Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στην περιοχή του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Ρεθύμνου

 Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στην περιοχή του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Ρεθύμνου

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της περιοχής γύρω από το 2ο Γυμνάσιο- Λύκειο με τις οποίες θα ενισχυθεί η ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις των μαθητών.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 630.490 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου, με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών τους 9 μήνες.


Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο έργο θα αναδιαμορφωθεί πλήρως η περιοχή, εμβαδού 13.800 m2, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης του Ρεθύμνου και αποτελείται από 4 δρόμους που περιβάλλουν το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου, με ανασχεδιασμό και ανακατανομή χρήσεων ώστε να βελτιωθεί στο σύνολό της η λειτουργία του δημόσιου χώρου.


Οι σχεδιαστικές επιλογές οργανώθηκαν με γνώμονα την προώθηση των αρχών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της ασφάλειας για τον πεζό και για τους χρήστες του σχολείου.
Ήδη, έχουν αρχίσει οι τμηματικές τεχνικές επεμβάσεις στις οδούς που περιβάλλουν το σχολικό συγκρότημα δηλαδή τις οδούς Ασκούτση, Καλλέργη, Σκουλά και Παστέρ.
Τονίζεται ότ,ι από πλευράς Δήμου και αναδόχου εργολάβου, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση των κατοίκων της περιοχής παρέμβασης και των διερχομένων από τις οδούς που θα αναπλαστούν.


Με αυτό το πνεύμα, εφαρμόζονται οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η απαιτούμενη από την εκτέλεση εργασιών διακοπή κυκλοφορίας στις προαναφερθείσες οδούς γίνεται περιοδικά και διαρκεί, κατά το δυνατό, σύντομα χρονικά διαστήματα ώστε να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και οι μετακινήσεις των περιοίκων.


Συνοπτικά αναφέρονται οι κυριότερες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το έργο :

• Οργάνωση των πεζοδρομίων, των διαβάσεων και της σήμανσης σύμφωνα με τις προδιαγραφές της νομοθεσίας για την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πεζών.
• Εκτεταμένη μονοδρόμηση όλων των οδών περιμετρικά του σχολείου.
• Διαμόρφωση οργανωμένων χώρων στάθμευσης οχημάτων, μηχανών και ποδηλάτων καθώς και στάθμευση για Άτομα με Αναπηρία.
• Βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής με την οργάνωση και ενίσχυση φύτευσης. Διαμόρφωση τριών μικρών πάρκων γειτονιάς με πρόσβαση και χρήση τόσο εξωτερικά όσο και μέσα από το σχολείο.
• Εγκατάσταση στο δημόσιο χώρο του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού (τραπεζόπαγκοι, κερκίδες, μονόζυγα, υπαίθριο γυμναστήριο, καλαθάκια απορριμμάτων , καθιστικά παγκάκια, παρκινγκ ποδηλάτων , κτλ)
• Αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού σε όλο το μήκος των οδών με φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας.
Την ικανοποίηση του για την έναρξη των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «..Με το εκτεταμένο αυτό έργο ανάπλασης θα αλλάξει αισθητικά και λειτουργικά η φυσιογνωμία όλης της περιοχής. Με το έργο, θα επιτευχθεί ο στόχος της ουσιαστικής διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης της σχολικής κοινότητας με την πολυπληθή περιοχή γύρω από το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο και της ενίσχυσης της «γειτονιάς», η οποία πλέον θα διαθέτει τις υποδομές που την καθιστούν ελκυστική , προσβάσιμη με ασφάλεια και με ικανοποιητική λειτουργική αυτάρκεια. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των συμπολιτών δεδομένου ότι το συγκεκριμένο έργο δεν θα μπορούσε, για ευνόητους λόγους, να εκτελεστεί κατά τη χειμερινή περίοδο. Με την ευκαιρία , ευχαριστώ πολύ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μαλά και όσους συνέβαλλαν στην ένταξη του έργου αυτού στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........