2 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την ορθότερη διαχείριση των γεωτρήσεων στο Δήμο Σητείας

 Υπεγράφη  μεταξύ του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση προμήθειας του έργου “Βελτίωση υφιστάμενης υποδομής εγγείων βελτιώσεων με ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης – τηλεμέτρησης για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης στο Δήμο Σητείας” προϋπολογισμού μελέτης 2.182.896,00.


Με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την ορθότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων, το συγκεκριμένο σύστημα αφορά, συγκέντρωση πληροφοριών, εποπτικό έλεγχο, αυτοματισμό διαχείρισης και επεμβάσεων στη λειτουργία του δικτύου και θα αποτελείται από έναν κεντρικό σταθμό ελέγχου, από εικοσιένα τοπικούς σταθμούς ελέγχου, και τριάντα δυο τοπικούς σταθμούς παρακολούθησης γεωτρήσεων που θα εγκατασταθούν σε ισάριθμες υφιστάμενες γεωτρήσεις.
Κατά την διαδικασία, παρουσία και του αντιδημάρχου άρδευσης κ Γιάννη Σκαρβελάκη, ο Δήμαρχος Σητείας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευόδωση μιας σημαντικής προσπάθειας η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική περίοδο και αισίως έφτασε στο σημείο της υπογραφής. Τις θερμές του ευχαριστίες απηύθυνε σε όλους όσους συνέβαλαν, όπως τον κ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Α Αντιπρόεδρο της Βουλής κ Γιάννη Πλακιωτάκη, όπως επίσης στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ Γιάννη Σκαρβελάκη αλλά και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας.


Όπως τόνισε ο κ Ζερβάκης, στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι το αίτημα μιας επιπλέον χρηματοδότησης ώστε να μπορέσουν να βελτιωθούν περαιτέρω υφιστάμενες γεωτρήσεις.


Με στοχευμένα βήματα βάζουμε εκείνες τις προτεραιότητες οι οποίες θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες ενός από τους πιο ξηροθερμικούς δήμους της χώρας, σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε επαρκώς τον πρωτογενή τομέα.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........