Μια όμορφη Μουσικοχορευτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο την Τρίτη 28 Μαΐου

 Επιλογές και δραστηριότητες που εξασφαλίζουν στους ανθρώπους υγιή γήρανση, πρότειναν ο Δήμος Ρεθύμνης και η Κοινωνική του Υπηρεσία σε συνεργασία με το Εργαστήρι Θεάτρου Κινηματογράφου και Μουσικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν την π. Τρίτη 28 Μαΐου, στην Πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο, η οποία έτυχε θερμής αποδοχής από το κοινό.

Η εκδήλωση ήταν ένας επιτυχής συνδυασμός θεωρίας και πράξης.


Ξεκίνησε με την κατατοπιστική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση του ιατρού κ. Λευτέρη Βουζουνεράκη, ο οποίος εστίασε στα οφέλη της ενεργής συμμετοχής του ατόμου σε ποικίλες δραστηριότητες που ενισχύουν τη βιολογική , διανοητική και ψυχική του ευζωϊα και διασφαλίζουν την υγιή του γήρανση, όπως είναι η δια βίου μάθηση, η άθληση, η ενασχόληση με τις τέχνες (μουσική, χορό κλπ) , οι χειροτεχνίες- κατασκευές, η αλληλεπίδραση με συνανθρώπους του με κοινά ενδιαφέροντα κ.α .


Στη συνέχεια, οι 500 και πλέον θεατές έγιναν μύστες των παραδοσιακών τραγουδιών και χορών της Θράκης, τα οποία ερμήνευσε ο διακεκριμένος ερμηνευτής Δήμος Παπατζαλάκης, υπό τη συνοδεία των εκλεκτών μουσικών Νίκου Αγγούση στο κλαρίνο, Παναγιώτη Σάκκουλα στο στεριανό λαούτο, Γιάννη Παπατζανή και Ανθής Φουρκή στα κρουστά.


Περισσότεροι από 100 εκπαιδευόμενοι του προγράμματος ¨Η τέχνη της μουσικής στην εκπαίδευση – Μουσική στην κοινότητα¨ , το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Ρεθύμνου δια του Τμήματος Πολιτισμού του σε συνεργασία με το Εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, συνόδευσαν επί σκηνής την ορχήστρα.


Τα μέλη του τμήματος της Τρίτης Ηλικίας προερχόμενα από τα ΚΑΠΗ Δήμου Ρεθύμνου με συντονίστρια τη χοροδιδασκάλισσα κ. Ιωάννα Καψή καθώς και χορευτές από το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου τους κ. Γιάννη Ματζοράκη, χόρεψαν με δεξιοτεχνία, εκφραστικότητα και αρμονία παραδοσιακούς χορούς της Θράκης, αποσπώντας δικαίως το θερμό χειροκρότημα του κοινού.


Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ρεθύμνης Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, η οποία ήταν η εμπνεύστρια της εκδήλωσης και ο κ. Μανόλης Σειραγάκης, Επίκουρος Καθηγητής Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ευχαρίστησαν τους συμπολίτες κι επισκέπτες που τίμησαν με τη ζεστή και ενθαρρυντική συμμετοχή τους την εκδήλωση. όπως άλλωστε έπραξε και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης ο οποίος παρακολούθησε την εκδήλωση με έκδηλη ικανοποίηση και συγχάρηκε θερμά όλους όσοι υποστήριξαν τη διοργάνωση και επιτυχή υλοποίησή της.


Με την ευκαιρία η Αντιδήμαρχος κατέθεσε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Ρεθύμνης στις/στους Χοροδιδασκάλους που υποστηρίζουν εθελοντικά τις ομάδες Παραδοσιακών Χορών που έχουν συσταθεί στα ΚΑΠΗ του Δήμου και ειδικότερα την κ. Κατερίνα Νιτσιου –Παυλακη, επίλεκτη του Λυκείου Ελληνίδων, τον κ. Γιάννη Πετράκη, Πρόεδρο του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και την κ. Ιωάννα Καψή από τη Σχολή Χορού Καμαρίτης.


Η ανιδιοτελής προσφορά τους, αναγνωρίζεται και εκτιμάται από το Δήμο Ρεθύμνου αλλά και από τους ηλικιωμένους συμπολίτες – Μέλη των ΚΑΠΗ Δ.Ρ. που αντλούν από αυτή αισιοδοξία, κέφι για ζωή, βιολογική αλλά και ψυχική ενέργεια.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........