Πεζοπορία στον Άγιο Παύλο και στην Ρούμελη την Πέμπτη 20 Ιουνίου

 Ελάτε να μας συναντήσετε καθώς πεζοπορούμε από τον Άγιο Ιωάννη στα Σφακιά προς την παραλία του Αγίου Παύλου και στη συνέχεια στην Αγία Ρουμέλη.


Η Διαδρομή
Θα ξεκινήσουμε από το όμορφο ορεινό χωριό Άγιος Ιωάννης στα Σφακιά με φόντο τα Λευκά Όρη και θα διασχίσουμε το οροπέδιο μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή του γκρεμού με θέα το Κρητικό Πέλαγος.

Από εδώ θα κατεβούμε το μονοπάτι με τις στροφές, το οποίο είναι σχετικά πετρώδες και απότομο σε μέρη. Με εκπληκτική θέα στη νότια ακτή καθώς κατεβαίνουμε μέσα από το πευκοδάσος, είναι ένα από τα πιο μαγικά μονοπάτια στην Κρήτη.


Βγαίνοντας από το δάσος, θα φτάσουμε στην απομονωμένη παραλία του Αγίου Παύλου (προσβάσιμη μόνο με τα πόδια ή με βάρκα). Αυτή η παραλία φιλοξενεί μια μικρή, αρχαία εκκλησία που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα.


Εδώ θα χαλαρώσουμε για λίγες ώρες με την ήρεμη και απομακρυσμένη ατμόσφαιρα. Μπορούμε να κολυμπήσουμε στα κρυστάλλινα νερά του νότου. Αν θέλουμε, μπορούμε να απολαύσουμε ένα ωραίο γεύμα ή σνακ και μια δροσερή μπύρα στην ταβέρνα στην παραλία.
Όταν είμαστε έτοιμοι, θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μας κατά μήκος του γραφικού παραλιακού μονοπατιού προς την Αγία Ρουμέλη. Με την άφιξή μας, θα έχουμε εντυπωσιακή θέα στην έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς και τα γύρω βουνά.


Πρόγραμμα
Θα συναντηθούμε στον Άγιο Ιωάννη στις 9 π.μ. Η πεζοπορία 6 χιλιομέτρων προς την παραλία του Αγίου Παύλου θα διαρκέσει περίπου 2 - 3 ώρες ανάλογα με τον ρυθμό όλων. Εδώ θα απολαύσουμε μερικές ώρες χαλάρωσης και αποκατάστασης πριν κάνουμε την τελική πεζοπορία 4 χιλιομέτρων προς την Αγία Ρουμέλη, για να φτάσουμε εγκαίρως για ένα δροσιστικό ποτό πριν πάρουμε το φέρι για τα Σφακιά και στη συνέχεια να μεταφερθούμε πίσω στα αυτοκίνητά μας στον Άγιο Ιωάννη.


Τι Περιλαμβάνεται
Μεταφορά πίσω στα αυτοκίνητά μας από τα Σφακιά
Γεύμα στην ταβέρνα στον Άγιο Παύλο (εξαιρούνται τα ποτά)
Εισιτήριο φέρι από την Αγία Ρουμέλη


Τι Δεν Περιλαμβάνεται

Ποτά
Ασφάλιση
Άλλα φαγητά ή σνακ
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα
Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσης, επισκεφθείτε:

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........