Γ. Πλακιωτάκης: Η απάντηση στις έντονες προκλήσεις της επόμενης περιόδου πρέπει να είναι μια: περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη

 Η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων (COSAC), υπό την προεδρία του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λασιθίου με την ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη πραγματοποιείται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης 13 - 14 Ιουνίου 2024. Κατά την διάρκεια των διήμερων εργασιών τη Διάσκεψης θα τοποθετηθούν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρώην Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και η κυρία Helene Le Gal, εκτελεστική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής δράσης, αρμόδια για την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.


Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα συμπεράσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου η πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ, το μεταναστευτικό η κρίση στην Μέση Ανατολή και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.


Στο περιθώριο της έναρξης των εργασιών ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε: «Σε αυτή την δύσκολη και διαρκώς επιδεινούμενη συγκυρία, ο ρόλος της Ευρώπης μπορεί και πρέπει να είναι κομβικός. Η απάντηση στις έντονες προκλήσεις της επόμενης περιόδου πρέπει να είναι μια: περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. 


Ευρώπη με κοινή Εξωτερική και Αμυντική πολιτική, με ισχυρή παρουσία στην διεθνή σκηνή. Κυρίως, με κοινωνική συνοχή και βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών της. 

Οφείλουμε όλοι μας να κρατήσουμε την ελπίδα της κοινωνίας και να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία, να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Στην ευρύτερη περιοχή, από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ουκρανία, υπάρχουν χώρες σε αποσταθεροποίηση, που όλες κοιτάζουν προς την Ευρώπη.


 Όμως, εκείνες οι χώρες που περιφρονούν τους κανόνες και τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως η σημερινή Αλβανία του Έντι Ράμα που εξακολουθεί να κρατά στην φυλακή τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας και πλέον εκλεγμένο ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ Φρέντη Μπελέρη, δεν έχουν καμία θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........