Amy Winehouse, ABBA, Sting, Ella Fitzerald, Nina Simone, Whitney Houston, Frank Sinatra κ.α.

Κουμπές

20:00 Συναυλία Κρητικής μουσικής με τον Γιώργο Ξυλούρη (Καντρή).

Συντελεστές: Γιώργος Ξυλούρης (Φωνή, Λύρα), Μανώλης Σαλούστρος (Λαούτο), Δημήτρης Αποστολάκης (Λαούτο), Μηνάς Παναγιωτάκης (κρουστά)


Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου

20:30 Συναυλία με τίτλο «Μουσικό ταξίδι ...»

Το Σύγχρονο ωδείο Κρήτης παρουσιάζει την Κατερίνα Νατσιοπούλου σε γνωστές μελωδίες της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής. Επιμέλεια - πιάνο: Άρης Σφακιανάκης

Πλατεία Αγίας Αικατερίνης

19:30 Συναυλία με την χορωδία «Ωδή τριτέκνων» υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια της μαέστρου Κίκη Καγιαβά.

21:00 Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Μιχάλη Φραγκιαδάκη και το συγκρότημα του.


Αγία Τριάδα|| Agia Triada

21:00 «Το αλλόκοτο ταξίδι του Καραγκιόζη»: παράσταση θεάτρου σκιών με τον Άθω Δανέλλη & το Θέατρο Σκιών Κρήτης!

Αίθριο Βασιλικής Αγίου Μάρκου

21:10 Μουσικοχορευτική Παράσταση: «Η μαγεία του Φλαμένκο»

Η μαγική τέχνη του φλαμένκο ξεδιπλώνεται μέσα από την χορευτική ερμηνεία της Κωνσταντίνας Συμιανάκη και της Ρένας Καλλινίκου, με τη μελωδική συνοδεία της Αθηνάς Κουμάνταρου στην άρπα.

Χορογραφούν και χορεύουν οι: Κωνσταντίνα Συμιανάκη (Χορεύτρια/Χορογράφος/Δασκάλα Φλαμένκο), Ζαχαρένια Καλλινίκου (χορεύτρια)

Μουσική: Αθηνά Κουμάνταρου αρπίστα/μουσικός/μουσικοπαιδαγωγός/εκπαιδευτικός εικαστικών

Πλατεία Ελευθερίας

21:30 «Μία φορά και έναν καιρό: Ένα Ροκ Ταξίδι με την Στέλλα Κανετάκη»

Μια έντεχνη – ροκ συναυλία που θα ξεσηκώσει τους θεατές με γνωστά τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών μέσα από καταπληκτικές ερμηνείες!

Μαζί με την Στέλλα Κανετάκη επί σκηνής οι: Αλέξανδρος Κανακάκης (Πνευστά), Δημήτρης Νεονάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα), Νίκος Παγωμένος (Τύμπανα), Μάνος Παπαδάκης (Μπάσο).Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

11:00 – 14:00 «Δεινόσαυροι και δεινο-αγωνίσματα στην πόλη μας!»

Πού μπορεί τελικά να συναντήσει κάποιος αυτά τα τεράστια ζώα; Αλλά, κυρίως, που μπορεί να παίξει κανείς παιχνίδια που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά τους και τις συνήθειές τους;


Είναι γνωστό σε όλους και όλες ότι οι δεινόσαυροι έχουν γίνει μόνιμη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης! Πόσες και πόσοι όμως από εσάς γνωρίζουν ότι αυτά τα τόσο αξιοπερίεργα όντα συνεχίζουν να προκαλούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας;

Ελάτε, λοιπόν, να δοκιμαστείτε σε πρωτότυπα δεινο-αγωνίσματα σχεδιασμένα από την ομάδα του μουσείου!

Πάρκο Θεοτοκόπουλου

19:00 Μουσικοχορευτική Παράσταση από τον Σύλλογο Θρακιωτών Κρήτης

Ο Σύλλογος Θρακιωτών Κρήτης γιορτάζει μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, ενισχύοντας τον πολιτιστικό πλούτο της τοπικής κοινότητας. Mέλη και φίλοι του συλλόγου θα συγκεντρωθούν για μια εκδήλωση γεμάτη παραδοσιακούς θρακιώτικους ήχους και χορούς. Θα συνδυαστούν η γκάιντα, η θρακιώτικη λύρα και το νταούλι σε ένα μοναδικό θρακιώτικο μουσικό ιδίωμα. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μουσικά δρώμενα και να συμμετάσχουν στους παραδοσιακούς χορούς, αναβιώνοντας θρακιώτικες παραδόσεις!

Αίθριο Βασιλικής Αγίου Μάρκου

20:00 Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου δίνει ραντεβού στο Αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και γιορτάζει μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής!


Υπό τη Διεύθυνση των αρχιμουσικών Λεωνίδα Τζωρτζάκη και Δέσποινας Σκανδαλάκη θα μας ταξιδέψει με χαρούμενες μελωδίες και νέο ρεπερτόριο!

Στη συνέχεια, η Φιλαρμονική θα πραγματοποιήσει παρέλαση στους δρόμους της πόλης και θα προσκαλέσει τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας στην κεντρική σκήνη του Φεστιβάλ!

Πλατεία Αγίου Νικολάου (Νέα Αλικαρνασσός)

21:00 «Η συνομωσία της Κατσίκας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Ο Θωμάς και η Μαρίκα-Κατσίκα, δυο αχώριστοι φίλοι, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο ψάχνοντας την Άνοιξη..! Ο μοναδικός λόγος; Οι φράουλες! Όταν όμως φτάνουν στην άγνωστη χώρα της Παρδαλομυγίας βρίσκονται μπροστά σε μια απίστευτη περιπέτεια …

Συντελεστές: Αναγνωστάκης Γεώργιος, Ειρήνη Σταυρουλάκη, Παντελής Ζεμπίλης, Βουρλιωτάκη Μαρία, Φρόσω Χατόγλου.


Πλατεία Ελευθερίας

21:00 Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου φτάνει στην πλατεία Ελευθερίας και παρουσιάζει επιλεγμένα κομμάτια προς τιμή του σπουδαίου μας δημιουργού «Μάνου Χατζιδάκι»

21:15 Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δίνει το σύνθημα συνέχισης του «Τέχνη Καθ Οδόν» στην Περιφέρεια του Δήμου!

21:30 «Η Γιορτή» συναυλία με τον Μάνο Παπαδάκη … καλεσμένη του η μοναδική Ευρυδίκη!

Αυτή η συνάντηση είναι πραγματικά μια γιορτή! Ο Μάνος Παπαδάκης συνεχίζοντας την γύρα του και με αφορμή το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» συναντιέται επί σκηνής με μια από τις πιο εκρηκτικές τραγουδίστριες των ‘90s!

Αγαπημένα τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες, θα μας ξεσηκώσουν σε ένα εκπληκτικό πάρτυ!

Μαζί τους οι: Γιάννης Κοντάκης (ηλεκτρικό μπάσο), Αποστόλης Γιασλακιώτης (ηλεκτρική κιθάρα), Πολυδωρος Φραντζεσκάκης (τύμπανα), Νίκος Οικονομεας (κλαρίνο)

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Πάρκο Γεωργιάδη

10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00: Μαθήματα Capoeira από τον Πολιτιστικό και μορφωτικό σύλλογο Capoeira Angola Crete!

Capoeira, είναι τέχνη που περιλαμβάνει στοιχεία μουσικής, χορού ,πολεμικής τέχνης και ακροβατικών. Η δράση, για μικρούς και μεγάλους, περιλαμβάνει ανοιχτά μαθήματα κινησιολογίας υπό τον ήχο ζωντανής μουσικής (αφρό βραζιλιάνικα κρουστά).


Πάρκο Θεοτοκόπουλου

21:00 «Καραγκιόζης ο Βασιλιάς του γέλιου»: παράσταση θεάτρου σκιών με τον Άθω Δανέλλη & το Θέατρο Σκιών Κρήτης!

Βενεράτο

21:00 ΖΑΚΡΙΣ Magic Show … “Zakris Secrets”

Μια θεατρομαγική παράσταση από τον μοναδικό μάγο και μένταλιστ Zakris και την ομάδα του!


Θέατρο Συλλάμου

21:00 «Ήρθαμε να γλεντήσουμε» μια βραδιά με αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια με τους Γιάννη Παξιμαδάκη (μπουζούκι, τραγούδι), Γιώργη Κοντογιάννη (μπουζούκι, τραγούδι), Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι) και Νίκο Σταματάκη (κιθάρα, τραγούδι)

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Πάρκο Γεωργιάδη || Georgiadis Park

10:00 – 14:00: Μαθήματα Capoeira από τον Πολιτιστικό και μορφωτικό σύλλογο Capoeira Angola Crete!

Capoeira, είναι τέχνη που περιλαμβάνει στοιχεία μουσικής, χορού ,πολεμικής τέχνης και ακροβατικών. Η δράση, για μικρούς και μεγάλους, περιλαμβάνει ανοιχτά μαθήματα κινησιολογίας υπό τον ήχο ζωντανής μουσικής (αφρό βραζιλιάνικα κρουστά).

Σταυράκια || Stavrakia

21:00 «Ο Καραγκιόζης και ο Χαμένος Θησαυρός»: παράσταση θεάτρου σκιών με τον Άθω Δανέλλη & το Θέατρο Σκιών Κρήτης!


Δαφνές || Dafnes

21:00 «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ από το θέατρο «ΧΩΡΟΜΟΡΦΕΣ» και την Γιάννα Κεφάλα

Ένα μαγικό παραμύθι αφού εδώ και πολλά χρόνια συγκινεί και δονεί την ψυχή μας. Ο «Μικρός Πρίγκιπας» δεν είναι απλά ένα βιβλίο για παιδιά, αλλά ένα αληθινό ποίημα για την ίδια τη ζωή.

Σκηνοθεσία: Γιάννα Κεφάλα

Παίζουν: Γιάννα Κεφάλα, Χρήστος Συρμακέζης (ηθοποιός- μουσικός), Ιάσονας Χριστοδούλου, Πόπη Λουλουδάκη, Άγγελος Αρβανίτης (μουσικός)Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Κεράσια

20:00 Θεατρικό παιγνίδι «Μέλη, η μέλισσα!» με την Μαρία Κοπανάκη

Ένα βιωματικό θεατρικό παιχνίδι για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Η Μέλη, η μέλισσα αποφασίζει να κάνει την επανάσταση της και φεύγει από την κυψέλη της για να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω της! Θέλει να τριγυρίσει στα βουνά, στη θάλασσα και γενικά να ζήσει μόνης της και ανεξάρτητη!


Κατσαμπάς

21:00 Ρεμπέτικη συναυλία με την Άννα και τον Μιχάλη Κώτη.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 || Wednesday, June 26, 2024

Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (δανειστικό τμήμα)

17:00 -18:00 «Βιβλιο-παίζοντας»: Προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής απασχόλησης για τους ''λιλιπούτειους'' φίλους της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. ''Βιβλιο-παίζοντας'' με τον Βικελίνο, αναζητώντας τον Τιπούκειτο, εξερευνώντας το μαγικό κόσμο των παραμυθιών και άλλες φανταστικές ιστορίες.


Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) Δουκός Μποφώρ

20:00 -21:30 Εργαστήριο: Οπτική Επικοινωνία και κοινωνική φωτογραφία

Κοινωνικά θέματα, όπως οι ανισότητες, η περιβαλλοντική καταστροφή, οι πόλεμοι και η ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη αλλά και ζητήματα καθημερινής ζωής, απασχολούν κάποιους καλλιτέχνες, οι οποίοι δημιουργούν με αγωνιστική προσέγγιση και στοχεύουν στην αμφισβήτηση της υπάρχουσας συναίνεσης.


Στο εργαστήριο θα αναλυθεί πως η φωτογραφία γίνεται το μέσον για την ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων, την ευαισθητοποίηση και την δημιουργία ενσυναίσθησης και θα παρουσιαστούν καλλιτέχνες που σε μια κοινή ή ατομική προσπάθεια “διαμαρτυρίας” ζητούν, με τα έργα τους, να καταλάβουν δημόσιο χώρο για να αναστατώσουν την τέλεια εικόνα για σημαντικά άλλα και “λιγότερο σημαντικά” θέματα.

Ομιλητής: Βασιλάκη Μαρία, μέλος Δ

Κάτω Ασίτες

20:00 Πλουμιστά Παραμύθια: «Ιστορίες του κυρ-ήλιου» με την Ευαγγέλια Ορφανουδάκη.

Μουσικοαφηγηματική παράσταση λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους! Αφηγήτρια και μουσικός ακροπατούν πάνω σε ηλιαχτίδες και με λόγο προφορικό και σκοπούς παραδοσιακούς σας καλούν να συμπορευτείτε μαζί τους. Ηλιοβασιλέματα και γλυκιές ανατολές, κόρες λιογέννητες και περιβόλια του ουρανού απλώνουν άπλετο φως και ιστορούνται.

Πρωτότυπη μουσική και ηχοτοπία: Ισίδωρος Παπαδάκης.

Πλατεία Αγίας Αικατερίνης

20:30 Συναυλία: ''Η φύση πρωταγωνιστεί στα τραγούδια μας'' από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισσία»

Η χορωδία , οι σολίστ και η ορχήστρα του συλλόγου παρουσιάζουν μια συναυλία αφιέρωμα στη μητέρα γη, τη φύση.

Η φύση συνδέεται με τον άνθρωπο ο οποίος εξαρτάται από αυτή την πηγή ζωής για την επιβίωσή του. Με την επιλογή των τραγουδιών, διακρίνεται η ανάγκη επιστροφής σ’ ένα φυσικό τρόπο, σ’ ένα λιγότερο αγχωτικό τρόπο ζωής και κατ’ επέκταση στη φύση

Κείμενα, επιμέλεια και μουσική διεύθυνση: Μαίρη Μαρκοπούλου

Ορχήστρα: Ρασούλη Μαντώ (Βιολί), Μπαλαμούτσος Κώστας (Ακορντεόν), Παπαδάκης Μανώλης (Κιθάρα) , Λιβιέρης Στέλιος (Μπουζούκι), Μητσιμάρης Νώντας (Λαούτο), Ελευθερίου Νίκος (Κρουστά), Παπαδάκης Κυριάκος (Ντράμς)

Άγιος Μύρωνας

21:00 ΖΑΚΡΙΣ Magic Show … “Zakris Secrets”

Μια θεατρομαγική παράσταση από τον μοναδικό μάγο και μένταλιστ Zakris και την ομάδα του!

Άγιος Σύλλας

21:00 Συναυλία Κρητικής Μουσικής με τον Χάρη Φασούλα.

Συντελεστές: Χάρης Φασουλάς (μαντολίνο τραγούδι), Μιχάλης Μπελιβάνης (λύρα, τραγούδι), Γιώργος Μπαμπάτσης (λαούτο), Μανώλης Δρίμης (κιθάρα) Αναστασία Φασουλά (τραγούδι, μπεντίρ)Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 || Thursday, June 27, 2024

Πάρκο Γεωργιάδη

10:00 -11:30 Ελάτε να παίξουμε! «Παλιά Παιχνίδια - από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» μια δράση για παιδιά από 5 έως 12 χρονών από τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ Θερίσου Μασταμπά.

Πλατεία Νικαίας (Μασταμπάς)

20:00 Θεατρικό παιγνίδι «Μέλη, η μέλισσα!» με την Μαρία Κοπανάκη

Ένα βιωματικό θεατρικό παιχνίδι για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Η Μέλη, η μέλισσα αποφασίζει να κάνει την επανάσταση της και φεύγει από την κυψέλη της για να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω της! Θέλει να τριγυρίσει στα βουνά, στη θάλασσα και γενικά να ζήσει μόνης της και ανεξάρτητη!


Σίβας

21:00 «Το κορίτσι και το όνειρο»: Θεατρική παράσταση για παιδιά από το ΣΧΗΜΑ 7, βασισμένο σε έργο του Mike Kenny και μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Η μικρή Ναζλί ζει σε μία χώρα όπου ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά της αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς της την στέλνουν μόνη της στον αδερφό της στο Λονδίνο. Η Ναζλί φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο θαλασσινός και διασχίζει ερήμους βουνά και θάλασσες, με μόνη της συντροφιά την Κρίσια-ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα της έχει τις ιστορίες που της έλεγε ο πατέρας της.

Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία -γενική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μεταξάκης.

Ηχητικά εφέ, μουσική: Άγγελος Αρβανίτης, Ήχος, φώτα: Γιώργος Χαρούλης

Παίζουν: Σπυρίδων Μπουρλέσιας, Γιούλη Παπαδάκη, Γεωργία Ψοφογιαννάκη, Μαρίνα Σπανάκη.

48ο Δημοτικό Σχολείο Πατέλες

21:00 «Η συνομωσία της Κατσίκας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Ο Θωμάς και η Μαρίκα-Κατσίκα, δυο αχώριστοι φίλοι, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο ψάχνοντας την Άνοιξη..! Ο μοναδικός λόγος; Οι φράουλες! Όταν όμως φτάνουν στην άγνωστη χώρα της Παρδαλομυγίας βρίσκονται μπροστά σε μια απίστευτη περιπέτεια …

Συντελεστές: Αναγνωστάκης Γεώργιος, Ειρήνη Σταυρουλάκη, Παντελής Ζεμπίλης, Βουρλιωτάκη Μαρία, Φρόσω Χατόγλου.

Αυγενική

21:00 Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Μιχάλη Φραγκιαδάκη και το συγκρότημά τουΠαρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Σκαλάνι

20:00 Θεατρικό παιγνίδι «Μέλη, η μέλισσα!» με την Μαρία Κοπανάκη

Ένα βιωματικό θεατρικό παιχνίδι για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Η Μέλη, η μέλισσα αποφασίζει να κάνει την επανάσταση της και φεύγει από την κυψέλη της για να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω της! Θέλει να τριγυρίσει στα βουνά, στη θάλασσα και γενικά να ζήσει μόνης της και ανεξάρτητη!

Αλάτσατα

20:30 Παιδικό δρώμενο με θέμα: «Του καλοκαιριού τραγούδια και του Θέρους τα καλούδια...» από την Παιδική Σκηνή “Cretan Winds” με τους: Μαρία Λούκα και Γιώργο Ζαχαριουδάκη.

Μια μουσική διαδραστική αφήγηση με έθιμα και τραγούδια για τους μήνες του Καλοκαιριού, από τον Κλήδονα μέχρι τα Αλωνίσματα και το Θέρος.

Προφήτης Ηλίας

21:00 «Ήρθαμε να γλεντήσουμε» μια βραδιά με αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια με τους Γιάννη Παξιμαδάκη (μπουζούκι, τραγούδι), Γιώργη Κοντογιάννη (μπουζούκι, τραγούδι), Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι) και Νίκο Σταματάκη (κιθάρα, τραγούδι)Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Κορακοβούνι

20:30 Παιδικό δρώμενο με θέμα: «Του καλοκαιριού τραγούδια και του Θέρους τα καλούδια...» από την Παιδική Σκηνή “Cretan Winds” με τους: Μαρία Λούκα και Γιώργο Ζαχαριουδάκη.

Μια μουσική διαδραστική αφήγηση με έθιμα και τραγούδια για τους μήνες του Καλοκαιριού, από τον Κλήδονα μέχρι τα Αλωνίσματα και το Θέρος.


Δρακουλιάρης

21:00 «Η κυρία Σιντορέ» θεατρική παράσταση για παιδιά από την ομάδα θεάτρου «Σιντορέ και Ντορεμι»

Η κυρία Σιντορέ μας ξεναγεί στον κόσμο της γραμματικής και της ορθογραφίας παρέα με μελωδίες και φαντασία. Μια παράσταση που έχουν αγαπήσει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Σκηνοθεσία: Μαρία Αμανάκη, Κείμενα- Χορογραφίες: Μαρία Καριωτάκη, Πρωτότυπη μουσική: Δ. Βασμαρής, Α. Παντελίδου, Κ. Ηλιαδη, Σ. Κεντεποζιδης, Σκηνικά - Κούκλες: Νίκος Καλαθάκης

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Αμανάκη, Νεφέλη Καπέλλα, Στέλλα Κορνίλη, Μανώλης Ζεϊμπέκης

Βούτες || Voutes

21:00 Συναυλία Κρητικής μουσικής με τον Γιώργο Ξυλούρη (Καντρή).

Συντελεστές: Γιώργος Ξυλούρης (Φωνή, Λύρα), Μανώλης Σαλούστρος (Λαούτο), Δημήτρης Αποστολάκης (Λαούτο), Μηνάς Παναγιωτάκης (κρουστά)

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» || Nikos Kazantzakis Open -air Theatre


21:00 Μουσικοί πολιτισμοί συναντιούνται στη λήξη του «Τέχνη Καθ’ Οδόν» σε μια μεγάλη γιορτή του Πολιτισμού!

Η University of Delaware Symphony Orchestra «υποδέχεται» τις Ορχήστρες: Συμφωνική Ορχήστρα Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ).


Μια πρωτοποριακή συνεργασία, μια πολιτιστική και καλλιτεχνική σύμπραξη νέων και ταλαντούχων μουσικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Delaware! Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα πραγματοποιηθούν τρεις μεγάλες συναυλίες: στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» όπου και θα ολοκληρωθεί μαζί με το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ΄Οδόν», η ξεχωριστή αυτή περιοδεία!

Η καλλιτεχνική συνεργασία, που πηγάζει από τις αρχές του Πανεπιστημίου του Delaware, στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων εμπειριών που αλλάζουν τη ζωή των μουσικών μέσω της αλληλεπίδρασης με διαφορετικές παγκόσμιες παραδόσεις.</