Δράση για τον σχολικό εκφοβισμό από το Κέντρο Κοινότητας Μαλεβιζίου στο 2ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου

 Την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού είχε στόχο η βιωματική δράση που υλοποίησε το Κέντρο Κοινότητας Μαλεβιζίου στο 2ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου στους μαθητές των ΣΤ΄ τάξεων.


Το βιωματικό εργαστήρι πραγματοποιήθηκε με εισηγητές την κ. Αμαλία Αγγουρίδη συντονίστρια κοινωνική λειτουργό και τον κ. Εμμανουήλ Παπαστεφανάκη ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μαλεβιζίου. Τους εισηγητές υποδέχτηκαν οι διευθυντές του σχολείου κα. Τριανταφυλλάκη Χρυσή, κος Κοκοβάκης Εμμανουήλ και οι δάσκαλοι των τμημάτων.


Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την πρόληψη φαινομένου σχολικού εκφοβισμού.


Παρουσιάστηκαν οι διαστάσεις που μπορεί να πάρει το εν λόγω φαινόμενο και οι διέξοδοι που δύναται να ληφθούν υπόψη. Προβλήθηκαν βίντεο με παραδείγματα σχολικού εκφοβισμού, αναπτύχθηκαν τα χαρακτηριστικά και συναισθήματα του θύτη, του θύματος, ο ρόλος των παρατηρητών και της οικογένειας. Ακολούθησε διάλογος και παρουσίαση συναφών εμπειριών από τους μαθητές στο χώρο του σχολείου και μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα.

Επιπρόσθετα, εκτιμήθηκε η σπουδαιότητα συνέχισης της συνεργασίας για οργάνωση δράσεων που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση, την ενσυναίσθηση και την συμβουλευτική υποστήριξη. Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μαλεβιζίου με χαρά και θέρμη στέκεται αρωγός στις σχετικές δράσεις κι ειδικά όταν αυτές αφορούν το μαθητικό πληθυσμό.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........