Ο Δήμος Σητείας υποστηρικτής της υποψηφιότητας της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάδειξή της ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026»

 Ως ιδιαίτερα ισχυρή, χαρακτήρισε το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών & Τουρισμού, την υποψηφιότητα της Περιφέρειας Κρήτης στη διεκδίκηση του τίτλου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026».

 

Η θετική αξιολόγηση ανακοινώθηκε επισήμως σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» στο Ηράκλειο, στην οποία και παρουσιάστηκε το περιεχόμενο της υποψηφιότητας «Κρήτη Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026» παρουσία των συμμετεχόντων μερών.


Ένας από τους βασικούς και μεταξύ των 6 πρώτων φορέων οι οποίοι είχαν υπογράψει αρχικά το «Πρωτόκολλο Συμφώνου Συνεργασίας» με τον IGCAT, είναι και ο Δήμος Σητείας ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή, την σημαντική δυνατότητα που δίδεται με την πρωτοβουλία αυτή, στη Περιφέρεια Κρήτης αλλά και στη Σητεία. Προστέθηκαν 32 νέοι τοπικοί φορείς της Κρήτης που υπέγραψαν στην «Επιτροπή Ενδιαφερομένων Μερών».Δικαιωματικά συμμετέχουμε σε αυτήν την διαδικασία έχοντας ως εφόδιο ένα πολύ δυνατό χαρτί. Το εξαιρετικό Σητειακό Ελαιόλαδο.

 

Αυτό είναι για εμάς το σημείο εκκίνησης, εκεί στηρίζουμε και την πρόταση μας.

 

Είναι το χαρακτηριστικό μας πλεονέκτημα και προϊόν, για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και αποτελεί προτεραιότητα μας, να το αναδείξουμε και να το συστήσουμε σε απλούς καταναλωτές αλλά και εξειδικευμένους γευσιγνώστες, πέρα από τα στενά τοπικά γεωγραφικά όρια.

Με βάση λοιπόν το εξαιρετικό Σητειακό ελαιόλαδο, θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναδείξουμε και τα υπόλοιπα μοναδικά προϊόντα που παράγει η Σητειακή γη, την τοπική γαστρονομική κουλτούρα και την επιρροή της, στον ίδιο τον τρόπο ζωής και επιβίωσης των Σητειακών, διαχρονικά.

Με πρωταγωνιστή υλοποίησης της πρότασης μας, την ίδια την κοινωνία, θα υλοποιήσουμε δράσεις σε συνεργασία με επαγγελματίες, παραγωγικούς φορείς, εκπαιδευτικές δομές και με επιστημονικό, βασικό συμμετέχοντα το ΕΛΜΕΠΑ.

 

 

 

Η πρόταση του Δήμου Σητείας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μεγάλο αβαντάζ, μέσα στην συνολική πρόταση διεκδίκησης του τίτλου «Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026» της Περιφέρειας Κρήτης.

Η προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής μας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, μέσα από ένα καλά δομημένο σχεδιασμό, είναι διαρκής και σταθερά αυξανόμενη. Ως δημοτική αρχή αναζητούμε και επενδύουμε σε πρωτοβουλίες που ανοίγουν νέους ορίζοντες σε αυτόν τον τόπο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........