4ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για τους Γεωτόπους και την Αειφορία

 Το Σάββατο 29 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για τους Γεωτόπους και την Αειφορία με τίτλο: «Γεωδιαδρομές στα χνάρια του Δεινοθηρίου της Σητείας!», στο κέντρο ενημέρωσης του Γεωπάρκου Σητείας στο Καρύδι.


Το Θερινό σχολείο οργανώνεται από το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου, και τα Κ.Π.Ε./Κ.Ε.ΠΕ.Α. Αρχανών – Ρούβα – Γουβών, Ανωγείων, Βάμου, και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας, με θέμα για φέτος :


«Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί. Προαγωγή ειρηνικών κοινωνιών, για μια βιώσιμη ανάπτυξη με δικαιοσύνη, μέσα από αποτελεσματικούς, υπεύθυνους και συμμετοχικούς θεσμούς. Η Περίπτωση του Γεωπάρκου Σητείας» με την συμμετοχή 40 εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα.
Σε μια περίοδο που ο πλανήτης μαστίζεται από συρράξεις, θνησιμότητα και κάθε μορφή βίας και λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική κρίση ως αποτέλεσμα ανθρώπινων επιλογών και ανθρωπογενών καταστροφών, το φετινό θερινό σχολείο Εκπαίδευσης για τους Γεω-τόπους και την Αειφορία στο Γεωπάρκο Σητείας έχει αναφορά στο 16ο Στόχο της Αειφορίας, που είναι αφιερωμένος στην προαγωγή ειρηνικών, και χωρίς αποκλεισμούς, κοινωνιών που θα παρέχουν ισότιμη πρόσβαση στη δικαιοσύνη καθώς και αποτελεσματικούς και υπεύθυνους θεσμούς σε όλα τα επίπεδα.


Ο στόχος του 4ου θερινού είναι η ενίσχυση του σημαντικού ρόλου του εκπαιδευτικού σε μια υγιέστερη κοινωνική συμπεριφορά εντός της μαθητικής κοινότητας, καθώς το σχολείο είναι ο πιο καθοριστικός δημόσιος θεσμός για νέους ανθρώπους.

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........